Ik viel bijna van mijn stoel bij het lezen van de column van Marianne Zwagerman in de Telegraaf!

De column had net zo goed op CommonSenseTV geplaatst kunnen zijn.

Niet dat ik verbaasd was over de woorden van Marianne, zij spreekt wel vaker rake woorden en schrijft scherpe zinnen. Maar het feit dat haar kritische column, ogenschijnlijk zonder (zelf)censuur in de Telegraaf staat, mag toch wel als een belangrijk kantelpunt voor de mainstream media worden aangemerkt.

 

De Telegraaf loopt ook voornamelijk keurig aan de leiband van de politiek. Hier en daar wordt wel eens een klein prikje uitgedeeld, maar overwegend is de Telegraaf net zo braaf als het AD en alle anderen.

Marianne Zwagerman is vaste columnist bij de Telegraaf en in haar columns wilde er heel voorzichtig af en toe nog wel eens iets van kritiek op het hele corona beleid doorschemeren. Ik dacht altijd:

Kom op Marianne, je weet precies hoe het zit, wees niet zo voorzichtig, zet eens een tandje bij. Laat de lezers van de grootste krant van Nederland eens een ander verhaal lezen.

En kijk nu toch eens naar de column van 29 januari:

https://www.telegraaf.nl/watuzegt/1505033857/alleen-samen-krijgen-we-mark-rutte-en-sigrid-kaag-onder-controle

De column is alleen leesbaar voor mensen die toegang hebben tot de premium artikelen. Vandaar dat ik hier het een en ander uit de column zal citeren en bespreken.

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) nam een jaar geleden de macht over door de internationale noodsituatie uit te roepen voor wat toen nog het Wuhan-virus heette. Sindsdien is de wereld in de greep van artsen en virologen en is het verlengen van levens van oude mensen tot hoogste prioriteit gebombardeerd. Dat is vanuit artsen en hun toeleveranciers te begrijpen. Oude mensen vreten zorg en medicijnen, elk gewonnen levensjaar jaagt de zorgbehoefte enorm op. Mensen worden kunstmatig steeds ouder met een lijf vol bloedverdunners, plastic heupen en nieuwe hartkleppen. Zelfs als je er niet cynisch naar kijkt, is het logisch dat het oude mensen-instrument werkt. Artsen willen levens redden en niemand staat dansend op het net dichtgegooide graf van zijn bejaarde ouders.

Een paar bijna juiste observaties. De wereld is inderdaad in de greep van virologen. Maar naar de artsen wordt nog steeds weinig geluisterd. (Een viroloog wordt je trouwens door het volgen van een (avond) cursus en is geen beschermde titel of iets dergelijks. Iedereen mag zich viroloog noemen, net als koekenbakker).

Ik weet niet precies wat Marianne wil benadrukken met het steeds ouder worden van mensen. Vind ze het een belasting of een zegen? In elk geval klopt het dat de gemiddelde leeftijd steevast stijgt.

Toen dacht de WHO nog dat ruim drie procent van de coronabesmettingen tot de dood zou leiden. Nu weten we dat de sterftekans heel veel lager is en bij mensen onder de 65 jaar vrijwel nihil. Toch staat de wereld nu nog meer in de paniekstand dan een jaar geleden. De teugels worden elke maand strakker getrokken. Dat is raar maar begrijpelijk, want Mark Rutte en zijn collega-regeringsleiders zien in de coronacrisis ’een unieke kans om de wereld te resetten en een betere wereld te bouwen’.

To build back better is een kreet geworden die ineens uit de monden van alle wereldleiders klinkt. Braaf lepelen ze een tekstje op dat is geschreven door de oprichter van het World Economic Forum. Wierd Duk laat in zijn podcast deze week de geluidsfragmenten horen en dat is huiveringwekkend. Alsof je naar een gehersenspoelde sekte luistert.

Marianne heeft helemaal door wat er aan het gebeuren is.

Als Rutte Nederland echt wil resetten, zou dat geweldig nieuws zijn. Wie wil er nou geen land zonder avondklok en verplichte mondkapjes? Een land waarin belastingambtenaren onschuldige mensen niet uit hun huis laten zetten, waar werkende mensen niet dakloos hoeven te zijn omdat er voor iedereen een huis is. Een land waarin je persoonsgegevens niet doorverkocht worden nadat je je braaf op corona liet testen?

Maar dat bedoelt Rutte allemaal niet. Zijn betere wereld staat vol windmolens. Weilanden zijn volgeplempt met zonnepanelen, bossen gekapt en opgestookt, want biomassa is een goed idee. Wij mogen niet meedenken over de reset waar de wereldleiders de mond vol van hebben. En het boeit ons blijkbaar niet. Het filmpje waarin Rutte het aankondigt is op YouTube 430 keer bekeken. Wij kijken liever naar The Voice of iets met knikkers.

Ondertussen wordt de nieuwe wereld voor ons bepaald door Sigrid Kaag-achtigen, die vanaf de achterbank van hun limousine met de neus omhoog neerkijken op de mensen in de dorpen waar ze langs zoeven op weg naar het vliegveld. Ze zien ze niet eens, want langs de snelwegen staan grote zwarte dozen van de winnaars van de nieuwe wereld. De winkelstraten zijn leeg, de ondernemers uitgerookt door het coronabeleid. Zij mogen straks onder hemeltergende omstandigheden laagbetaald dom werk doen in de distributiecentra van Amazon.

Op dit punt viel ik bijna van mijn stoel, dames en heren. Bravo Marianne!!!

Strategieprofessor Bob de Wit van de Nyenrode Universiteit waarschuwt in zijn boek Society 4.0 dat we op deze manier teruggaan naar het feodale tijdperk, waarin een heel kleine bovenlaag de macht heeft en de rest zwijgzaam moet werken. Terwijl we met de technologie van vandaag alle mogelijkheden hebben om ons uit te spreken en de macht terug te pakken van de elite. Ook al wordt dat steeds moeilijker door de censuur van de tech-bedrijven.

Bij professor de Wit kun je meepraten in allerlei Telegram-groepen. Op Twitter zag ik #BuildBackBetterDebat voorbijkomen. Laat de tv vanavond eens uit, lees je in en praat mee.

Want alleen samen krijgen we Mark Rutte en Sigrid Kaag onder controle.

Ik lees de Telegraaf eigenlijk alleen maar om op de hoogte te blijven van alle msm leugens die ons worden voorgehouden. Ik ben enorm verheugd dat deze column nu in de Telegraaf staat. “Als er één schaap over de dam is, volgen er meer” luidt een bekend Nederlands spreekwoord.

Laten we hopen dat dit spreekwoord opgeld doet. Het groepsdenken kan dan doorbroken worden. Als de mainstream media zich bevrijden van de propagandistische wijze van berichtgeving betreffende de overheidsterreur, dan gloort er hoop.

Dank je wel Marianne Zwagerman.

Bonus: een mooie quote van Marianne:

Je hoeft niet in complotten te geloven, de werkelijkheid is gruwelijk genoeg.

En over de avondklok heeft ze ook een duidelijke mening:

De podcast van Wierd Duk:

https://podcastluisteren.nl/ep/Het-Land-van-Wierd-Duk-Avondklokrellen-zijn-juist-ontzettend-Nederlands

4.3 4 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
13 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
13
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x