Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Meerderheid Polen over coronamaatregelen: “Genoeg is genoeg!”

Polen zegt: “Genoeg is genoeg!”

Individuele woede over de corona-beperkingen slaat om in een nationaal protest in Polen.

De meerderheid van de Poolse burgers is tegen het besluit van de regering om de nationale quarantaine te verlengen volgens UCE RESEARCH. (bron)

Eigenaren worstelen om rond te komen en beginnen hun bedrijven te openen ondanks lockdown-maatregelen. Het aantal rechtszaken tegen de staat neemt toe.

“Mensen staan ​​op de rand van uitputting, ook al doen ze tegenover zichzelf en anderen vaak alsof alles in orde is. Mensen voor een langere tijd opgesloten houden in hun huizen, creëert ook allerlei andere problemen, zoals grotere ongelijkheid en geweld ”, zegt de hoofdanalist bij UCE RESEARCH, Krzysztof Zych. (bron)

Het onderzoek liet ook zien dat de minderheid die wél achter de maatregelen staan, niet bijster goed geïnformeerd zijn.

Op de vraag: Hoe lang moet de nationale quarantaine duren? antwoordden de meesten: “Totdat het aantal besmettingsgevallen sterk afneemt. Mogelijk tot half of eind februari.”

Het is duidelijk hoe deze mensen door de media worden geïndoctrineerd. Als we op deze manier redeneren, gaan we iedere winter in quarantaine vanwege griepvirussen.

Zorgelijker: “Uit de beschikbare gegevens blijkt duidelijk dat voorstanders van uitbreiding van lockdown-maatregelen radicaal zijn. En ik ben bang dat het moeilijk zal zijn om ze te overtuigen van gedachten te veranderen,” zegt meneer Zych.

Het Stockholmsyndroom. We zien het in eigen land ook veel. Mensen die sympathie krijgen voor hun onderdrukkers. Zoals Sven Hulleman onlangs zei: “Welke besluiten moet de overheid nog nemen om hen te doen inzien dat zij lijden aan het Stockholmsyndroom? (bron)

“De genezing kan niet erger zijn dan de ziekte. En dat is precies wat we nu zien.” – voegt Krzysztof Zych eraan toe. “Dat is de reden waarom mensen lockdown-beperkingen op ongekende schaal beginnen te trotseren.”.

Restaurants en hotels openen gewoon hun deuren

Elke dag kondigen steeds meer restaurants, bars en guesthouses aan dat ze hun deuren openen ondanks de door de overheid opgelegde beperkingen.

“Als we besluiten om gesloten te blijven, zouden we binnen enkele weken failliet gaan. We zouden al onze medewerkers moeten laten gaan ”, zegt Paulina Panek, de eigenaresse van Laser Entertainment Center in Zamość.

“We wachten niet langer. Ik heb vandaag met de eigenaren van veel restaurants in Legionowo gesproken. Iedereen is het zat, iedereen heeft gezinnen en iedereen heeft recht op werk. We hebben medewerkers voor wie we verantwoordelijk zijn.”

U Trzech Braci, een restaurant in het centrum van Cieszyn, is op 8 januari al geopend.

“Dit betekent dat je ons weer kunt bezoeken en als een normaal persoon kunt eten in het restaurant” – schreven de eigenaren toen op Facebook.

Inspecteurs, vergezeld met politieagenten, kwamen de volgende dag naar het restaurant.

Gevraagd om zichzelf te identificeren, weigerden de klanten van het restaurant, terwijl ze zongen: “Vrijheid! Vrijheid!”.

#OtwieraMy

De eigenaren van skigebieden, guesthouses en restaurants in Zuid-Polen eisten dat de regering de lockdown-beperkingen opheft en kondigden een gezamenlijk protest aan. Ook op social media groeit het aantal supporters van het #OtwieraMy (We Openen) -initiatief. (bron)

Op deze kaart is te zien welke horecagelegenheden gewoon opengaan en lak hebben aan de maatregelen, zoals het hoort:

https://newsmap.pl/biznes/

 

Verder omzeilden de mensen hiervoor ook al massaal de maatregelen.

Kroegen moesten sluiten? Geen probleem. Je kunt ze huren als kantoorruimte en een biertje drinken. (bron)

Sportscholen en zwembaden blijven gesloten voor het publiek? Ineens is het populair om een ​​triatleetlicentie te krijgen – het enige dat nodig is, is een app, 100 złoty, en een medisch certificaat.

Clubs sloten hun deuren? Het hangt ervan af wie er klopt – een van de grootste clubs in Warschau geeft dit weekend een feest en stuurt uitnodigingen naar zijn vaste gasten.

Hoe zit het met hotels? Onlangs was een van de hotels in Władysławowo geboekt voor 300 personen. De eigenaar legde uit dat de gasten zich aan het voorbereiden waren op een schaaktoernooi. Vakantie in de bergen? Jij hebt het. Skigebieden gesloten? Niet als iedereen aan het sleeën is. (bron)

Aanvullende bronnen:
https://balkaninsight.com/2021/01/19/polands-gastro-rebellion/
https://wyborcza.pl/7,173236,26683773,enough-is-enough-struggling-to-make-ends-meet-ever-more.html

Moraal van dit verhaal?

Heb lak aan de regels. Heb lak aan de mensen die je voor alles uitmaken en zelf thuis bang op de bank zitten. Ridiculiseren en negeren. Gooi open die tent. Allen tezamen.

We leven om te leven en niet om te voorkomen dat we doodgaan. Pak je leven op en doe wat je wilt. Je hebt het volste recht. Laat de demissionaire mark rutte spreekwoordelijk doodvallen. Zijn hoofdletters is hij al kwijt. Die heeft Marcel van Tol hem gisteren afgenomen samen met die van hugo de jonge in zijn prachtige column:
https://commonsensetv.nl/the-hunger-games-society/

 

LEES OOK:

Zonder maatregelen geen corona: Alle ellende voor 128 coronadoden

 

 

 

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x