Macron op bezoek in Polen

Aankomende maandag gaat de Franse President Emmanuel Macron voor het eerst op bezoek in Polen.

Brexit is een feit en Polen wordt belangrijker. Aan hem de taak om te proberen de, onder spanning staande, relatie tussen de landen weer enigszins te herstellen.

Polen is belangrijker dan voorheen nu Groot-Brittannië weer soeverein is en van de Europese Unie is verlost.

Polen is nu één van de grootste landen binnen de EU. Samen met Duitsland en Frankrijk vertegenwoordigen de drie landen bijna de helft van alle Europeanen.

Dat gaat moeilijk worden. De conservatieve regering gaan hun rechtssysteem radicaal veranderen. Deze veranderingen schenden weer de Europese wetgevin. (bron)

De nieuwe hervormingsvoorstellen die zijn gedaan door de rechts-conservatieve Law & Justice partij  PiS (Prawo i Sprawiedliwość) zouden de disciplinaire verantwoordelijkheid van rechters doen inperken. Polen gaat de regels veranderen en wil doorvoeren dat de First President van de rechtbank voortaan gekozen wordt. (bron)

Andere nieuwe regels van de rechts-conservatieven maken het mogelijk om ook rechters te kunnen straffen wanneer ze betrokken zijn bij politieke activiteiten.

De regerende partij zegt dat veranderingen aan de wet nodig zijn om corruptie te bestrijden en het juridische systeem te hervormen. Dit systeem is nog steeds een systeem dat stamt uit de tijd van het communisme volgens PiS. (bron)

Deze hervormingen kunnen er voor zorgen dat Polen uit de EU zal moeten stappen omdat ze botsen met de EU regelgeving. (bron)

Macron, die pas bijna werd gelyncht tijdens een theater-bezoek door zijn eigen volk (bron) , moet ook in gesprek over de klimaatreligie en om Europa een Co2 vrij continent te maken voor 2050. 

Deze doelstellingen van de Europese Unie werd direct ondermijnd. De Polen weigerden om dit doel na te streven. (bron)

De relaties tussen deze twee landen, en met andere landen met globalisten aan het roer zoals Merkel in Duitsland en Rutte in Nederland, zijn op z´n best koel te noemen. Macron beschuldigde de Poolse partij PiS en de Hongaarse premier Orbán ervan dat ze “liegen tegen de bevolking”. 

De massale protesten tegen Macron in Frankrijk gaan ondertussen nog steeds door. Zo ook afgelopen week weer. (bron) (bron)

Een impressie van de immigratiepolitiek in Polen:

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x