CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Maakt de gelegenheid de dief?

Maakt de gelegenheid de dief?

Natuurlijk niet.

Afgelopen week was ik circa acht uur elders in Nederland. Bleek bij thuiskomst de voordeur wagenwijd open te staan. Na goed nadenken en reconstrueren, kwam ik tot de conclusie zelf de deur open gelaten te hebben, nadat ik voor vertrek nog even iets moest pakken. 
Na een snelle controle bij binnenkomst bleek dat er niets gestolen was. NIETS! En er waren acht volle uren gelegenheid.

In dat kader zet ik bij de reclame-actie van Action en een dag later van HEMA, Xenos & IKEA, om onder de 16 geen messen te verkopen, heel veel vraagtekens. Welke pukkelpuber, jonger dan 16, gaat in z’n eentje helemaal naar een IKEA-filiaal om slechts één slagersmes voor een toevallig bloedbad te kopen? En hoe houden die drie andere warenhuizen de verkoop van messen aan met haat doordrenkte gastjes tegen?

Immers dit soort jeugdigen kunnen ook aan rookwaren en alcohol komen, door onoplettend gedrag aan de kassa. Of door inschakeling van wat oudere gabbers die wel een pakje peuken, een paar flesjes bier of een goed scherp mes als vriendendienst willen en mogen kopen, als er al niet thuis iets bruikbaars in de bestekbak ligt.
Wanneer er gestoken moet worden, is het niet de toevallige gelegenheid als excuus voor een bloedbad; veel eerder niet onderkende onoplosbare problemen op het persoonlijke vlak bij heel veel jongeren.


Maar daar heeft de overheid geen, of veel te weinig oog voor. Immers de Covid-19 hysterie krijgt al ruim een halfjaar alle prioriteit.

Is de gelegenheid dan nooit een alibi? Ja, toch wel. Kijk naar de politiek. Door een volledig fout partijpolitiek systeem kunnen door middel van lobbyisten en/of verderfelijke partijpolitieke benoemingen nogal wat uitwassen voor hele nare gevolgen zorgen. Dan blijkt dat kiezersbedrog, eigenbelang en zelfs corruptie de boventoon voeren.
Dan blijkt tevens dat dit al decennia gemeengoed is en dat mensen blijkbaar maar niet te veranderen zijn.

Wat wel kan c.q. moet veranderen, is het anti-democratische systeem, waardoor mensen vanzelf mee moeten veranderen of noodgedwongen afvallen. Dat systeem is AS (Alternatief Staatsbestel) Dit is wel democratisch, zeer deskundig en volledig transparant. Door af te stappen van partijpolitieke benoemingen, lobbyisten bijna werkloos te maken en bewindslieden aan te stellen die de topambtenaren qua kennis en kunde de baas zijn, zal de alom aanwezige onvrede minder worden en het algehele welzijn landelijk vooruitgaan.

Rients Hofstra

 

Meer van Rients:

Column Rients Hofstra – Symboolpolitiek

Zet hoog in en geef ’t volk een leeg worstenvelletje

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

5 1 Stem
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven