Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Kompromat Podcast 4 – Veel Russen gestorven door illegaal gestookte drank & de schoonheid van Karelië.

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Als je ’s ochtends wakker wordt in Rusland weet je eigenlijk nooit wat je die avond overkomt. Ook vandaag was zo’n dag. Een vriend belde om te vragen of ik tijd had om een huis af te breken. Hij had de eigenaar van een oud huis, dat plaats moest maken voor 17-hoge flats, 300 dollar betaald om de materialen ervan af te slopen want ja, in Rusland is ook oud hout, een gietijzeren kachel en oud ijzer iets waar men van kan leven.

Kijk uit, waarschuwde mijn vriend mij toen ik mijn mobiel in mijn auto legde, anders wordt ‘ie gejat. “Eigenlijk jatten ze hier alles”, vertelde hij mij, en daarom moesten we hard doorwerken om het hele bijgebouw in een dag te slopen én de muurbalken in een busje te laaien.

Ik had al een mooi straatnaambordje van het hek afgeschroefd: dat levert zo’n 15 euro op, bedacht ik me. Om half drie, net na de lunch – mijn vriend, Sasja, zorgde voor konijnenvlees – kwamen de bandieten. Een zwarte Lada stopte bij het hek en een dame met roodgeverfd haar met een sigaret in de mond zag mijn bordje liggen, greep het en voordat ik er erg in had, reden ze al weer weg. “Ze hebben mijn Sovjetstraatnaambordje gejat”, riep ik. “Zie je wel”, riep Sasja.

Van konijnenvlees tot een gejat straatnaambordje, het leven in Rusland is nooit saai. Sasja nodigde me ook nog uit om zijn geiten te slachten, maar dat is voer voor een volgend verhaal.

2 keer per maand geven Podcaster Niels Lunsing en Correspondent William Immink een update uit Rusland. Wat is het meest belangrijke nieuws? En hoe is het leven in Rusland? Abonneren kan via de website: https://www.blikopdemaatschappij.nl/podcast/kompromat-podcast/

Luister hieronder een kort fragment uit de Kompromat podcast van deze week:


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
9 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
9
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x