CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Johnson benadrukt: ”31 oktober vertrekken we!”

Johnson benadrukt: ‘’31 oktober vertrekken we!’’

Het vertrek uit het Verenigd Koninkrijk is nog steeds niet vlekkeloos. Premier Boris Johnson blijft het maar zeggen: ‘’31 oktober vertrekken we uit de Europese Unie.’’

De Franse EU-onderhandelaar Michel Barnier ziet het somber in voor beide partijen. Na een weekend lang onderhandelen is er nog steeds geen Brexit-deal tot stand gekomen. Er wordt ook verkondigd dat de Brexit misschien wel zou worden uitgesteld tot dat er wel een akkoord is. De Europese Unie wil deze week nog tot een akkoord komen en vindt dat Boris Johnson meer water bij de wijn moet doen. Johnson houdt echter voet bij stuk.

Deze week zullen hoogstwaarschijnlijk de laatste onderhandelingen plaats vinden. Met nog twee weken te gaan lijkt het erop dat het Verenigd Koninkrijk toch echt met een no deal-Brexit eruit stappen. Het Britse parlement nam aan het eind van de zomer een nieuwe wet aan. De wet-Benn, met deze wet is de premier verplicht uitstel aan te vragen bij de EU. Het kabinet van Johnson keert zich hier van af, en het is nog maar de vraag of Johnson deze wet zal handhaven.

 

  • Jonathan
0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven