CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Indoctrinatie op scholen ook in Spanje een probleem

Indoctrinatie op scholen is in vrijwel ieder Europees land een politiek thema geworden dankzij de enorme opkomst van partijen die ze nog wel op een rijtje hebben, om eens een andere term te gebruiken dan populisten, nationalisten, rechts of patriotten. 

Net als in Nederland worden de Spaanse kinderen volgepropt met klimaatangst, genderwaanzin, diversiteit en andere linkse hobby´s.

Al deze zaken werden tot aan 2019 toe vrijwel niet publiekelijk besproken en de regering kon zijn gang gaan. Totdat de partij VOX van Santiago Abascal op het toneel verscheen.

In de Spaanse provincie Murcia heeft VOX vorig jaar een voorstel ingediend voor de zogeheten Pin Parental.

Dit voorstel houdt in dat ouders zelf mogen beslissen of hun kinderen aanwezig zijn bij bepaalde lessen waar over sociale thema´s zoals seksualiteit, diversiteit, genderideologie, gelijkheid, klimaat en andere duidelijk politiek gekleurde thema´s wordt gesproken.

Dit vetorecht voor ouders is om kinderen te beschermen tegen de linkse indoctrinatie op scholen.

Het gaat hier om maatschappijlessen buiten de normale lesgeving om. Scholen moeten in detail aangeven aan de ouders van kinderen waar deze bijlessen over gaan en wie ze geeft. Wanneer de ouders niet willen dat hun kinderen hierbij aanwezig zijn, dan moet er een alternatief lesuur zijn voor de kinderen.

“Het is duidelijk dat er in onze onderwijscentra sprake is van indoctrinatie van onze minderjarigen. De genderideologie en andere politieke idealen worden aan onze minderjarigen opgedrongen. Dit gaat vaak in tegen de wil en de morele principes van de ouders van kinderen.” aldus VOX. (bron)

De rechts-conservatieve PP, in Murcia keurde het voorstel vorig jaar september goed en zo werd Pin Parental een recht voor ouders van kinderen in Murcia.

Nu de linkse regering in Spanje net is geïnstalleerd heeft het de rechtse regionale regering van Murcia (droomcoalitie van de PP, Ciudadanos met gedoogsteun van VOX) verzocht dit recht in te trekken. Volgens de minister van onderwijs Celaá, van de socialistische partij van Baskenland, gaat het in tegen de constitutionele waardes omdat daarmee het recht van minderjarigen op onderwijs wordt ondermijnd. (bron)

De PP, de op één na grootste partij van Spanje, blijft het voorstel van VOX verdedigen. “Mijn kinderen zijn van mij en niet van de overheid. Ik ga er voor vechten dat deze regering ons niet gaat vertellen hoe wij onze kinderen op moeten voeden.”  aldus Pablo Casado van de PP in een reactie op het verzoek de pin parental weer in trekken. (bron)

 

Hoe is het mogelijk dat Spanje, ondanks grote successen van vooral VOX, toch een linkse regering heeft? Hier een kort verslag over de stand van zaken in Spanje:

https://commonsensetv.nl/de-politieke-situatie-in-spanje-een-knetterlinkse-regering/

Deel en like zoveel mogelijk! Zo doorbreken we samen de censuur!

5 2 Stemmen
Artikelbeoordeling

Kom naar ons Telegram-kanaal

Volg ons op Twitter en Facebook

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven