Steun CommonSenseTV
nl Nederlands

Macron verliest parlementaire meerderheid

Tien parlementariërs hebben zich afgesplitst van Macron’s LaREM waardoor Macron zijn meerheid in het Parlement heeft verloren.

De defectors/zetelrovers beschuldigen Macron ervan een “Conservatieve” regering te voeren in plaats van een Centristische.

LaREM heeft hiermee al 28 van de 313 zetels verloren sinds de laatste verkiezingen in 2017.
Nu komt Macron dus een zetel tekort voor een meerderheid en wordt hiermee afhankelijk van zijn coalitiepartij MoDem voor het behalen van meerderheden.

Bovenop deze tegenslag heeft Macron ook nog te maken met migrantenrellen in het noorden van Parijs naar aanleiding van de dood van een crimineel en gevoed door Cultuur-marxistische activisten en organisaties. De rellen leidden tot clashes tussen criminele gangs en brandstichting in schoolgebouwen.

En die rel kwam weer bovenop een andere rel van anti-Marxistische Congolezen tegen een pro-Marxistische Congoleze zanger. Gevolg: Brandende auto’s.

De autoriteiten zijn bang dat binnen de kortste keren een enorm aantal niet-Westerse banlieus/No-Go Zones beginnen te rellen, zoals drie weken lang gebeurde in 2005.
Oh, wat een diversiteit!

 

Ook laten de Gele Hesjes weer van zich horen: Drie dagen geleden kwamen ze weer voor het eerst sinds de Lockdown om Macron’s aftreden af te dwingen.

En het kan van kwaad naar erger:
De Franse Minister van Financiën verwacht een economische krimp van 8%, als gevolg van de Corona-hysterie. Dat terwijl Macron juist was verkozen om de economie uit het slop te trekken, iets dat zelfs vóór de p(l)andemie niet lukte.

Dr. Steve Turley – “Macron verliest meerderheid op het moment dat rellen in Frankrijk uitbreken”.

 

Macron verliest meerderheid parlement:

https://www.express.co.uk/news/world/1284057/Macron-latest-La-Republique-en-Marche-majority-french-parliament-MPs-leave

LaREM:

ttps://en.wikipedia.org/wiki/La_R%C3%A9publique_En_Marche_group_(National_Assembly)

Gele hesjes weer de straat op:

https://www.express.co.uk/news/world/1283510/emmanuel-macron-news-france-yellow-vest-protests-riot-police-video-coronavirus-latest

Bijlage: “Café Macronacino”

 

 

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
4 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Marian

Dit is geweldig nieuws! Nu Rutte, Merkel nog!

Jens van Kakerken

Rutte is de meerderheid al kwijt

Marian

Dat zou geweldig zijn. Als je de peilingen mag geloven…Ik hoop dat de VVD net zo’n diepe val maakt als jaren geleden bij Balkenende het geval was.

Pascal D.

Goed artikel dat weer eens laat zien wat voor een dictatuur beleid Mr Macron voert maar…….
Francois BAYROU, de partij-leider van MODEM is, was en zal altijd een mee-eter van de grotere partijen zijn! Deze volgevreten flapoor heeft nooit niks serieus bereikt of gedaan als alleen maar voor zijn eigen haggie gewerkt! Als Minister van Onderwijs begonnen met het afbreken ervan, en als minister van Justitie af moeten treden wegens corruptie! Zolang Macron nog de positie heeft om de volgende verkiezingen te winnen, zal deze gladde aal BAYROU de voeten van de huidige President netjes blijven schoonlikken!

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x