CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

KOMENDE VERKIEZINGEN 2021 UITGESTELD DOOR ANDERHALVE METER SAMENLEVING?!

Minister Ollongren overweegt om de Tweede Kamer verkiezingen van volgend jaar uit te stellen.

Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken en vice-premier, ziet het niet zitten met de anderhalve meter maatregel die door veel Nederlanders totaal niet in acht wordt genomen.

Als de stembureaus niet op de juiste manier kunnen worden ingericht zullen de verkiezingen die gepland staan voor 17 maart 2021 NIET doorgaan.

Eventueel wordt er overgestapt op SCHRIFTELIJK stemmen.

Daarbij verschillen de juridische mogelijkheden per verkiezing.

Volgens de minister uitstel van de verkiezingen juridisch mogelijk tot maart 2022 als de beide Kamers instemmen met een NIEUWE WET.

Voor verderop dit jaar staan er ook herindelingsverkiezingen op het programma voor Groningen en Noord-Brabant en verkiezingen voor de eilandsraad van Sint-Eustatius.

Gemeenten moeten de komende tijd duidelijk maken hoe zij denken de anderhalve meter maatregel te kunnen handhaven. Ze moeten ook nadenken over andere beschermende maatregelen.

Ollongren benadrukt in haar brief die zij naar de Tweede Kamer stuurde dat rond de verspreiding van het coronavirus de komende tijd ONZEKERHEID zal blijven bestaan, maar dat de anderhalve meter maatschappij voorlopig zal BLIJVEN bestaan.

Zij denkt dat anderhalve meter bij de aanstaande verkiezingen PROBLEMEN gaat opleveren en werkt daarom op dit moment allerlei scenario’s uit samen met de Kiesraad.

bron

3.8 4 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven