Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Migratie: Trump weert uitkeringstrekkers

Tot afgelopen maandag kon een immigrant alleen worden afgewezen als zijn inkomen lager lag dan 125% van de armoedegrens.

Maar sinds deze week is het een stuk strenger en wordt er naar veel meer factoren gekeken. Onder andere leeftijd, gezondheid, taalvaardigheid, kredietscore (heb je schulden?), verzekeringen en of je in het verleden een uitkering hebt gehad.

Onder de nieuwe regels zou twee derde van de immigranten die tussen 2012-2016 toen wel naar de VS zijn gekomen nu NIET in aanmerking zijn gekomen voor burgerschap.

Onder de nieuwe regels zal het aantal familieverenigingen volgend jaar afnemen met 47% t.o.v 2016 en de totale legale immigratie met 30%.

Daarnaast wil Trump het aantal landen op de Travel Ban-lijst vergroten naar 13, voornamelijk Afrikaanse en Midden-Oostelijke landen, die daardoor worden uitgesloten van immigratie naar de VS.

De beperking van het aantal migranten zal leidden tot meer krapte op de arbeidsmarkt, wat de onderhandelingspositie van werknemers en de lonen verder doet stijgen.

Bronnen:

Immigratie neemt af:
https://www.nytimes.com/2020/02/24/us/politics/trump-border-legal-immigration.html

Impact van beleid op immigratie en arbeidsmarkt
https://nfap.com/wp-content/uploads/2020/02/Legal-Immigration.NFAP-Policy-Brief.February-2020.pdf

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x