Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Alles uit de Kast voor het Vaccin

Verspreid de vrijheid!

Lusten jullie misschien een snoepje ? 

Écht alles wordt uit de kast getrokken om het Vaccin aan de man te brengen

 

Amerika

Aangezien het land streeft naar ¨kudde¨ immuniteit tegen COVID-19, heeft een groeiend aantal staten financiële beloningen aangekondigd om moeilijk te bereiken mensen aan te trekken om hun het vaccin toe te dienen. Het brutaalste plan tot nu toe is in Ohio, waar ambtenaren woensdag zeiden dat vijf gevaccineerde mensen via een loterij $ 1 miljoen zouden krijgen . Anderen bieden contant geld, zoals een  bonus van $ 100 aan gevaccineerde werknemers van de staat Maryland, of gratis geschenken zoals een “bier en shot” -deal in New Jersey en Connecticut voor inwoners die een vaccinatiebewijs kunnen tonen.

Maar Californië en de meeste provincies in de Bay Area moeten nog steeds de motivatoren van vaccins omarmen – en als ze dat doen, is de uitbetaling waarschijnlijk kleiner. Alameda, Contra Costa, Marin, San Mateo en de provincies San Francisco zeiden donderdag dat ze verschillende incentives overwegen, zoals kortingen bij lokale restaurants, loterijprijzen, cadeaubonnen en gratis eten, om zowel nieuw in aanmerking komende tieners aan te trekken en degenen voor wie het logistiek gezien zeer moeilijk is om zich te laten vaccineren.

SANTA CLARA, CA – 11 mei: Mensen die het COVID-19-vaccin ontvangen, vullen een kleedkamer in het Levi’s Stadium in Santa Clara, Californië, op dinsdag 11 mei 2021. De 49ers bieden Bay Area-tienersvaccins en een rondleiding door de stadion onder andere goodies aan in een kliniek bij het stadion. 

Santa Clara County is de afgelopen maand al begonnen met het aanbieden van traktaties en cadeaubonnen bij sommige vaccinatie-evenementen. Op de James Lick High School en William C. Overfelt High School in East San Jose was gratis boba (bubbel thee) een “grote hit” onder kinderen en gezinnen, zei plaatsvervangend County Executive Dr. Rocio Luna. De provincie heeft ook Subway- en Chipotle-cadeaubonnen uitgedeeld aan mensen die worden ingeënt in het Levi’s Stadium.

Nu het Pfizer-vaccin in aanmerking komt voor 12- tot 15-jarigen , heeft de provincie zijn “jeugdambassadeurs” gevraagd om te rapporteren wat kinderen en tieners zou kunnen verleiden, zei Luna. Boba stond bovenaan de lijst.

“Ze willen cadeaubonnen, concertkaartjes – dat zijn de dingen die we evalueren,” zei Luna. ‘Misschien zelfs tacotrucks. Daar kijken we zeker naar. ”

In een mediaoproep eerder deze week zei de minister van Volksgezondheid en Human Services, Dr. Mark Ghaly, dat staatsfunctionarissen de komende weken ook individuele vaccinatiestimulansen bespreken. Toch zouden de inspanningen zich grotendeels richten op buiten de leeftijdsgroep van 12-15 jaar, aangezien ambtenaren er zeker van zijn dat tieners ervoor zullen kiezen om hun vaccinatie in grote aantallen te zullen laten zetten.

Video: GOP-gouverneur verdedigt een loterij van $ 5 miljoen voor gevaccineerde inwoners

Vaccinatie beloningen in het algemeen kunnen in Californië ook minder noodzakelijk blijken. Volgens de Centers for Disease Control and Prevention (CDC) staat Californië op de 11e plaats van de 50 staten als het gaat om het percentage volwassenen van 18 jaar en ouder die ten minste één dosis hebben gehad, waarbij ongeveer 66% van de ingezetenen is gevaccineerd. Ondertussen staat Ohio – de thuisbasis van het controversiële loterijplan – op de 32e plaats met 53% gevaccineerd.

“We hebben gezien wat andere staten hebben gedaan, en dat overwegen we zeker hier in Californië,” zei Ghaly. De staat, voegde hij eraan toe, “kijkt naar enkele van die populaties die moeilijker te bereiken waren, of echt mobiliteits problemen hebben, om echt te zien wat we nog meer kunnen doen om die individuen aan te moedigen die mogelijk geneigd zijn om zich te laten vaccineren als het waren over die drempel heen te krijgen om vooralsnog gevaccineerd te worden. ”

In de hele Bay Area hebben gezondheidsafdelingen wisselend succes gevonden bij het wegnemen van barrières tussen gemeenschappen met achterblijvende vaccinatiegraad, met name Latino-bewoners. Pop-upklinieken en mobiele klinieken trekken door zwaar getroffen wijken in East San Jose, Richmond en East Palo Alto, terwijl provincies hun kliniekuren ook hebben uitgebreid tot doordeweekse avonden en weekenden.

Met uiteenlopende redenen dat verschillende mensen het vaccin nog moeten krijgen, zouden lokale en staatsfunctionarissen meerdere gerichte benaderingen moeten gebruiken en hun tactieken snel moeten aanpassen, zei de epidemioloog van UC San Francisco, dr. Peter Chin-Hong. Hoewel een cadeaubon sommige mensen met twijfels kan overtuigen, hebben veel andere bewoners betaalde vrije tijd, kinderopvang en vervoer nodig om de kans te krijgen om zich te laten vaccineren. Weer anderen kunnen worden gelokt door het vooruitzicht van een speciale sectie op een muziekfestival of sportwedstrijd.

“Daarom moeten we er genuanceerd en intelligent in zijn, in plaats van alleen maar een hoop financiële prikkels te gebruiken,” zei Chin-Hong. “Je kunt niet maar één ding doen.”

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
11 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
11
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x