NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Je bent niemand, je bent een burger, je gaat tegen de grond

Bij wijze van proef mogen Buitengewoon Opsporings Ambtenaars vanaf 1 januari een wapenstok gaan dragen. Dit liet het ministerie van Justitie en Veiligheid vlak voor het weekend weten.

Volgens script geeft Minister Grapperhaus de boa’s hun zin na aanhoudelijk gedram van de vakbonden BOA ACP en de Nederlandse Boa Bond.

‘De wens van boa’s is mij bekend, mede daarom treden we binnenkort in overleg met politie, Openbaar Ministerie en burgemeesters en kijken we of de pilot kan beginnen op 1 januari. Ik wil echt vaart maken met het uitvoeren van de afspraken’, aldus Grapperhaus.

Er hebben zich 22 gemeenten ingeschreven voor de pilot met de wapenstok. Hiervan zijn elf geselecteerd om aan de proef deel te nemen. Waaronder Amsterdam.

Volgens de bond was de afspraak met het ministerie dat de pilot dit najaar van start zou gaan.

‘De afspraak was het najaar, wat mij betreft is dat niet 1 januari’, aldus de voorzitter van de Nederlandse Boa Bond, Ruud Kuin.

‘Het hele proces loopt al een tijd vertraging op. Maar ik had wel gehoopt dat de pilot in november alsnog van start zou kunnen gaan.’

Horeca op slot, winkels dicht om acht uur met uitzondering van de supermarkt, een alcoholverbod na acht uur, buiten een groep van maximaal vier personen.

Opper boa Kuin is blij dat er duidelijke maatregelen zijn afgekondigd.

‘De ferme landelijke aanpak is goed. Er zit logica in en er zit eenvoud in. Het is eenduidig. Het allermoeilijke is het samenscholingsverbod, ook al noemen ze het niet zo. Ze zeggen maximaal vier mensen.

Als boa moet je corrigerend en verbaliserend optreden. Dat gaat tot agressie en geweld leiden’, verwacht Kuin.

De voorzitter van het Veiligheidsberaad, Hubert Bruls, kondigde al aan dat er per direct sneller wordt opgetreden als mensen de coronaregels overtreden. Na één waarschuwing volgt direct een boete. Kuin:

‘Zolang boa’s zonder wapenstok op straat lopen, denken ze wel twee keer na voor ze op een groepje dronken jongeren afstappen. Wij voorzien dan ook dat er juist minder gehandhaafd zal worden op deze twee maatregelen, vandaar de komst van de wapenstok.’

Boa’s terroriseren winkelier in Leidsestraat, Amsterdam:

bron

Subscribe
Abonneren op
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
tonysMelody TM

ah, de gewapende bruinhemden van de NSDAP op de NL’se straten. De knokploegen van de fascisten. Wat fijn, wat zijn we toch een stuk opgeschoten in 75 jaar. Zelfde Duitse families, zelfde Nazisme/ fascisme.

Knalkopje1

Het meest hebben die BOA’s gemeen met de Landwacht uit de Tweede Wereldoorlog. Deze NSB-hulppolitie, ook genoemd het Jan Hagel, terroriseerde de Nederlanders vanaf maart 1944 tot het einde in mei 1945. Een van hun specialiteiten was het afnemen van voedsel van mensen die dat niet in de winkel hadden gekocht of die van hongertocht terugkeerden. Hoe die BOA’s de winkelier in de video terroriseerden, die bezig was zijn zaak te sluiten, maar het was EEN minuut te laat, toont hun vieze Landwachtersmentaliteit. Eigentijdse bijnamen: ‘Jan Knuppel’ of ‘Jan Pepperspray’.

Last edited 1 maand geleden by Knalkopje1

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen! Houd het netjes.x
()
x