CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Franse rechter verklaart mondkapjesplicht ILLEGAAL

Ook in Frankrijk heeft een regionale rechtbank een vonnis uitgesproken dat de maatregelen, in dit geval het verplicht dragen van mondkapjes, ingaat tegen fundamentele grondrechten.

Net als eerder in Portugal en ook recent nog in Bosnië en Herzogovina durft ook hier een rechter het aan om recht te spreken met grondrechten in ogenschouw en de burgers terecht te beschermen tegen de willekeur aan maatregelen die zonder onderbouwing, te pas en te onpas, over de bevolking worden uitgestrooid.

Viruswaarheid zegt dat steeds meer rechters er niet meer omheen kunnen en hoopt dat iedere overwinning een aanzet is voor rechters om te doen wat juist is. Zonder politieke druk, onafhankelijk, en zonder angstpsychose de wet gebruiken waarvoor deze bedoeld is. De burger te beschermen tegen willekeur en onkunde.

De administratieve rechtbank van Toulouse heeft donderdag 24 december 2020 de onwettigheid van het besluit van het departement Ariège uitgesproken dat het dragen van een mondmasker verplichtte in het hele departement.

Het is een harde klap voor de nieuwe prefect van Ariège. Sylvie Feucher, die net benoemd werd tot staatsvertegenwoordigster in het departement, tijdens de gezondheidscrisis, had de dag na haar aankomst, op 15 december 2020, een besluit uitgevaardigd dat het dragen van mondkapjes in openbare ruimten in het hele departement verplicht stelde. Maar de administratieve rechtbank van Toulouse heeft zojuist op donderdag 24 december de onwettigheid van haar beschikking bekend gemaakt. Een uitleg volgt.

LEES VERDER:
https://viruswaarheid.nl/buitenland/rechter-in-het-franse-departement-ariege-verklaart-mondmaskerplicht-illegaal/

4.8 4 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven