CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Kort geding tegen Staat: winkeliers eisen heropening

Vanochtend kort geding tegen Staat: winkeliers eisen heropening

PROVINCIE UTRECHT – Vanochtend om 10.00 uur diende het kort geding dat INretail in Zeist heeft aangespannen tegen de Staat. De winkeliersorganisatie wil via de rechter de heropening van winkels in Nederland afdwingen. “De overheid heeft de coronamaatregelen niet goed genoeg afgewogen. Denk bijvoorbeeld aan de gezondheid, de economie en de maatschappelijke belangen.”

Wie momenteel wil winkelen, kan dat doen op afspraak. Maar volgens Sebastian Galjaard van INretail is dat niet genoeg. “Het is een doekje voor het bloeden, vooral voor de grotere winkels. Daar kunnen we niet zo veel mee. Click & collect idem dito: dat was een van de eerste versoepelingen, maar dat is niet genoeg voor de branche. Er stroomt op dit moment 700 miljoen euro omzet per week weg.”


Sebastian Galjaard.

Alternatieven
Volgens Galjaard zijn er heel wat alternatieven te bedenken om mensen veilig te kunnen laten winkelen. “Denk bijvoorbeeld aan het laten meespelen van de oppervlakte van een winkel. Dus bijvoorbeeld één persoon per tien of twintig vierkante meter. Maar ook op andere punten: wij denken dat de lockdown veel slimmer kan. Van maart tot en met december heeft de sector zich veilig bewezen: iedereen heeft meegedacht om centra en winkels veiliger te maken en er is een scala aan opties aangedragen.”

Iedereen heeft meegedacht om centra en winkels veiliger te maken”

INretail

Galjaard: “Er wordt in onze opinie naar één ding gekeken en dat is vooral de gezondheid. De economisch-maatschappelijke belangen worden niet genoeg meegenomen. Als we kijken hoeveel banen er op de tocht staan, maken we ons erge zorgen.” Volgens Galjaard zijn dat er tot 60.000.

Het kort geding dient om 10.00 uur.

Kort geding horecaondernemers afgewezen – Horeca blijft DICHT

3.7 7 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven