Anti parasitaire medicatie KAN worden gebruikt voor COVID-19 in Zuid-Afrika

Volgens een gerechtelijk bevel van 6 april mogen Zuid-Afrikaanse artsen ivermectine nu voorschrijven voor de behandeling van COVID-19 zonder angst voor represailles of te wachten op goedkeuring van de South African Health Products Regulatory Authority (SAPHRA). ) Deze adviseerde het medicijn alleen in proef te gebruiken.

Het gerechtelijk bevel oordeelde dat een medisch product voor menselijk gebruik dat ivermectine ‘als een actief ingrediënt’ bevat, op 16 maart door SAPHRA was geregistreerd, waardoor ivermectine kon worden samengesteld of gemengd met andere geregistreerde geneesmiddelen en ‘toegankelijk werd gemaakt in overeenstemming met de bepalingen van artikel 14 (4) van de wet. ”

“Toegang in overeenstemming met artikel 14 (4) van de wet betekent praktisch dat artsen ivermectine naar eigen inzicht kunnen voorschrijven en dat er geen toepassing of melding van artikel 21 vereist is voor samengestelde ivermectine”, aldus Barend Uys, hoofd onderzoek bij AfriForum. een persbericht . “Patiënten kunnen dit recept vervolgens gebruiken om ivermectine te kopen bij elke apotheek waar ivermectine met preparaat verkrijgbaar is.”

AfriForum was een van de vier groepen die een rechtszaak aanspanden tegen SAPHRA.

Voorafgaand aan de uitspraak moesten artsen goedkeuring aanvragen voor het gebruik van ivermectine via SAPHRA’s gecontroleerde compassionate use-programma onder sectie 21 van de Medicines and Related Substances Act, waardoor SAPHRA een niet-geregistreerd medisch product in het land kon verkopen.

Maar het indienen van een aanvraag was geen garantie voor goedkeuring door de medische toezichthouder.

De rechtbank beval SAPHRA ook om elke drie maanden aan de rechtbank verslag uit te brengen over eventuele wijzigingen in de beschikbaarheid en het gebruik van ivermectin.

Epoch Times Foto

De Zuid-Afrikaanse uitspraak komt minder dan een week nadat de WHO het gebruik van ivermectine voor COVID-19, een ziekte veroorzaakt door het CCP-virus (Chinese Communistische Partij) , afraadde , behalve in een klinische setting, op basis van onduidelijke gegevens.

“De huidige gegevens over het gebruik van ivermectine op COVID-19 patiënten is niet overtuigend,” aldus de WHO in een persbericht. “Tot er meer gegevens beschikbaar zijn, raadt de WHO aan om het medicijn alleen in klinische onderzoeken te gebruiken.”

De WHO zei dat haar beslissing was gebaseerd op de beoordeling van 16 gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken met 2407 deelnemers door haar panel van experts die beoordeelden of ivermectine enige invloed had op ziekenhuisopname, virale klaring, mortaliteit en mechanische ventilatie.

Dr. Pierre Kory, een lid van de Front Line COVID-19 Critical Care (FLCCC) Alliance, zei dat de verklaring van de WHO niet gebaseerd was op “wetenschap” en nogal bevooroordeeld was.

“Ze vermelden niet dat in de meeste onderzoeken echt belangrijke voordelen worden gevonden. Het enige wat ze doen is [zeggen] dat de resultaten – niet de positieve resultaten,  allemaal van lage kwaliteit zijn of weinig zekerheid bieden, ” zei Kory in een wekelijkse FLCCC-update. ‘We weten dat dat niet waar is. Er zijn een aantal extra groepen die de kwaliteit beoordeelden, en ze vinden het eigenlijk matig, waaronder de hoofdonderzoeker van de WHO. ”

Kory zei ook dat de aanbeveling van de WHO in overeenstemming was met verklaringen van de National Institutes of Health (NIH), de European Medicines Agency (EMA) en Merck, om te proberen “onzekerheid over wetenschap te creëren waar er weinig of geen bestaat”.

De WHO reageerde niet op een verzoek om commentaar.

De NIH zei aanvankelijk dat het alleen ivermectine aanbeveelt voor gebruik in klinische onderzoeken, maar heeft zijn richtlijnen bijgewerkt nadat leden van de FLCCC Alliance hun gegevens in januari hadden gepresenteerd.

“Er zijn onvoldoende gegevens voor het COVID-19-panel met behandelrichtlijnen (het panel) om het gebruik van ivermectine voor de behandeling van COVID-19 aan te bevelen,” verklaarde de NIH.

Important NIH Updates | Medicine Matters

In februari bracht Merck, die tot 1996 een octrooi had en jarenlang de veiligheid van ivermectine prees , een verklaring naar buiten tegen het gebruik van ivermectine voor COVID-19, daarbij verwijzend naar het gebrek aan gegevens over veiligheid en werkzaamheid.

“Wij geloven niet dat de beschikbare gegevens de veiligheid en werkzaamheid van ivermectine ondersteunen buiten de doses en populaties die zijn aangegeven in de door de regelgevende instantie goedgekeurde voorschrijfinformatie,” zei Merck.

Een maand later kondigde de medicijnfabrikant de voorlopige bevindingen aan van zijn fase 2a-studie met Ridgeback Biotherapeutics van het experimentele antivirale medicijn Molnupiravir voor vroege behandeling van COVID-19. Het orale medicijn vertoonde een snellere vermindering van infectieuze virussen vergelijkbaar met ivermectine. De fase 2/3 studie met Monupiravir zal in mei worden afgerond.

Dr. Andrew Hill, senior visiting fellow bij de afdeling Farmacologie van de Universiteit van Liverpool, leidde een meta-analyseonderzoek naar ivermectine dat werd gefinancierd door Unitaid, ‘onderdeel van het ACT Accelerator-initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie om de toegang tot COVID-19-behandeling te verbeteren en te diagnosticeren, ”aldus TrialSite News .

In zijn meta-analyseonderzoek [ pdf ] van 18 onderzoeken waarbij meer dan 2.200 patiënten betrokken waren, ontdekten Hill en zijn team dat er een “verbetering van 75 procent in overleving, snellere tijd tot klinisch herstel en tekenen van een dosisafhankelijk effect van virale klaring was. voor patiënten die ivermectine kregen versus controlebehandeling. ”

“Ondanks de bemoedigende trend die deze bestaande database laat zien”, zeggen de onderzoekers dat “aanvullende, kwalitatief hoogstaande en grootschalige klinische onderzoeken” nodig zijn voordat “wettelijke goedkeuring van ivermectine” kan worden verkregen.

Dr.Jean-Jacques Rajter, een longarts die ernstige COVID-19-patiënten met succes behandelde met ivermectine in het begin van de pandemie, getuigde tijdens een hoorzitting in de Senaat afgelopen december dat financiering en ondersteuning van een gerandomiseerde gecontroleerde studie om de werkzaamheid en veiligheid van ivermectine te bevestigen moeilijk was geweest. .

“Mijn team beschikt over meerdere studieprotocollen, klaar om op korte termijn te worden geïmplementeerd”, zei Rajter . “We hebben relaties opgebouwd met internationale teams om dergelijke gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken te voltooien, maar de financiering voor dergelijke onderzoeken was moeilijk of niet te verkrijgen.

Volgens Nobelprijswinnaar en mede-ontwikkelaar van ivermectine  Dr. Satoshi Ōmura worden er “in totaal 91 onderzoeken in 27 landen” uitgevoerd, waarvan 80 “voor therapeutische doeleinden en 11 ter voorkoming”. COVID-19 .

Ivermectine

Ivermectine, een goedkoop antiparasitair geneesmiddel dat aanvankelijk aan dieren werd gegeven, werd in 1987 goedgekeurd voor menselijk gebruik voor de behandeling van onchocerciasis, of rivierblindheid, een ziekte veroorzaakt door wormen die werden overgedragen door vliegen. In meer dan 30 jaar zijn er meer dan 3,7 miljard doses ivermectine gedistribueerd.

Het medicijn staat op de lijst van essentiële geneesmiddelen van de WHO en heeft een hoog veiligheidsprofiel.

A health worker shows a box containing a bottle of Ivermectin, a medicine authorized by the National Institute for Food and Drug Surveillance (INVIMA) to treat patients with mild, asymptomatic or suspicious COVID-19, as part of a study of the Center for Paediatric Infectious Diseases Studies, in Cali, Colombia, on July 21, 2020. (Luis Robayo/AFP via Getty Images)

Dr. Tess Lawrie, directeur van Evidence-based Medicine Consultancy Ltd., zei in een interview op 6 maart dat er ongeveer “4.600 ongewenste voorvallen en 16 sterfgevallen” waren vermeld in de farmacovigilantie-database voor ivermectine sinds het medicijn voor het eerst aan mensen werd gegeven. .

Enkele veel voorkomende bijwerkingen van ivermectine zijn misselijkheid, diarree, duizeligheid en huiduitslag, volgens de FDA.

Lawrie zei dat remdesivir voor in het ziekenhuis opgenomen COVID-19-patiënten “meer ongewenste voorvallen en 417 doden” had sinds het vorig jaar was goedgekeurd door de Food and Drug Administration (FDA). Bijwerkingen van remdesivir zijn misselijkheid, bloeding en pijn.

Ivermectine heeft verschillende mogelijke werkingsmechanismen bij de behandeling van COVID-19, met zijn ontstekingsremmende en antivirale eigenschappen die “blokkeren dat de virale eiwitten de kern binnendringen en voorkomen dat het virus het immuunsysteem aantast”, zei Lawrie. “Het heeft ook het werkingsmechanisme dat het replicatievermogen van het virus belemmert.”

Landen die Ivermectine gebruiken

Epoch Times Foto
Ivermectine-gebruik over de hele wereld. (Met dank aan c19ivermectin.com)

In de Filippijnen heeft de FDA van het land experimenteel gebruik van ivermectine verleend aan een ziekenhuis dat het had aangevraagd, maar zei dat de “distributie” van het medicijn “illegaal blijft”, meldde het Filippijnse persbureau . Voorstanders van ivermectine hebben aangedrongen op goedkeuring van het medicijn voor gebruik bij de behandeling van COVID-19, aangezien de introductie van het vaccin traag verloopt. Ivermectine is alleen beschikbaar voor dieren in het land.

Ambtenaren in Belize, een land in centraal amerika, gaven in december 2020 toestemming voor het gebruik van ivermectine om het CCP-virus te bestrijden, onder vermelding van dat “het besluit” om het medicijn toe te voegen als behandelingsprotocol volgens het lokaal nieuws meer voordelen dan risico’s zou hebben. LoveFM .

Mexico-Stad begon op 29 december 2020 ook met het verstrekken van ivermectine aan COVID-19-patiënten nadat de lokale overheid zei dat het meer dan 30 klinische onderzoeken met ivermectine als behandeling had onderzocht. Op 22 januari waren meer dan 50.000 mensen met het medicijn behandeld, meldde El Financiero .

Slowakije werd het eerste land van de Europese Unie dat ivermectine goedkeurde. De minister van Volksgezondheid van het land keurde ivermectine in januari goed als profylaxe en behandeling voor COVID-19, waardoor artsen het de volgende zes maanden konden voorschrijven.

Ivermectine voor dieren wordt niet aanbevolen voor menselijke consumptie omdat “diergeneesmiddelen vaak sterk geconcentreerd zijn” en “zeer giftig kunnen zijn bij mensen”, aldus de FDA.

 

En na alle tegenwerking en verbod op HCQ, is onderstaande ook best wel verdacht.

¨especially has good effects on the transmission and infection of viruses and bacteria such as coronavirus, HPV, HIV¨

https://patents.google.com/patent/CN110917196A/en

 

 

4.6 5 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
cstv, commonsensetv