Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Ik ben ondernemer en heb een ¨eigen zaak¨

Verspreid de vrijheid!

Mijn persoonlijke gedachten bij het woord ¨eigen¨ en ¨zelfstandig¨

Ondernemer misbruik voor placebo-effect.

Een placebo (Latijn voor: ‘ik zal behagen’) is een als geneesmiddel voorgeschreven of aangeprezen middel dat geen werkzame bestanddelen bevat. Het woord placebo wordt ook gebruikt als verkorting van placebo-effect. Een placebo slaat in die betekenis op een positief psychisch effect dat optreedt door vertrouwen in de heilzame werking van een behandeling (bijvoorbeeld meer gevoel van welbehagen of opluchting). De placebo zelf geneest of verbetert echter niets

  Ik ben ondernemer en heb een ¨eigen zaak¨

 

 

 

Logo Rijksoverheid - Naar de homepage van Rijksoverheid.nl

Het gebruik van het coronatoegangsbewijs is op veel plekken verplicht. Zoals in de horeca. Het is dus niet toegestaan om alternatieve regels toe te passen, door bijvoorbeeld te werken met afstandsnormen.

Als het coronatoegangsbewijs gebruikt wordt in de daarvoor bestemde sectoren, dan is dat in lijn met de geldende wet- en regelgeving. Het is dus niet in strijd met de AVG of andere wet- en regelgeving in Nederland.

Vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testen voor toegang

Uw bezoekers kunnen de volgende coronabewijzen gebruiken voor toegang:

Bezoekers kunnen deze 3 mogelijkheden tonen via CoronaCheck.

Controle van coronatoegangsbewijs, identiteitsbewijs en gezondheidscheck

Om toegang te krijgen tot deze gelegenheden dient de ondernemer het coronatoegangsbewijs te scannen en het identiteitsbewijs van de bezoeker te vergelijken met de gegevens van de scan.

Ondernemers moeten deelnemers de gelegenheid bieden om hun contactgegevens achter te laten voor het bron- contactonderzoek. Daarnaast moet vooraf de gezondheidscheck uitgevoerd worden. Aan een persoon mag toegang verleend worden als:

 • de scanner groen kleurt;
 • het identiteitsbewijs overeenkomt; en
 • de bezoeker geen corona-gerelateerde gezondheidsklachten heeft.

Bezoekers naar binnen bij groen scherm

Een coronatoegangsbewijs-controle gebeurt door met de CoronaCheck Scanner-app de QR-code van het coronatoegangsbewijs te scannen (deze kan zowel op papier als digitaal getoond worden).

Bij groen scherm: controle legitimatiebewijs

Bij een groen scherm volgt een controle van het legitimatiebewijs en eventueel van het toegangskaartje of de reservering. Daarna mag de bezoeker toegelaten worden.

Bij rood scherm: bezoeker niet naar binnen

Bij een rood scherm mag de bezoeker niet toegelaten worden. Indien de controle niet aan deur heeft plaatsgevonden, dient de bezoekers gevraagd te worden de locatie te verlaten.

CoronaCheck Scanner-app voor de controle van bezoekers

Om het coronabewijs van uw bezoekers te kunnen scannen, heeft u de CoronaCheck Scanner-app nodig. Medewerkers kunnen de CoronaCheck Scanner-app downloaden in de Apple App Store (iPhone) of op Google Play Store (Android). Daarmee kunnen zij bij de ingang de QR-codes van bezoekers scannen.

Gebruik de app op iPhones of Android-telefoons

CoronaCheck Scanner is te gebruiken op alle iOS en Android-telefoons vanaf Android 6 en iOS 12 (de iPhone 5s en nieuwer). Ook heeft de telefoon een werkende camera nodig.

Bij een telefoon met lage kwaliteit camera kan het zijn dat het scannen van papieren CoronaCheck QR-codes moeilijk gaat. Probeer het scannen van QR-codes daarom eerst uit. Daarvoor kun je demo QR-codes gebruiken die op onderstaande website vermeld staan.

Niet continu internet nodig

Het scannen aan de deur kan zonder internet. Wel heeft u minimaal 1 keer per dag internetverbinding nodig om een configuratie van de app op te halen.

Alle informatie over het gebruik van CoronaCheck Scanner vindt u op CoronaCheck.nl

Mensen uitgezonderd van coronatoegangsbewijzen

 • Kinderen tot 13 jaar hoeven voor toegang geen coronatoegangsbewijs te tonen. Kinderen van 6-12 jaar worden wel dringend geadviseerd voorafgaand aan de activiteit een zelftest af te nemen.
 • Werknemers, vrijwilligers en artiesten zijn uitgezonderd van het gebruik van coronatoegangsbewijzen. Deze uitzondering geldt daarbij voor degenen die beroeps- of bedrijfsmatig werkzaamheden verrichten (dus niet bijvoorbeeld de deelnemers aan een zakelijk congres). Als werknemers, vrijwilligers en artiesten  niet gevaccineerd of recent hersteld zijn, worden zij dringend geadviseerd om zich voorafgaand aan een activiteit te laten testen. Dit kan bij de teststraten van Testen voor Toegang.

Evenementen binnen en buiten, met en zonder vaste zitplaats

Evenementen zijn toegestaan met inzet van coronatoegangsbewijzen.

Definitie evenement

 • Er is sprake van een evenement als er op een locatie (inclusief horeca) sprake is van bijvoorbeeld een voorstelling, festival, optreden of feest.
 • Daarnaast is bijvoorbeeld een braderie, een professionele wedstrijd of congres ook een evenement.
 • Wanneer sprake is van een evenement is uiteindelijk ter beoordeling aan het bevoegd (lokale) gezag.

Coronabewijzen bij open evenementen

 • De organisator moet in samenspraak met de gemeente ervoor zorgdragen dat er alleen publiek wordt toegelaten waarvan het coronatoegangsbewijs is gecontroleerd.
 • Bij locaties met een open karakter, zoals de intocht van Sinterklaas, zorgen organisatoren en gemeenten samen voor adequate toepassing van de verplichting voor een coronatoegangsbewijs.

Daarbij geldt:

 
Evenement buiten
Zonder vaste zitplaats
 • Geen maximaal aantal bezoekers.
 • Geen eindtijd, horeca sluit wel na 00.00 uur, met uitzondering van afhaalmogelijkheden.
Met vaste zitplaats
 • Geen maximaal aantal bezoekers.
 • Geen eindtijd, horeca sluit wel na 00.00 uur, met uitzondering van afhaalmogelijkheden.
Coronatoegangsbewijzen bij evenementen binnen
Evenementen binnen
Zonder vaste zitplaats
 • 75% van de reguliere capaciteit en toegestaan tot 0.00 uur.
 • Tussen 00:00 uur en 06:00 uur mag alleen doorgaan als bezoekers een vaste zitplaats krijgen.
 • Horeca sluit na 00.00 uur, met uitzondering van afhaalmogelijkheden.
Met vaste zitplaats
 • Geen maximaal aantal bezoekers.
 • Geen eindtijd, horeca sluit wel na 00.00 uur, met uitzondering van afhaalmogelijkheden.

Als een deel van de bezoekers/gasten van het evenement een vaste zit plaats heeft, en een deel geen vaste zitplaats gelden de regels voor evenementen zonder een vaste zitplaats.

Evenement aanmelden voor inzet coronatoegangsbewijzen

Om rekening te houden met de beschikbare testcapaciteit, moet u uw evenement in sommige gevallen aanmelden. Dat is het geval als:

 • voor de activiteit een eenmalige vergunning van de gemeente nodig is en er minimaal 1.000 bezoekers zijn.
 • uw evenement plaatsheeft in een grote eventlocatie met een doorlopende vergunning en er minimaal 3.000 bezoekers zijn.

Coronatoegangsbewijzen bij besloten plaatsen

Het hangt af van uw situatie of een coronatoegangsbewijs een optie is. U dient het mogelijke gebruik op uw locatie aan een aantal zaken te toetsen. Zo moet u bijvoorbeeld voldoen aan de eisen uit de AVG (Algemene verordening gegevensbescherming). Het gebruik van een coronatoegangsbewijs is namelijk een vorm van gegevensverwerking. Daarnaast dient u het gebruik van een coronatoegangsbewijs bijvoorbeeld ook te toetsen aan grondrechten.

Andere regels voor ondernemers in horeca en evenementen

U moet – naast de controle van het coronatoegangsbewijs, ID en de gezondheidscheck en registratie – zorgen voor een gecontroleerde in- en uitstroom van uw bezoekers.

In het geval u ondernemer bent in de evenementenbranche of kunst en cultuursector, dan gelden ook nog de volgende voorwaarden:

 • U moet zorgen voor een gescheiden in- en uitstroom. Voor evenementen die niet op een afgesloten locatie plaatsvinden geldt dat er een afzetting moet worden gemaakt waardoor een gecontroleerde evenementlocatie ontstaat.
 • U bent verplicht te werken met (gratis) kaartverkoop.
 • U draagt zorg voor voldoende afstand tussen artiesten en het publiek.
 • U dient afspraken te maken met uw gemeente over deze voorzorgsmaatregelen en hoe u de toegangscontrole heeft ingericht.
 • U maakt afspraken met de GGD, zodat bron- en contactonderzoek bij een eventuele uitbraak snel en effectief kan worden uitgevoerd.

Bij meerdaagse evenementen, moet de controle iedere 24 uur worden uitgevoerd.

Regels voor evenementen in doorstroomlocaties

Er geldt geen verplichte inzet van coronatoegangsbewijzen in doorstroomlocaties. Bijvoorbeeld attractieparken en musea. En voor doorstroomevenementen, zoals kermissen.

Is er horeca aanwezig op de doorstroomlocatie of het doorstroomevenement? Zoals een restaurant in de Efteling. Dan gelden de regels voor reguliere horeca en evenementen.

Toolkit communicatiemiddelen voor organisatoren

In de toolkit voor organisatoren vindt u meer informatie en communicatiemiddelen die u kunt gebruiken om bezoekers te informeren over de inzet van coronatoegangsbewijzen.

Vanaf vrijdag 24 september 2021 vindt u hier een toolkit met communicatiemiddelen.

 

Na het lezen van bovenstaande, kan iemand de definitie van ¨zelfstandig¨ uitleggen?

Ondernemer heeft het volgende; ¨Er is ook een grote categorie mensen die ondernemer zijn omdat ze niet afhankelijk willen zijn van anderen (al zijn ze natuurlijk wel afhankelijk van hun klanten).¨

 

Hugo de Jonge - Wikipedia    i love my bitches - Post by lauragayle on Boldomatic Horeca Nederland Logo Vector (.EPS) Free Download

 

 

 

 

De indrukwekkende woorden van de Horeca en Koninklijke Horeca Nederland (KHN)


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
19 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
19
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x