Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Klopjacht in België op militair Jurgen Conings

Verspreid de vrijheid!

Klopjacht geopend op Jurgen Conings

De federale politie van België heeft vanmiddag, op vraag van het federaal parket, een opsporingsbericht verspreid voor de voortvluchtige gewapende militair Jurgen Conings die mogelijk gevaarlijk is.

Gisteren werden er twee afscheidsbrieven gevonden van Conings. Één was gericht aan zijn vrouw en kind en één aan de buitenwereld.

Die laatste afscheidsbrief insinueert dat hij in het verzet gaat en het mogelijk niet overleeft. “Er is een schrift gevonden waarin hij aangeeft zich niet levend te laten pakken”, zegt een gerechtelijke bron. In die brief zou ook staan dat hij zich richt tegen politici en virologen.

“Ik ga in het verzet en kan niet leven in zo´n maatschappij geregeerd door virologen en politici.”, schreef hij onder andere.

De klopjacht wordt heftiger en inmiddels zijn 250 politiemensen het natuurpark Hoge Kempen aan het doorzoeken. De Hoge Kempen is een uitgestrekt park waar iemand makkelijk dagen in zou kunnen vertoeven zonder iemand tegen te komen. Het is op dit moment verboden je in het park te begeven.

 

 

Vrijwel alle media omschrijven Jurgen als extreem rechts en als potentieel gewelddadige extremist. Hij zou ook op de lijst van OCAD staat. De Belgische AIVD.

Ook de militaire inlichtingendienst ADIV zou op de hoogte zijn geweest van zijn “sympathieën”. Welke sympathieën dat dan zijn wordt voorlopig in het midden gelaten.

Opvallend is dat de potentieel gewelddadige rechtse extremist dan nog wel beroepsmilitair is terwijl hij al eerder gedreigd zou hebben en problemen met een wapen zou hebben gehad.

De 46-jarige Jurgen Conings verliet maandagochtend nog zijn woning in Dilsen-Stokkem en begaf zich naar zijn werk.

Jurgen Conings

Viroloog Marc van Ranst bedreigd

Conings zou in de voorgaande dagen of weken meerdere al bedreigingen hebben geuit aan het adres van meerdere mensen en groepen, onder wie viroloog Marc Van Ranst.

Hij en zijn gezin zijn daarom uit veiligheidsoverwegingen overgebracht naar een geheime locatie, met zware bewaking. Ook het huis van Van Ranst werd bewaakt.

De verdachte dreigde ook met een aanslag tegen het ‘systeem’ en zelfs tegen militairen.

 

Marc Van Ranst

Beroepsmilitair

Sinds maandagochtend is Jurgen verdwenen. In zijn auto werden wapens aangetroffen waaronder 4 antitank-raketwerpers. Men denkt dat hij nog steeds gewapend is. Waarschijnlijk met een pistool, een kogelwerend vest en een P90-machinepistool van FN.

Conings is als militair verbonden aan de kazerne van Leopoldsburg, maar hij was ook actief in de kazerne van Peutie. Als lid van de cel ‘pre-deployment training’ in Leopoldsburg bereidt hij militairen voor op een buitenlandse opdracht.

Zo was hij erbij op missies in Joegoslavië, Bosnië, Kosovo, Libanon, Irak en Afghanistan. Van opleiding is de man lasser en werkt hij bij het leger ook op de afdeling waar wapens hersteld worden.

Dat Conings extreem rechtse ideeën heeft dat zou best kunnen maar het lijkt er in dit geval meer op dat Jurgen de grofste misdaad uit de geschiedenis doorziet en er iets geknapt is in zijn hoofd.

Deze kop van De Telegraaf is daarom ook heel gevaarlijk.

Hij zegt duidelijk: “Ik ga in het verzet en kan niet leven in zo´n maatschappij geregeerd door virologen en politici.”

Dan hoef je niet zo heel hoog opgeleid te zijn om te zien dat zijn beweegredenen niets te maken hebben met rechts gedachtegoed maar dat hij deze corona-scam spuugzat is.

Maar nee. Het is zijn “gedachtegoed” en zo worden op geniepige wijze alle mensen die dit spel doorzien en gewoon weer normaal willen doen, weggezet als gevaarlijke mensen die “ook wel eens zouden kunnen radicaliseren” terwijl dit hier een rechtstreeks product is van het gedrag van de media en van een aantal politici . Zo venijnig en daarom ook zo gevaarlijk voor mensen die dat niet doorzien.

Een heel raar verhaal dit.. Wordt vervolgd.

Bronnen:
https://www.demorgen.be/nieuws/klopjacht-op-jurgen-conings-gaat-nieuwe-fase-in-grootschalige-actie-aan-de-gang-in-

https://www.hbvl.be/cnt/dmf20210519_95946975

https://www.demorgen.be/nieuws/politie-verspreidt-opsporingsbericht-van-jurgen-conings-dit-is-de-voortvluchtige-en-gewapende-militair~bf83cb13/

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2021/05/19/opsporing-jurgen-c/

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
31 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
31
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x