NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoEspañol

Joe Biden kiest Kamala Harris als VP-kandidaat

Na maanden speculatie door vele politieke commentatoren heeft de BIDEN campaign het nu toch bekendgemaakt. Kamala Harris is de nummer twee! Harris zal strijden voor het vicepresidentschap in november.

Senator voor Californië sinds 2017, Kamala Harris probeerde al de presidentskandidate te worden voor de Democratische Partij. Tijdens die campagne heeft ze Joe Biden vaker aangevallen, bijvoorbeeld over “forced busing”:

In 2003 was Harris gekozen tot District Attorney van San Francisco, een positie die ze niet losliet tot 2011. In 2005 had de ambitieuze DA de mogelijkheid een vaak voorkomend probleem te corrigeren. Deze situatie greep ze niet aan om veranderingen door te voeren, ze deed echter niets! (bron)

Volgende week is de Democratische Conventie, waarbij de presidents- en vicepresidentskandidaat officieel worden vastgesteld. In theorie kunnen de kopstukken nog steeds veranderen, maar dat is niet waarschijnlijk. Biden had eerder al beloofd een vrouw te kiezen. Na het begin van de BLM-rellen kwam hij vanuit radicaal-linkse hoek onder druk om een zwarte kandidaat te selecteren.

Onder politiek commentatoren aan de linkerkant was Harris al langer de favoriet, ook conservatieve commentatoren hebben al langer de ogen gericht op Kamala Harris.

Tijdens de voorverkiezingen binnen de Democratische Partij trad zij juist op de voorgrond vanwege haar aanvallen op Biden’s keuzes. Maar na die campagne schaarde ze zich al vrij snel achter Joe Biden. Velen zagen die keuze als een verraad van de kiezer.

Hoe staan Trump en Biden er voor?

De ‘approval rating‘ van president Trump blijft rond de 50% hangen, met vandaag 49%, wel 6% hoger dan Obama op hetzelfde moment in zijn eerste termijn.

De normale peilingen zien er minder rooskleurig uit voor Trump, RealClearPolitics gemiddelde heeft Joe Biden op 49% en president Trump op 42%. Hoewel het gat groot lijkt, doet dit ook denken aan 2016, toen de peilingen er op dit moment hetzelfde uitzagen.

CLINTON: 49%
TRUMP:    37%

De huidige peilingen zijn dus positiever voor president Trump, maar hetzelfde voor de Democratische Kandidaat. Dit kan positief uitpakken voor Trump in november.

Een andere peiling laat zien dat 59% van de Amerikanen niet geloofd dat Biden zijn termijn af zou maken

De president heeft ook al op Twitter laten weten wat hij van Harris vindt:

De Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn op 3 november. CommonSenseTV zal u op de hoogte houden van ontwikkelingen. Ook zullen we de presidentiële debatten proberen uit te zenden op ons YouTube-kanaal, als ze worden gehouden.

5 5 votes
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Nauta

Deze vrouw heeft zich bewezen als een persoonlijkheid die niet is te vertrouwen. Als President candidate for de Democ(rates) heeft ze nagenoeg geen steun gekregen. Ze is hard, brutaal, oneerlijk en vals. Sleepy Joe, veel geluk er mee, jullie zijn samen een goed team ;)))))).

Bart

Dubbele K.
Kansloos Koppel.

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x