Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

marc van ranst

De lezers die niet weten wie mark van ranst is kunnen wel alvast vermoeden dat dit geen persoon is die zuiver op de graat is. Als CommonSenseTV je de hoofdletters afpakt, dan is dat altijd voor een goede reden.

van ranst wordt vaak vergeleken met Jaap van Dissel, hoofd van het RIVM. In feite is hij een vrij onbetekenend viroloog maar tijdens de Mexicaanse griep was hij benoemd als Belgisch Griep Commissaris.

De vergelijking met Van Dissel gaat totaal niet op. Dit is een satanisch mannetje dat er genoegen in schept om, met zelfverzonnen verhalen, de bevolking op stang te jagen en de overheid aan te zetten om de samenleving te slopen. Het is een mannetje van het kaliber ab osterhaus, die trouwens ook een vriendje van hem is.

De Belgische bevolking kotst hem uit. Elke dag is die kop te zien op tv en in de kranten en elke dag weet hij meer paniek te zaaien. Op dit moment is hij huilie huilie aan het doen omdat hij van langs alle kanten bedreigingen ontvangt.

Viroloog Marc Van Ranst wil klacht neerleggen tegen een Twitteraar die hem bedreigt met “een stevige rammeling”.

“Als we opnieuw in lockdown gaan, hebben mensen toch niks te doen, en is een vaccin halen een verzetje. Hij zei het echt. Ik loof hierbij 1.000 euro uit voor wie papzak Van Ranst een stevige rammeling verkoopt”, schreef een man uit Heverlee op Twitter. Hij kreeg zowaar zelfs bijval van andere Twitteraars, met reacties als “Ik verdubbel de pot. Wie zich geroepen voelt, laat u gaan” en “Hopelijk dat iemand dat durft!”.

Van Ranst laat die bedreiging niet zomaar passeren, en schrijft op Facebook dat de man “oproept tot geweld en een beloning uitlooft voor wie dat geweld wil plegen. Dit is behalve onbehoorlijk ook strafbaar.” Hij vraagt de politie van Leuven dan ook om dit grondig te onderzoeken, en laat weten dat hij “klacht wil neerleggen tegen deze persoon”.

Maar nu het goede nieuws:

van ranst heeft een prijs gewonnen.

Echt waar, ik verzin het niet. Een prijs voor zijn heldere communicatie:

Viroloog Marc Van Ranst heeft de Loopbaanprijs Wetenschapscommunicatie 2020 gewonnen. Daarmee belonen de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten (KVAB) en de Jonge Academie de hoogleraar virologie aan de KU Leuven voor zijn “carrièrelange heldere en brede communicatie over zijn vakgebied”.

“Het doet mij bijzonder veel om deze prijs van collega-wetenschappers te ontvangen”, zegt Van Ranst. “Al die interviews tijdens al die jaren, die doe je erbij en je probeert dat zo goed mogelijk te doen. Wanneer dat dan geapprecieerd wordt, is dat zeer aangenaam.” Om een evenwicht te vinden tussen wetenschappelijke nuance en duidelijkheid voor het grote publiek, probeert Van Ranst altijd te spreken tegen zijn grootvader. “Hij was een metaalarbeider. Als hij het verstaat, dan is het goed.”

Van Ranst navigeert ons land al sinds begin dit jaar door de COVID-storm, maar het meest trots is de viroloog over zijn communicatie over de Mexicaanse griep in 2009. “Toen had ik het voorrecht om dat als griepcommissaris vanop de eerste rij mee te maken. Dan kan je die communicatie van begin tot einde doen.”

 

Dus u ziet het dames en heren. Misschien is dit helemaal niet zo’n akelig mens.

Misschien is het wel iemand die ons juist helder en duidelijk weet uit te leggen hoe het zit met de feiten……….

Kijk maar naar deze toespraak die hij in 2019 heeft gehouden voor een Pandemic Stakeholders Meeting.

Ja u leest het goed, een vergadering voor belanghebbenden van een pandemie.

Op inspirerende wijze weet hij zijn toehoorders te boeien en te entertainen met zijn strategie om het Belgische volk te belazeren.

Bekijk alstublieft deze video van deze prijswinnaar (met op het einde nog een toegiftje, een stukje ab osterhaus). Nederlands ondertiteld.

En beoordeelt u dan maar of deze man zijn prijs verdient of dat hij aan de hoogste boom moet worden opgeknoopt:

 

Filip De Winter heeft er in december nog een tweet aan gewijd, waarop van ranst hem beschuldigde te knippen en zijn verhaal uit de context te halen. Het is maar een clip van 2.20 minuut, maar volgens mij valt het wel mee wat er uit de context is gehaald.

 

En het lijkt er op dat van ranst zijn linkje naar de volledige versie toch maar weer heeft verwijderd.

Maar bij CSTV informeren wij u graag correct en als u genoeg tijd heeft kunt u hier de volledige toespraak bekijken, maar naar mijn mening wordt het er niet beter op.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
11 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
11
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x