NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

KORT GEDING tegen Belgische Staat wegens lockdown op 24 juni

Het kortgeding dat meer dan 60 Belgen samen met plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs hebben aangespannen tegen de Belgische staat om de lockdown en de coronamaatregelen te laten opheffen, zal op 24 juni gepleit worden.

De eisers willen dat de maatregelen ONMIDDELLIJK allemaal opgeheven worden omdat ze in strijd zijn met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

“We zijn er ons van bewust dat een aantal maatregelen intussen is opgeheven, maar andere worden juist weer VERSTRENGD en gaan helemaal de verkeerde kant uit”, zegt advocaat Michael Verstraeten, die optreedt namens de eisers.

Intussen hebben al 62 boze burgers zich achter initiatiefnemer Dr.Jeff Hoeyberghs geschaard om zich te verenigen tegen de Belgische Staat en minister van Binnenlandse ­Zaken Pieter De Crem (CD&V).

Het gaat om een groep van ondermeer artsen, bejaarden, horeca-uitbaters en, zoals gezegd, plastisch chirurg Jeff Hoeyberghs.

Volgens hun advocaat Michael Verstraeten werden de maatregelen DOMWEG nageaapt van China, zonder voldoende kennis over het virus te hebben en zonder rekening te houden met het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens.

Het gaat dan onder meer om de verplichting anderhalve meter afstand te houden, de limiet op het aantal minuten dat je in een winkel mag blijven, de beperking van de sociale contacten tot de zogenaamde bubbels, het samenscholingsverbod, en de verplichte mondmaskers.

Bronnen:

https://www.demorgen.be/nieuws/ruim-30-belgen-onder-wie-jeff-hoeyberghs-klagen-staat-en-minister-de-crem-aan-om-coronamaatregelen

https://hln.be/in-de-buurt/brussel/jeff-hoeyberghs-en-60-andere-belgen-zijn-blij-dat-aantal-coronamaatregelen-opgeheven-zijn-kortgeding-niettemin-gepleit-op-24-juni~ac315ca0/

 

PLASTISCH CHIRURG daagt België voor rechter wegens UITROEIING BEJAARDEN

LEES OOK:

Stel Mark Rutte aansprakelijk, net als duizenden Nederlanders, voor dit wanbeleid

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

5 2 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x