Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Hypocrisie

Verspreid de vrijheid!

Hypocrisie

Één van de redenen waarom ik mij zo graag in wilde zetten en mijn leven hier aan wijden was, en is, vanwege de onnozele, tenenkrommende maar ook gevaarlijke hypocriete politieke correctheid.

Deze video zullen de meesten al wel hebben gezien. Het is het ultieme voorbeeld van hypocrisie. Wat zijn dat voor mensen?

Weet dat ik deze video heb ik bekeken totdat het debat onderbroken werd. Kijk ze daar staan. En het optreden van de voorzitter dan… het is heel erg triest dit.

 

Het niet mogen spreken over de vergelijking van de situatie op dit moment met die in de Tweede Wereldoorlog is zo stupide, infantiel en gevaarlijk. 

Er zijn zeer veel vergelijkingen met de Tweede Wereldoorlog. Die mogen gemaakt worden en die verliezen niet hun waarde omdat er in de oorlog ook dingen gebeurd zijn die nu niet gebeuren. Dat ga je niet tegen elkaar wegstrepen om zo de tirannie te relativeren. Daarbij is het tijdperk anders en de oorlog anders.

Nog een moeilijke:

Wanneer het woord Jood in één van onze artikelen meer dan 3 maal voorkwam, regende onze inbox vol met klachten, zelfs bedreigingen. Iets waar ik helemaal niets van snapte en nog steeds niet begrijp. Andere emails waren positief omdat het eindelijk bespreekbaar werd gemaakt. Daar snapte ik nog minder van.

Er zijn toch, net zoals in andere bevolkingsgroepen, goede en slechte mensen? Waarom mag er niet over gesproken worden? Tenzij je alles over één kam scheert.

Zelf heb ik mij weinig verdiept in de situatie Israël/Palestina en er nooit waarde aan gehecht welke afkomst de “grote mensen achter de schermen” hebben. Het blijken veel Joden te zijn heb ik geleerd. Ook ken ik de duistere verhalen van bijvoorbeeld George Soros.

Maar er is een heel groot verschil tussen die Joodse mensen en het Joodse volk. Het volk haat die figuren net zo hard als wij en wij staan achter iedereen écht mens die gewoon wil leven in vrede en veiligheid.

Ik zeg het heel simpel omdat ik te weinig weet om een opinie te geven. Maar zolang het heel duidelijk is dat het gaat om een bepaalde Joodse groep, die niets hebben met het Joodse volk zelf, dan kan dat toch besproken worden?

Jodenhaat. Dat is antisemitisme. Iets wat mij vreemd is en ik mij ook niet voorstellen dat iemand dat wel heeft hier. Iemand op voorhand haten vanwege zijn ras of huidskleur kleur of afkomst? Ik weet zeker dat dit ook voor alle auteurs geldt.

Er zijn nog steeds heel veel taboos.

Het niet mogen spreken over de (massa) immigratie is er ook zo één. Wanneer je  kijkt waar je kijken moet of deze manier van immigratie werkt of wat het juist aan schade berokkend dan ga je naar de cijfers kijken en dan kun je een duidelijke conclusie trekken: Al 20 jaar doffe ellende en onnodige kosten en vooral slachtoffers.

Wanneer het dus cijfermatig een onweerlegbaar feit is dat asielzoekers die vaak uit moslimlanden komen en op zeer veel vlakken en grote problemen voor ons eigen Nederland veroorzaken en wanneer het aantoonbaar voor een significante stijging in de criminaliteit zorgt, wat veel extra slachtoffers kost, dan moet je na het eerste jaar al ingrijpen.

En dan kun je een heel mooi theater eromheen maken als media zijnde en sommige belachelijke groeperingen of opiniemakers, cijfers zijn cijfers. Net zoals bij het zogenaamde covid19.

Wanneer je die observatie doet en het bespreekbaar wilt maken dan ben je geen racist maar een realist met een hart die weet dat het beter kan dan dit absurde asielbeleid. En ik weet echt heel zeker dat er veel buitenlandse mensen zijn in Nederland die dit ook vinden.

Nee, in een volwassen intelligente samenleving moet de vraag volgens mij zijn:

“Hoe maken wij als Nederland zijnde een humaan asielbeleid voor mensen die het écht nodig hebben en blij zijn met zo´n land als Nederland die hen kwalitatief onderdak biedt omdat het nodig is?”

En die massa immigratie die er aan komt. Niks daarvan. Geen land zou zo gek zijn. Er zijn hele goede oplossingen in plaats van onze cultuur opblazen die we in honderden jaren hebben opgebouwd. De aarde is groot genoeg. Er wordt geld gesmeten in de meest zinloze putten dus het kan.

Maar de regering wil dit niet, zij geven niet om Nederland of onze mensen, zij voeren een plan uit wat zo Duivels is dat ze het ontkennen terwijl ze het uitvoeren. Het lachwekkende is dat mensen als Klaus Schwab er gewoon voor uit komen.

Nee, dit doe je niet. Dan ben je compleet ongeschikt. En helaas in dit geval ben je als uitvoerder in en in gemeen en heb je veel bloed aan je handen. Want waar jullie wel geschikt voor zijn is liegen voor de baas voor je eigen toekomst.

Jullie gaan het niet redden. Echt niet.

Mededeling voor de vaste lezers

Daar ben ik weer

Dit maar even apart voor de vaste lezers.

Bijna 2 weken geleden hield mijn computer er weer eens mee op. Ik bouw(de) mijn PC´s altijd zelf maar op één of andere manier werkt de beeldschermen niet meer. Alles leek goed, maar geen beeld. Ook niet na de standaard werkwijze, Ik heb er redelijk wat ervaring mee.

Maar in dit geval kreeg ik het maar niet voor elkaar. Omdat die gozer van de IT zaak mondkapjes vroeg was dat een no-go.

Ik vond PC Componentes. Een Spaans bedrijf. Ik wil niet met Amazon in zee.

Voeding bestellen, geen effect, nieuw moederbord (ik zag gebogen pinnetjes in de socket), nada. Nieuwe processos? Ja, maar wel een 1200 en ik bestelde een 1151, Grafische kaart dan? Nee, geprobeerd op een PC van een ander. Nieuwe kabels? Maar ondertussen wel alles aangekocht en dat deed even pijn.

Maar gelukkig, ik kwam maar tot inzicht dat ik beter een kant en klare PC kan kopen, een goede, omdat het bedrijf was zo vriendelijk alles terug te nemen wat ik besteld had en we zijn er weer.

Website

In december zei ik al: “Nog 2 dagen en we hebben een compleet nieuwe videosite.”

Ik dacht het ook echt. Alles lijkt zo makkelijk. Een theme aanschaffen, eigen videospeler en klaar. Maar zo werkt het niet. Daarbij gebeurt er iedere keer wel wat en ga je toch weer schrijven. En dan de randzaken. Heel veel randzaken. Zoals de website.

De eerste 2 dagen vond ik het wel fijn. Echt een verplicht weekend vrij. Een jaar geleden is er ook al eens iets gebeurd met mijn PC en dat was een ramp. CSTV stond vrijwel stil. Alleen Leslie deed haar stinkende best maar die heeft ook haar werk. Ik wilde wel van het balkon afspringen.

Maar deze week kon ik alle tijd nemen want CSTV liep gewoon door. En met hele diverse en goede artikelen. Ik wil Cor, Avalon, Marcel, Leslie, Jens, Niels , Carla (welkom en kom terug!), Chris, Jasper en Rients hartelijk bedanken. Ben ik je vergeten? Ook jij bedankt. ´s Avonds na het gepruts aan de computer kon ik geen nieuws zien want ik kon niets plaatsen.

Dit is wat de bedoeling was. Een platform waar mensen uit alle lagen van de samenleving in grote lijnen hetzelfde einddoel hun mening kunnen geven of nieuws leveren. En van daaruit verder uitbreiden.

En hiervandaan uitbouwen. We hebben nu een Spaanse medewerker die meertalig is en het is belangrijk dat ons nieuws ook daar terecht komt. Onze buitenlandse versies van de site staan op een apart domein en komen dus ook naar boven in zoekmachines. Hopen dat hij écht gemotiveerd is. Motivatie is van groot belang. Anders wordt het niets. Zijn we jou vergeten? Mail ons dan alsjeblieft weer.

Goed, ik ben mijn PC opnieuw aan het installeren en daar gaat ook weer aardig wat tijd inzitten. Je hebt veel vaste tooltjes, beveiligingsprogramma´s, drivers.

Dan ben ik ben doodsbang om de inbox te openen. Ik zie dit al voor me:

Slechts een voorbeeld, screenshot is niet echt

En we gaan weer verder! We moeten verder en de strijd moet opgevoerd worden. We worden er toe gedwongen.

Comments

Ten eerste over de comments

We hebben een spamfilter. Wij moeten die aanzetten en dit is de beste die we hebben gevonden. We hebben hem zo licht mogelijk ingesteld maar we kunnen hem niet uitzetten.

Voor je het weet worden er meerdere spam comments met advertenties voor Viagra en andere zaken per seconde geplaatst door bots. Dit gebeurde direct in het begin. Dan ben je niet blij als je die handmatig moet weghalen.

Al kan niemand de spamfilter doorgronden, er zijn een paar zaken wat de spamfilter verdacht vindt.

Dat zijn:

  • Lange berichten met veel links
  • Berichten met een woord dat vaak wordt herhaald
  • Berichten geplaatst met een VPN aan. Het IP adres is waarschijnlijk gebruikt om te spammen.

De vasten hebben al door dat als ze hun bericht iets anders formuleren hij er wel direct doorkomt. Dat werkt meestal.

We kijken zelf normaal iedere dag naar de berichten die in de spam staan en keuren die goed (tenzij het echt spam is). Het spijt ons. Het kan ongemakkelijk zijn en we zullen blijven zoeken naar een betere die normale berichten wel doorlaat over het algemeen.

Via via is mij ten ore gekomen dat er een aantal zorgelijke comments zouden staan. Ik heb de eerste 40 bekeken, ik zag daar niets bijzonders staan qua narigheid. Maar 40 is niet veel dus kk kijk verder en uiteraard mail ik die persoon.

Dit kan soms heel tricky zijn. Je wilt nooit censureren. We wilden het altijd proberen met simpele regels: Geen onnodig schelden of persoonlijke aanvallen, geen trollen en geen racisme, nazisme of extremisme etc.

Je wilt geen zwijnenstal onder de artikelen waar het gewoon niet meer leuk is omdat er geen discussie op gang komt door de vaste vervelende trollen.

Het gaat eigenlijk heel goed. Soms is het billen knijpen, maar ik lees graag de commentaren.

Maar je komt situaties tegen die het ons moeilijk maken:

Voorbeeld:

Jan: Ik ontken dat de holocaust is gebeurd. Ik heb dit en dit gezien. Dit zijn mijn argumenten en kijk daar even naar. 
Klaas: Wat ben jij een gek, ze moesten je afmaken! Iedereen weet wat er gebeurd is!

Als je al een comment weg zou moeten halen, welke zou je dan weghalen?

Volgens de drie regels die van Klaas. Er staat geen enkel argument bij. Hij kan beargumenteren dat het wél gebeurd is en zou dát kunnen posten.

Hij is duidelijk kwaad omdat iemand de holocaust ontkent. Dat komt bij hem hard aan. Dat is voor te stellen. Haal je die weg dan kun je je vingers er op natellen dat we een boze mail van Klaas krijgen en anderen.

Maar als iemand daadwerkelijk denkt dat de holocaust niet gebeurd is of in ieder geval niet zoals ons wordt voorgehouden, mag dat dan niet? Moeten wij dat weghalen? Censureren? Dat kan niet. Dat wordt een boze mail van Jan en van anderen.

Trollen

Dat kan een probleem zijn,

Er zijn hele goede trollen. En met goede trollen bedoel ik slechte figuren. Ik hoop dat we die als community samen weg kunnen houden maar ik denk dat dat wel lukt en we hebben een plan om daartegen te vechten maar vragen ook om jullie hulp. Je kunt comments flaggen zodat we die na kunnen kijken. Dit kun je doen door over de naam heen te schuiven met de cursor van je muis of op mobiel door op de balk waar de naam in staat te klikken. Er verschijnt een rode vlag die je kunt gebruiken om ons iets te melden.

Bankrekening donaties gewijzigd

Dan nog een laatste mededeling: Een aantal mensen doneert per bank waar wij heel blij mee zijn.

Het rekeningnummer is veranderd, het staat op de Over Ons en de Steun Ons pagina. Hartelijk dank voor jullie steun!

Nu ik er toch een week of twee tussenuit ben geweest kan ik er niet zo goed even een aantal dagen bijplakken om de videosite en nieuwe frontpage in orde te maken. Net als in december, zeg maar…

Mensen denken dat dit de nieuwe homepage is maar dat is het absoluut niet. Het is even een versimpelde versie.

We zullen z.s.m. alle mails beantwoorden en antwoord ik niet maar het is dringend, mail weer.

Meer weten over CSTV?

Ga naar de Over Ons pagina:
https://commonsensetv.nl/over-ons/


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
12 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
12
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x