NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Leger bespioneert alternatieve media en groeperingen?

Geen probleem. Wij hebben in ieder geval niets te verbergen en we voelen ons vereerd.

Dit is wat het NRC er over meldt:

De Nederlandse krijgsmacht heeft sinds de Corona-uitbraak heimelijk op grote schaal informatie ingezameld over de Nederlandse samenleving en die geduid en verspreid in rapporten. Daarbij hebben militairen zich maandenlang verdiept in het gedrag van maatschappelijke groepen als Viruswaanzin en Gele Hesjes en het als ‘alternatief’ aangeduide medium Jensen.nl in de gaten gehouden.

Verder:

Ook hebben ze de distributiepunten van de papieren uitgave De Andere Krant in kaart gebracht en de branden in de 5G-zendmasten.

Grote hoeveelheden data over de meest uiteenlopende onderwerpen – van pollen tot faillissementen – belandden in een door defensie gebouwd computersysteem om er geautomatiseerd een coronagolf of maatschappelijke onrust mee te voorspellen.

Dit blijkt uit een reconstructie van het Land Information Manoeuvre Centre (LIMC), een eenheid die defensie half maart oprichtte om zicht te krijgen op de coronacrisis en de verspreiding van desinformatie. Defensie wilde al langer een centrum om te kunnen experimenteren met informatie als wapen en greep de pandemie daarvoor aan.

De speciale eenheid, LIMC, maakt naast open bronnen ook gebruik van „semi-gesloten bronnen”

Een krijgsmacht die op eigen grondgebied onderzoek doet naar de eigen bevolking is omstreden, ook omdat defensie op Nederlands grondgebied niet veel mag. Ze mag bijvoorbeeld de politie, een ministerie of inlichtingendienst bijstaan als die erom vraagt. Militairen handelen dan volgens de regels en onder toezicht van die instantie. In dit geval handelt het LIMC op eigen initiatief.

Volgens militair historicus Christ Klep is het „voor het eerst dat een militaire dienst structureel wordt gebruikt voor het grootschalig verzamelen van inlichtingen die eigenlijk voor civiele doeleinden.

Geen Stijl meldt:

Wat deed het LIMC? Het maakte ‘gedragspatronen’ om te kunnen voorspellen waar of hoe demonstraties zouden verlopen. Maar militairen werden ook ingezet om sociale media te beïnvloeden, opereerden onder schuilnamen op ‘online platforms van complotdenkers’ en maakten indelingen van media. Interne kritiek of vragen werden gesmoord: “Wie kritiek heeft, wordt soms vervangen of stapt zelf op. Het LIMC moet door.” Officieel heeft de legertop ingegrepen, maar de slotalinea van de volledige NRC-reportage (moetlees, openen in incognito tabblad) luidt:

“De defensietop beslist dat het LIMC niets meer extern mag verspreiden. Volgens bronnen is dit een schijnoplossing, omdat degenen die de rapporten ontvangen nauw samenwerken met externe instanties en de informatie er evengoed belandt. Externe partijen zeggen de rapporten nog altijd te ontvangen.”

Meer op Geen Stijl:
https://www.geenstijl.nl/5156347/defensie-bespioneert-illegaal-de-eigen-bevolking/

Mooi kaartje erbij en wij staan ook in de erelijst. Fantastisch!

Lees verder:
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/15/leger-verzamelde-data-in-nederland-a4020180

Zie ook:
https://www.nrc.nl/nieuws/2020/11/15/hoe-het-leger-zijn-eigen-bevolking-in-de-gaten-houdt-a4020169

En ook:
https://www.geenstijl.nl/5156347/defensie-bespioneert-illegaal-de-eigen-bevolking/

Subscribe
Abonneren op
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
Ruud Vrijland

volgens mij is het in de grondwet vast gelegd dat de militairen NIET tegen eigen bevolking kan worden gebruikt.dus onacceptabel.

ignorant

De uitrol van de new world order in optima forma . Onze Bilderbergbilly en zijn familie gaan de militairen op argentijnse wijze misbruiken door mogelijke tegenstanders van het globalisme en de great res-etters te gaan catalogiseren om in een latere fase het gepeupel te kunnen securiseren of met een ander eufemisme te kunnen neutraliseren argentine-style . De vader van Maxima had hier ervaring in en heeft Bernard vast ingelicht hoe een en ander te werk ging , die het weer doorvertelde aan Beatrix en Alexander ging de wijze raad zo ter harte , dat hij dolenthousiast de leukste dochter van Zorreguieta , de zorro in het nette pak , trouwde . Maxima is vermoedelijk het kwade genius achter het mondkapje , immers droeg zorro ook niet altijd al een masker ?
En ach al deze militairen bewijzen eens te meer , dat de wereld voor geld te koop is en dat een heleboel mensen tot de gekste dingen in staat zijn , want als ik het niet doe dan doet een ander het wel , nietwaar ? Hoe lang zal het duren voor er ook hier een militaire dictatuur komt ? De fascisten zijn er klaar voor !

Pescador

en zo kwam de dictatuur steeds dichterbij geslopen, de democratie is verwoest. bedankt rutte dat je je hebt laten omkopen voor veel geld en macht , geef je vriendjes Bill en soros en macron natuurlijk maar gauw een paar stevige knuffels want jij bent in alle opzichten van de verkeerde kant .

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
3
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x