NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Hoogleraar Universiteit Amsterdam: Het coronasprookje is nu écht over

DE CORONARELIGIE VALT

Politieke voorkeuren en andere fundamentele verschillen maken niet meer zoveel uit.

Het voordeel van deze plandemie is dat mensen doorkrijgen dat we allemaal dezelfde vijand hebben. Het opent ook veel ogen over andere zaken zoals de klimaatreligie en mensen krijgen steeds meer door hoe we tegen elkaar uitgespeeld worden. Ook heeft het laten zien wie de verraders zijn in dit land. De fouten.

Verdachte nummer 1: De mainstream media. 

VALSE FIGUREN A LA MAURICE DE HOND

Eerst was het de alternatieve media die de mensen waarschuwden. Alhoewel, toen wij er mee kwamen in maart en direct onze twijfels uitten, werden we behoorlijk verguisd en verloren veel lezers. Toch waren we er zeker van.

Dit vanwege de cijfers en de zeer belangrijke aanvullende details zoals de gemiddelde leeftijd van overlijden en het feit dat ruim 90% minimaal één, maar meestal drie of meer ernstige aandoeningen hadden, dan wordt het grote plaatje al snel duidelijk. Wij werden weggezet als complotdenkers.

Ook andere alternatieve media zagen het al vroeg. Mochten we hier iemand, of een platform, tekort doen omdat ook zij er direct bij waren om te waarschuwen, laat het ons weten.

Verkochte zielen zoals GeenStijl en om duistere redenen ook andere bekende alternatieve media, bleven helaas lang achter door steevast te spreken over gekkies wanneer het over mensen ging die dit circus doorzagen. Een aanfluiting. En ook een aantal “nieuwe moderne media met gezond verstand” die nu ontzettend populair zijn en groot, hielden hun bek. We zullen ze hier niet aan gaan vallen, want dat doet de zaak geen goed. Mochten zij dit lezen, jullie ja, jullie die we vaak 3 of meer mails hebben verzonden…

Toen kwamen er mensen als Maurice de Hond. Een hond in schaapskleren, want deze man hield, ondanks dat het een statisticus is met veel meer ervaring dan wij, maandenlang zijn mond totdat er een slaatje uit te slaan viel voor hem.

Het foute en doortrapte optreden van Maurice de Hond zit hem erin dat hij het virus in leven houdt als zijnde “ernstig” in de media en dus ook onder de mensen. Het gezwets over ventilatie is toepasbaar op alle griepsoorten maar hij hield corona hevig in stand voor eigenbelang. Voor aandacht. Die mensen zijn niet te vertrouwen.

Onze regering heeft ons onder een bewind gezet met fascistische kenmerken en eigenheimers zoals Maurice de Hond zijn hier ook direct schuldig aan. Deze man die al jaren in de cijfers zit had in maart zijn mond open moeten trekken. Helemaal afgedaan deze man. Hij heeft heel bewust zo gehandeld. Geen goed woord over voor deze man en we vergeten het niet.

En we weten dat er meerderen zijn die hun mond hebben gehouden. Veel meer.

Of moeten we geloven dat er in Nederland niemand anders was die de cijfers destijds in context kon zetten en dat er niemand goed geïnformeerd was door een beetje huiswerk te doen, behalve Robert Jensen en een burgerkrantje als CommonSenseTV?

Continu hebben we de cijfers en de stand van zaken uitgebreid en onderbouwd besproken. Waar was iedereen? En die zogenaamde slimme “rechtse” journalisten? Waren ze verstijfd van angst?? Sommigen van hen hangen nog steeds in het sprookje. DukDukGo! Zogenaamd open minded maar pratend alsof de politiek de top van de piramide is en nooit een stap verder willen zetten omdat men dat “compotdenken” vindt. Hypocriete uitspraken als je niet eens op zoek wilt gaan voordat je zoiets beweert.

En al dat soort volk hierboven besproken gaven geen thuis toen we ze probeerden te contacteren. En nog steeds niet. Misschien kijken ze op je neer? Omdat je geen gouden pen hebt? Nou, liever burgers met een BIC pen met waarheden dan mensen met een gouden pen die om de boel heendraaien en het vertikken om verder te kijken omdat…Ja, Joost mag het weten waarom..

De mensen die het meeste bloed aan hun handen hebben en nooit vergeven mogen worden, zijn de mainstream media. Allemaal, stuk voor stuk. Landverraders. Zeer ernstig. Zoveel schade als zij ons hebben berokkend. Niemand die de andere kant van het verhaal liet zien. Geen enkel individu van welke media dan ook. Het is iets wat we nooit zullen vergeten of vergeven en de rekening zal komen. Zij hebben ons kapot gemaakt.

COLUMN HOOGLERAAR UNIVERSITEIT AMSTERDAM

Het lijkt erop dat mensen uit alle lagen van de bevolking, liberalen, conservatieven, links of rechts (voor zover dat nog bestaat), samenkomen en doorkrijgen dat we hier als mensheid een gezamenlijke vijand hebben. Dit onweerlegbare valse coronasprookje komt ten einde. De waarheid opent puntje bij paaltje nou eenmaal automatisch alle ogen, maar het duurde wel verdomd lang. Slechts een heel hardnekkig deel blijft in deze media- en politieke bubble hangen.

We lazen op Groene.nl een interessante column van Ewald Engelen, Hoogleraar Universiteit Amsterdam.

Boven het stuk stond deze foto met tekst:

‘Vijf maanden lang hebben de Nederlandse media Zweden collectief afgeschilderd als de “killing fields” van arme boomers, terwijl de sterfte in verzorgingstehuizen er niet hoger was dan in Engeland, België of Nederland.’ © Busse & Yankushev

Column van Ewald Engelen:

Het wordt steeds duidelijker dat de coronamaatregelen meer schaden dan baten. Niet alleen zijn de sociaal-economische kosten ongekend groot. Ook verbleekt de gezondheidswinst steeds meer tegen het gezondheidsverlies door zorgmijding en sociaal-psychologische nevenschade. En vijf maanden na dato zijn het niet langer de Zwagermannen, Schimmelpennincks, Ten Boschen, Helsloten en De Honden van deze wereld die dat beweren, maar gecertificeerde professionals uit de sector zelf.

Een fraai staaltje ervan stond vorige week op een Vlaamse website. Onder de titel ‘Naar een omgekeerde lockdown!’ maakten artsen, specialisten, wetenschappers en zorgverleners gehakt van het coronabeleid. Covid-19 is volgens hen niet te vergelijken met pest en Spaanse griep en moet eerder worden gezien als een stevige wintergriep, zowel qua mortaliteit als qua aantallen slachtoffers. Na vijf maanden is duidelijk dat de initiële paniek over besmettelijkheid en dodelijkheid misplaatst was. En dat de maatregelen die destijds zijn genomen zo snel mogelijk moeten worden teruggedraaid.

Ook de reddende technologie rammelt volgens de schrijvers aan alle kanten. De tests zelf zijn zo lek als een mandje en leiden tot een overschatting van het aantal besmettingen. Mondmaskers doen meer kwaad dan goed, net als het buitensporige handenwassen dat het RIVM voorschrijft. Beide verzwakken ons immuunsysteem en ondermijnen onze weerstand tegen andere virussen. Verder is een vaccin als ultimum remedium net als het griepvaccin een natte farmaceutische droom omdat het virus constant muteert en antistoffen tijdelijk zijn.

De schrijvers besluiten hun brief met de oproep tot een omgekeerde lockdown: ‘Bescherm diegene die het nodig hebben, laat de rest van de populatie vrij bewegen zodat de ziekte zich natuurlijk kan verspreiden. Het zal op termijn het virus verzwakken.’ Oftewel, doe als het verguisde Zweden, dat heeft bewezen respect voor burgerlijke vrijheidsrechten, minimalisering van economische schade en bescherming van kwetsbaren wel te kunnen combineren.

Op het narrenschip van de coronahysterie van vandaag is het een provocatie van jewelste. Ik wilde de brief op Facebook plaatsen. Ging niet. De inhoud was in strijd met de ‘richtlijnen van onze community’. Geen idee wat die richtlijnen zijn, wie ze heeft opgesteld en wie lid is van die ‘community’ die getooid gaat met dat zalvende woordje ‘onze’. Ik niet.

Lees de rest van de column hier verder op Groene.nl:

https://www.groene.nl/artikel/spreekbuis

BRON:
groene.nl

 

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
7 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
7
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x