Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Minister Kajsa Ollongren positief getest op coronavirus.

Minister Kajsa Ollongren positief getest op coronavirus.

Maar dan heeft zij zich dus schuldig gemaakt aan het negeren van al die maatregelen, of zou het dan toch zijn dat die maatregelen gewoon ¨netjes gezegd¨ lariekoek zijn?

Demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken), tevens verkenner namens D66 in de kabinetsformatie, is positief getest op het coronavirus. Ze is als verkenner de afgelopen week met alle lijsttrekkers in contact geweest, weliswaar wel op afstand en in achtneming van de coronaregels.

De formatiegesprekken die vandaag gevoerd zouden worden met VVD-leider Mark Rutte en D66-leider Sigrid Kaag, zijn voorlopig uitgesteld, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het is vooral de vraag waar Ollongren besmet is geraakt, zegt politiek verslaggever Fons Lambie. “Vorige week is demissionair staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) positief getest op corona. Sindsdien is het hele kabinet getest. De vraag is of er meer positieve testen volgen.” Inmiddels is premier Rutte negatief getest op het coronavirus, laat Lambie weten.

Alle lijsttrekkers en halve kabinet was in de buurt

Volgens Lambie was Ollongren afgelopen vrijdag bij de ministerraad, en daarnaast ontving ze als verkenner deze week alle lijsttrekkers. “Zij zijn langer dan een kwartier in dezelfde ruimte geweest. Naar eigen zeggen op afstand en in achtneming van de coronaregels, maar alle lijsttrekkers en het halve kabinet zijn bij haar in de buurt geweest.”

Lambie verwacht dat er een andere verkenner wordt aangesteld als Ollongren tien dagen uit de running is. “Voorlopig zijn de huidige gesprekken stilgelegd.”

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
12
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x