NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Impeachment Joe Biden?

De nieuw gekozen afgevaardigde Marjorie Taylor Greene (R-Ga.) heeft op 21 januari aangekondigd dat ze artikelen van beschuldiging (impeachment) heeft ingediend tegen de nieuwe president, Joe Biden.

Marjorie Taylor Greene

 

“De aanleiding is de betrokkenheid van Joe Biden bij een ‘tegenprestatie’-deal (quid pro quo) in Oekraïne en vermeend machtsmisbruik door zijn zoon, Hunter Biden, toe te staan ​​grote geldbedragen contant van Amerika’s grootste vijanden Rusland en China over te hevelen”, kondigde Greene’s kantoor verklaring  slechts een dag nadat Biden was beëdigd als de 46e Amerikaanse president. (bron)

Deze aankondiging komt minder dan een maand na de eerste termijn van Greene in het Congres. Democraten controleren zowel het Huis als de Senaat, dus het is onwaarschijnlijk dat de poging om Biden zal slagen.

“President Joe Biden is ongeschikt om het ambt van president te bekleden”, zei Greene in een verklaring.

“Zijn patroon van machtsmisbruik als vice-president van president Obama is langdurig en verontrustend. President Biden heeft laten zien dat hij alles zal doen wat nodig is om zijn zoon Hunter te redden en de portemonnee van zijn familie te vullen met geld van corrupte buitenlandse energiebedrijven.”

Ze voegde eraan toe:

“President Biden geeft zelfs op de band toe dat hij een quid pro quo ( voor wat hoort wat) heeft afgesproken met de Oekraïense regering die dreigt $1.000.000.000 aan buitenlandse hulp in te houden als ze niet aan zijn eisen voldoen. President Biden die in het Witte Huis woont, vormt een bedreiging voor de nationale veiligheid en hij moet onmiddellijk worden afgezet. “

Voormalig vice-president Joe Biden (links) en zijn zoon Hunter Biden bij de Duke Georgetown NCAA college basketball-wedstrijd inWashington op 30 januari 2010.

Tijdens een evenement in 2018 zei Biden dat hij in 2016 had gedreigd om $1 miljard aan hulp van Oekraïne in te houden, tenzij de toenmalige president Petro Poroshenko Viktor Shokin zou ontslaan. Shokin als Officier van Justitie deed destijds onderzoek naar energiebedrijf Burisma waar Biden veel belangen in heeft en waar zijn zoon Hunter van 2014 tot in ieder geval 2018 bestuurslid was.

Een onderzoek zou een beerput open hebben getrokken en dus chanteerde Joe Biden de president.

“Ik keek ze aan en ik zei: Ik vertrek over zes uur. Als de officier van justitie niet wordt ontslagen, krijg je het geld niet!”, vertelde Biden tijdens een evenement bij de Council on Foreign Relations  in 2018.’ (bron)

En zo gebeurde, hij werd ontslagen. En ze plaatsten iemand die op dat moment solide was. (bron)

Veel critici hebben gesuggereerd dat hij geen echt werk deed in ruil voor zijn substantiële inkomen.

Hunter Biden – “Bestuurslid van energiebedrijf Burisma”

 

Biden ontkende eerder dat hij zijn invloed gebruikte om Shokin te ontslaan om te voorkomen dat hij Hunter’s betrokkenheid zou onderzoeken. Biden beweerde dat de reden dat Shokin werd ontslagen was omdat Shokin onbekwaam was. (bron)

In tegenstelling tot de beweringen van Biden, zei Shokin in  een beëdigde verklaring,  verkregen door onderzoeksverslaggever John Solomon, dat hem werd verteld dat hij in maart 2016 was ontslagen omdat Biden niet tevreden was met het onderzoek naar Burisma.

Greene beweert dat Joe Biden zijn macht als vice-president van het land heeft misbruikt door zijn zoon toe te staan ​​’invloed uit te oefenen op het binnenlandse beleid van een vreemde natie en verschillende voordelen – waaronder financiële compensatie – van buitenlanders te accepteren in ruil voor bepaalde gunsten.’

“Tijdens het vice-presidentschap van zijn vader bouwde Hunter Biden veel zakelijke relaties op met buitenlandse staatsburgers en ontving hij miljoenen dollars uit buitenlandse bronnen, schijnbaar in ruil voor toegang tot zijn vader. De financiële transacties die Hunter aanging, illustreren ernstige zorgen over contraspionage en afpersing met betrekking tot Hunter Biden en zijn gezin,” aldus Greene’s kantoor.

“President Biden heeft de veiligheid van de Verenigde Staten en hun regering ernstig in gevaar gebracht. Door flagrante vriendjespolitiek stelde hij zijn zoon in staat het buitenlands beleid te beïnvloeden en financieel voordeel te halen uit zijn rol als vice-president.”

“Hij steunde zijn zoon bij het samenspannen met functionarissen die verbonden waren met de CCP (Chinese communistische partij). Hij stond zijn zoon toe afspraken te ruilen met zijn vader en andere hoge ambtenaren in ruil voor financiële compensatie. Hij stond zijn zoon toe geld aan te nemen van Russische oligarchen, waaronder Elena Baturina, de vrouw van de voormalige burgemeester van Moskou,” vervolgde het kantoor.

De New York Post ontving vorig jaar e-mails en berichten van een laptop die naar verluidt van Hunter Biden was, waaruit zou blijken dat hij had geprobeerd een ontmoeting te regelen tussen hemzelf, zijn vader en een topman bij Burisma. Beide Bidens hebben ontkend dat er een ontmoeting heeft plaatsgevonden, waarbij Joe Biden zei dat het verhaal van de outlet ‘weer een lastercampagne’ was. (bron) (bron)

Andere e-mails die de outlet heeft verkregen, laten zien dat Hunter Biden betrokken was bij deals waarbij een Chinese energiegigant betrokken was die banden had met het Chinese leger – de inmiddels failliete Chinese oliegigant CEFC China Energy. (bron)

Tony Bobulinski, een voormalige zakenpartner van Hunter Biden,  maakte  tijdens een persconferentie in Nashville in oktober 2020 bekend dat Hunter en zijn medewerkers hem in 2017 tot een deal hebben gebracht met CEFC China Energy. (bron)(bron)

Een federaal hof van beroep in New York bevestigde eind december 2020 de veroordeling tot omkoping van Patrick Ho, een Chinese zakenman en het voormalige hoofd van een denktank die wordt gefinancierd door CEFC China Energy.

Hunter wordt momenteel federaal onderzocht door het Amerikaanse advocatenkantoor in Delaware over zijn belastingen. (bron)

De details en de aard van het onderzoek zijn niet openbaar gemaakt. Het kantoor zei dat het geen commentaar kon geven op lopende onderzoeken. (bron)

Senator Chris Coons (D-Del.), vriend en adviseur van Biden, zei in december 2020 dat Joe Biden zich niet zal mengen in het onderzoek. (bron)

Biden zei dat hij ‘er zeker van was’ dat zijn zoon niets verkeerd deed, en zei later dat beschuldigingen tegen Hunter Biden ‘gemeen spel’ zijn. (bron) (bron)

Aanvullende bronnen:
https://www.businessinsider.com/gop-rep-marjorie-taylor-green-wants-to-impeach-joe-biden-2021-1
https://www.wrcbtv.com/story/43219981/us-congresswoman-from-northwest-georgia-files-impeachment-article-against-president-biden
https://vtbeyond.com/usa/the-epoch-times/articles-of-impeachment-filed-against-biden-by-gop-rep-marjorie-taylor-greene/

LEES OOK:

“Hoera,” Biden is president! Groot militair konvooi VS rijdt Syrië in, duizenden extra troepen naar Irak

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

0 0 Stem
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x