Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Live verslag: CommonSenseTV op het Malieveld “Samen voor Vrijheid”

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Live verslag: CommonSenseTV op het Malieveld “Samen voor Vrijheid” Part II (23-08) door Jasper (in geheel eigen stijl!)

Afgelopen zaterdag werd er wederom een demonstratie gehouden op het Malieveld in Den Haag. Dit maal in het teken “samen voor de vrijheid.” Samen, onder andere door maar liefst 40 actie groepen te verenigen. (Viruswaarheid was niet de organisatie maar steunde deze 40 groepen wel)

Willem Engel heeft nog wel op het podium gestaan. Er waren (geloof ik) 7 sprekers. Het weer was prima voor een buiten manifestatie.

Op de sociale media ging rond dat ook dit keer de ME en met name de Romeo’s weer zouden huishouden. Het publiek is altijd gemêleerd maar een ieder heeft dezelfde zorgen en dat verbindt. (Hippie’s, juppen, (Metal)-rockers, gabbers, opa en oma, Minder valides en gezinnen al dan niet met kinderwagen.)
De grootste groep mensen heeft voor 2020 nog nooit gedemonstreerd. Ik schat dat er 4000/5000 Man op het veld stond tijdens de demo. Maar vele zijn bang gemaakt en daarom niet gekomen, dat merk en hoor je om je heen door het grove geweld van de Romeo’s afgelopen donderdag.

De sfeer onder het publiek was relaxt en opgetogen. Veel mensen met de bekenden protest shirts, banners, trommels. Gewapend met de camera van de mobiel in de hand  “film alles, filmen”

Uiteraard draagt niemand een stoflap, ow excus, een niet werkend mondkapjes. Zelfs de politie niet. Ook de fakenews niet (zie foto AD chappie).

Ook dit maal werd de demo in de pauze muzikaal ondersteund door DJ Jean. De enige die aan zelfbescherming doet is DJ Jean met zijn niet te missen zonnebril. (Is grapje hè, hij heeft net eigenhandig zelf Facebook vol lopen spammen met die gekke complotten🤣😎. Maar hier de link.
https://www.facebook.com/232604266774346/posts/3545914065443333/?vh=e&extid=xLVqosDPIvTUb3yq&d=n

Dit maal bleven de vele aanwezige politie en ME bussen achter de bomen staan. Hiermee stonden ze uit het zicht en voelde de dreiging van de autoriteiten luchtiger. De politie die op het Malieveld zelf aanwezig was, was eerst linie en faciliteert de demo, politie met de platte pet.

Regelmatig werd er ook omgeroepen door de podium spreker om luid zingend te roepen “Wij zijn Nederland” terwijl iedereen omgedraaid stond. Drones hingen boven het veld. Iedereen heeft zich netjes gedragen en de demo is succesvol verlopen. Voor het eerst was er zelfs een frietkraam en dixies (mobiele wc).

Kort verslag van de live uitzending.
De demo was van 14 tot 16 uur met uitloop. Vellig halverwege, na mijn rondjes om te kijken welke bekende koppen er allemaal waren. Eerst een beetje door het publiek heen, dan de hele podium presentatie van Stanley (geloof dat hij zo heeft, organisatie van de demo’s in Nijmegen.)

Ook de medeorganisator van de demo afgelopen donderdag. Hij ging los uit  boosheid en onbegrip. De woorden ACAB vertaald hij als “alle corrupte ambtenaren bestraffen”

Verder in de feed spreek ik met een dreads gast die er ook was op donderdag. Zie de video van het bizarre politiegeweld. De jongen is te zien op 0:48.

Hij vertelt dat er zomaar, zonder reden, ME´ers los gingen door in te hakken op onschuldige burgers.

Vervolgens loop ik Tines Koops tegen het lijf. Geeft aan dat hij het wel humor vond dat afgelopen donder dag eindelijk die Romeo´s ook klappen hebben gehad en terug in de bus zijn gezet. Verder vertelt hij dat er rrn demo op Prinsjesdag staat gepland en een andere demo op 24 september op het Malieveld (Tines zijn verjaardag)
Vervolgens loop ik naar Stanly(zoek aub zijn naam ff op) die zojuist nog op het podium stond te spreken. Hij ging ook nog los over het KGezwel van de regering.

Vervolgens kon ik die Duitse vrouw tegen die donderdag de live stream had waar de Romeo´s uit het busje komen rennen. 4:16 sec

Katja geeft aan dat het onbegrijpelijk was wat deze groep undercovers aan het doen waren. Ook vertelt ze dat ze zaterdag a.s. in Berlijn is en ze verwacht 15 miljoen mensen. Ja 15 miljoen!

Verder klein rondje gelopen, afgesloten en de verbinding verbroken.

 

Dit is hoe de politie zelf omschrijft wat te doen met demonstraties.**

De politie stelt altijd voorwaarden aan de organisatie, waar aan zou moet worden voldaan. Zo moet de podium spreker oproepen om 1,5 afstand te houden. Natuurlijk word daar geen gehoor aangegeven.

Nieuwsgierig naar wat de politie nou precies doet tijdens demonstraties? Ik leg het graag uit!

Agenten met de ‘platte pet’, de mobiele eenheid of agenten in burgerkleding, Allemaal hebben ze een specifieke rol tijdens demonstraties.

Demonstreren is een grondrecht. Om demonstraties veilig te laten verlopen zijn we zichtbaar aanwezig.

De agent ‘met platte pet’ heeft contact met de demonstranten en houdt in de gaten of alles veilig en volgens afspraak verloopt. Is dit niet het geval, dan treedt hij op.

Bij demonstraties worden ook agenten ingezet die zijn getraind als lid van de Mobiele Eenheid. Zij dragen een uniform dat iets afwijkt van het normale politie uniform. De leden van de Mobiele Eenheid werken in groepsverband en zijn aanwezig om een demonstratie ordelijk en veilig te laten verlopen.

Op het moment dat er ongeregeldheden of openbare ordeverstoringen dreigen te ontstaan, kan er worden opgeschaald. De leden van de Mobiele Eenheid dragen dan hun helm, beenkappen en een schild. Vaak is dit het moment waarop het publiek wordt gevraagd om van een locatie te vertrekken.

Ze zetten ook paarden in tijdens demonstraties. Vanaf een paard hebben ruiters goed overzicht. Mocht het uit de hand lopen dan kunnen de paarden relschoppers dwingen een bepaalde kant op te lopen of een groep uit elkaar jagen.

Surveillancehonden kunnen worden ingezet als het tijdens een demonstratie op ongeregeldheden uitdraait. Vaak is hun aanwezigheid al genoeg. Mocht het toch mis gaan dan komen ze in actie.

De Aanhoudingseenheid (AE) loopt meestal in burgerkleding tussen demonstranten. Zo vallen ze niet op en kunnen ze zien of er strafbare feiten gepleegd worden en wie de onruststokers zijn.

Het doel van de AE is om de grootste raddraaiers te isoleren en te arresteren en zo de rust te herstellen.

Bron:
https://www.facebook.com/463735527014639/posts/3081504075237758/?extid=cFdfEQqrIwmdWj0D&d=n)

 

Groetjes Jasper S.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x