Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Leraar toont l*l van Mohammed aan klas vol kinderen als lesje vrije meningsuiting

Verspreid de vrijheid!

De Brusselse gemeente Molenbeek heeft een leerkracht van een lagere school geschorst nadat hij, in het kader van de vrije meningsuiting, cartoons waarop de genitaliën van de profeet Mohammed zichtbaar waren had getoond aan zijn leerlingen.

De leerkracht burgerschapsonderwijs voor het zesde leerjaar van de lagere school ‘Aux sources de gai sauvoir’ zou een tablet, met daarop cartoons van de profeet Mohammed, in zijn klas hebben laten rondgaan.

Leerlingen die het geslachtsorgaan en de blote billen van de Profeet niet wilden zien kregen de suggestie dan maar naar de vloer te kijken.

De leerkracht toonde onder meer een Charlie Hebdo-cartoon waarop de genitaliën en het achterwerk van Mohammed te zien waren.

De bewuste les vond enkele dagen na de islamitische moordaanslag op Samuel Paty – de joodse geschiedenisleerkracht die Mohammedcartoons in zijn les had getoond – plaats.

Mijn kind keek naar de vloer‘, zegt gemeenteraadslid Hicham Chakir (PS), wiens zoon in de les zat.

‘Ik heb het gemeentecollege van Molenbeek rechtstreeks op de hoogte gebracht. Hoewel ik open ben, begrijp ik de boodschap die deze leraar wilde overbrengen niet. Voor mij is het een boodschap van haat. Als je over de profeet of de moslimreligie wilde praten, ok prima. Maar niet op die manier.’

‘Laten we samenleven met respect, waardigheid en broederschap, ongeacht de religie van eenieder’, zegt Chakir.

Volgens de gemeente week de leerkracht af van het onderwijsprogramma over de vrijheid van meningsuiting omdat hij hierbij naaktbeelden had getoond.

‘We werken met een lesprogramma dat niet conflictueus of polemisch is. Maar de leraar liet kinderen tussen de tien en de twaalf een obsceen beeld zien’, zegt de gemeente.

De gemeente Molenbeek schorste de leerkracht en startte een tuchtprocedure op.

https://www.lalibre.be/belgique/societe/molenbeek-un-professeur-de-l-ecole-11-ecarte-pour-avoir-montre-des-caricatures-de-mahomet-a-ses-eleves-5f9c0661d8ad586f511637ad

STATIONSSTEKER JAWED S. krijgt 26 jaar en 8 maanden cel

Meerdere terreuraanslagen vandaag in Christenhatend Frankrijk


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x