Israël gaat waarschijnlijk OPNIEUW naar de stembus!

De coalitiebesprekingen van Benjamin Netanyahu en Benny Gantz zijn beide niet gelukt. Zij kregen beide de kans een regering te vormen. Als deze verkiezingen nog in 2019 zouden plaatsvinden, is dit de derde verkiezing van het jaar, volgende de verkiezingen van april en september.

De directe aanleiding voor de eventuele nieuwe verkiezingen was Avigdor Lieberman, die geen enkele premierskandidaat wilde steunen in de Knesset (Israëlisch parlement).

Officieel heeft Benny Gantz van Kahol Lavan (Blauw-Wit) nog tot middernacht vandaag. Het ziet er niet naar uit dat hij binnen deze termijn een regering kan vormen. Eerst kreeg premier Netanyahu de kans een regering te vormen, maar viel over diezelfde Lieberman, die ook toen lastig deed door geen steun uit te spreken voor een bepaalde kandidaat.

Er is echter nog één formatieronde te gaan, met een andere kandidaat die nog niet bepaald is. Die krijgt ook 21 dagen om een coalitie te vormen, maar vrijwel elke mogelijkheid is al besproken, dus het is waarschijnlijker dat er wederom nieuwe verkiezingen komen.

Benny Gantz werd in februari erop gepakt dat hij delen uit de VN-speech van premier Netanyahu had gekopieerd! (bron)
Het is nu waarschijnlijker dat huidig premier Netanyahu een nieuwe termijn krijgt!

Wij komen bij u terug zodra er meer nieuws is!

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x