Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen
cstv doneer
It makes sense

Meer gevaccineerden dan ongevaccineerden in ziekenhuis? De MSM legt het uit

Verspreid de vrijheid!

In een artikel van de grootste krant van Baskenland wordt uitgelegd waarom er meer gevaccineerden in het ziekenhuis worden opgenomen dan niet gevaccineerden.

Het is de manier nog eens maandenlang de mensen voor te liegen.

Het is geschreven door:
JOSE MANUEL JIMENEZ GUARDEÑO
Onderzoeker bij de afdeling Infectieziekten, King’s College London
&
ANA MARÍA ORTEGA-PRIETO
Postdoctoraal onderzoeksmedewerker, King’s College London

Dit is het rechtstreeks overgenomen artikel .

Hoe is het mogelijk dat de meerderheid van de gehospitaliseerde mensen voor covid-19 gevaccineerde mensen zijn?

Waarom zeggen ze dat er meer gehospitaliseerde gevaccineerden zijn dan niet-gevaccineerde? Werken de vaccins niet meer? Met de opmars van de pandemie worden we geconfronteerd met een overdaad aan informatie en het is belangrijk om te weten hoe deze correct te interpreteren.

Vanaf nu zullen we nieuws zien met koppen die zeggen dat de meeste van degenen die in het ziekenhuis zijn opgenomen voor covid-19 mensen zijn die volledig zijn gevaccineerd met de twee doses. Dit is iets dat op het eerste gezicht verwarring kan veroorzaken en meer vragen dan antwoorden kan opleveren:

Betekent dit dat vaccins niet werken?

Ben ik veiliger als ik me niet laat vaccineren?

Worden we geconfronteerd met een nadelig effect veroorzaakt door vaccins, zoals de nu beroemde versterking van antilichaamafhankelijke infectie of ADE?

Het antwoord op al deze vragen is nee. De vaccins hebben maanden gewerkt, ze werken nu en alles wijst erop dat ze in ieder geval in de nabije toekomst zullen blijven werken.

Gevaccineerde mensen worden beter beschermd dan niet-gevaccineerde mensen en er is geen spoor van RDW.

In feite betekent dit alles dat we veel vaccineren en dat je altijd verder moet lezen dan de kop.

Waarom zeggen ze dat er meer gehospitaliseerde gevaccineerden zijn dan niet-gevaccineerde?

Het eerste dat we in gedachten moeten houden, is dat de meeste mensen die voor covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen, mensen zijn die tot risicogroepen behoren, voornamelijk mensen ouder dan 60 jaar. Dit is in feite de belangrijkste reden waarom deze groepen juist de eersten zijn die de verschillende vaccins krijgen.

Daarom bevinden we ons op dit moment in het scenario waarin de meerderheid van deze mensen in risicogroepen al volledig is gevaccineerd.

Met dit in gedachten, en om uit te leggen wat er gebeurt, gaan we een eenvoudig model met hypothetische getallen gebruiken om dingen gemakkelijker te maken.

Stel je een land voor met 36 mensen die tot risicogroepen behoren, waar 91% van deze mensen beide doses van het vaccin heeft gekregen en 9% niet is gevaccineerd.

In blauw zien we gevaccineerde mensen, en in rood degenen die niet zijn gevaccineerd:

 

De tijd verstrijkt en we zien dat in de gevaccineerde groep 5 mensen besmet zijn geraakt die ziekenhuisopname nodig hebben en in de niet-gevaccineerde groep komt dit slechts bij 2 personen voor. We hebben de kop al: 71% van degenen die in het ziekenhuis zijn opgenomen voor covid-19 zijn ingeënt!

FOTO: 15% van de gevaccineerden moeten opgenomen worden. 66% van de niet gevaccineerden moeten opgenomen worden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hoewel wat de eigenaar zegt waar is, is de informatie onvolledig en kan het voor veel verwarring zorgen als u niet weet hoe u de gegevens die het ons biedt moet interpreteren. Als we met een kritische blik naar de cijfers kijken en rekening houden met het aandeel gevaccineerden en niet-gevaccineerden, zullen we zien dat de realiteit heel anders is.

In dit geval zien we dat 15% van de gevaccineerde mensen een ziekenhuisopname nodig hebben gehad en dit percentage stijgt dramatisch tot 66% bij niet-gevaccineerde mensen.

Als we de berekeningen maken rekening houdend met het aantal gevaccineerden en niet-gevaccineerden binnen dezelfde risicogroep, zullen we zien dat de houder heel anders is. In dit geval zou het juister zijn om te zeggen dat vaccins de kans op ziekenhuisopname voor covid-19 met 77% verminderen.

 

Foto: Met een vaccin heeft men 77% minder kans om opgenomen te worden met Covid19!!!

 

Dit is echt niet iets dat ons kan verrassen. Integendeel, het is te verwachten wanneer de meerderheid van de risicopopulatie wordt gevaccineerd. Je hoeft alleen maar te bedenken dat als 100% van de bevolking gevaccineerd zou zijn, 100% van de ziekenhuisopnames van gevaccineerde mensen zouden zijn.

100% van de gevaccineerde bevolking zal nooit worden bereikt omdat er mensen zijn die om verschillende redenen niet kunnen worden gevaccineerd en anderen (gelukkig een minderheid) die dat gewoon liever niet willen.

Hoewel het geen 100% zal zijn, wordt een vrij hoge vaccinatiegraad verwacht (althans bij volwassenen). In de volgende afbeelding zien we het percentage van de bevolking dat volledig is gevaccineerd in verschillende landen:

Waarom zijn mensen besmet nadat ze het vaccin hebben gekregen?

Dit gebeurt vooral omdat geen enkel vaccin 100% effectief is. Als miljoenen en miljoenen vaccins worden toegediend, is de verwachting dat in sommige gevallen de bescherming niet voldoende is en de persoon ernstige vormen van de ziekte kan ontwikkelen en zelfs kan overlijden. Het interessante hier is om te weten dat dit aantal aanzienlijk hoger zou zijn als we geen vaccins hadden.

In de volgende afbeelding kunnen we het aantal doses zien van de verschillende vaccins die in de wereld worden toegediend. In deze pandemie zijn tot nu toe meer dan 3,5 miljard doses toegediend:

 

Ook dit is iets dat al is beschreven aan de hand van verschillende modellen. Hier hebben we het voorbeeld van een model dat is uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk, waar naar schatting in de zomer 70% van de ziekenhuisopnames en sterfgevallen mensen zullen zijn die twee doses van het vaccin hebben gekregen.

Samengevat is het daarom altijd belangrijk om niet alleen de kop te lezen maar de volledige voordat u conclusies trekt.

Aldus bron:
https://www.diariovasco.com/sociedad/salud

 

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
13
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x