NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

HOOGBEJAARDE krijgt STRAF na VLUCHT uit VERPLEEGTEHUIS

Na maanden verplicht binnen te hebben gezeten in verzorgingstehuis De Zandstee in ’t Zand, kon de 89-jarige Wim van Duin er vorige week niet meer tegen!!

HIJ VLUCHTTE!!

Hij pakte zijn fiets en ging om half zeven ’s ochtends een rondje rijden. Wim werd echter GEZIEN en moest zijn actie bekopen met twee weken eenzame opsluiting.

‘Hij zit er helemaal doorheen. Is WOEST en verdrietig tegelijk’, vertelt zijn dochter Jolanda.

Jolanda doet voor haar vader Wim van Duin (89) het woord, hij is verdrietig om het zelf te vertellen.

Ruim anderhalf jaar geleden kwam hij in het verzorgingstehuis in ’t Zand terecht. Zijn vrouw had dementie en hij kon haar niet meer thuis verzorgen. Krap een halfjaar zaten ze in dit tehuis toen zij overleed. Wim kon er blijven wonen en was – ondanks het overlijden van zijn vrouw – gelukkig.

De oud-landarbeider verzorgde de tuin van het zorgcentrum en is ondanks zijn leeftijd nog zeer sportief.

‘Hij fietste elke dag 25 kilometer’, vertelt de dochter.
Hij liep dagelijks vijf kilometer en ging één keer in de week naar een fitnessles.
Totdat de coronacrisis uitbrak …

Toen was hij ineens letterlijk aan huis GEKLUISTERD.

Maar Wim ging rondjes lopen in zijn kamer: van de slaapkamer naar de badkamer, de gang en de woonkamer. Elke dag zo’n 150 keer.

Bij de laatste rondjes pakte hij nog eens twee gewichten van elk één kilo en nam die in de hand mee.

Mijn vader heeft ontzettend veel doorzettingsvermogen’, aldus Jolanda.

‘Hij wilde in beweging blijven, ook met het idee dat hij binnenkort weer naar buiten zou mogen. Dan wilde hij fit zijn.’

Er kon sinds kort al wel iets meer. Hij mocht op de gang bij de buren langs en mocht onder begeleiding naar het terras. Maar hij wilde er zelfstandig een keer uit.

Vorige week maandag greep hij ’s ochtends om 6.30 uur zijn kans!!!!

Hij liep naar de fietsenstalling van het personeel, pakte zijn fiets en ging een uurtje rijden.

Iemand had hem echter gezien en de zorginstelling GREEP GELIJK IN.

Wim MOEST twee weken in isolatie en was zo op die manier weer terug bij af. Het heeft er flink ingehakt.

‘Hij voelt zich als een klein kind behandeld. Mijn vader was helemaal niemand tegengekomen tijdens zijn fietstochtje, bovendien was het vroeg in de ochtend.’

‘Ik zie hem als een gebroken man.’

Zelfs toen hij jaren geleden voor zijn longen in het ziekenhuis lag, ging hij in zijn pyjama al rondjes lopen om zijn conditie op te bouwen. Maar nu heeft hij NERGENS MEER ZIN IN. Het is in- en in-triest.’

Wie Wim een hart onder de riem wil steken, kan hem een kaart sturen. Zijn adres is Wilhelminastraat 1 kamer C107, 1756 TH ’t Zand.

BRON

4.3 24 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
3 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
Knalkopje1

Het ergste is nog dat die instelling, zoals zoveel instellingen, heel bereidwillig het misdadige beleid van onze Geliefde Leider Rutte Il Sung, Grappenmaker en De Jong uitvoert. Twee weken isolatiefoltering, omdat hij zelfstandig naar buiten ging. Het staat vast dat het besmettingsrisico buiten nihil is, maar toch moet hij voorbeeldig gestraft worden. De instelling redeneert: Door zijn gedrag heeft hij
alle bewoners in levensgevaar gebracht! Ik kan hem en zijn dochter alleen het allerbeste wensen en ik hoop dat deze instellingen eindelijk bij zinnen komen. Weg met de anderhalve metersamenleving en de verantwoordelijken moeten de gevangenis in!

121582

arme man dat is zo niet nodig ! ik werk zelf in de ouderen zorg wij hadden ook een meneer die had tegen alle afspraken in met zijn zoon geknuffeld na een bezoek aan het speciaal ingerichte bezoekers huisje en die hoefde ook niet in quarantaine uiteraard wel alert blijven op symptomen.
het lijkt nu wel een strafkamp die mensen hebben in de oorlog al genoeg meegemaakt.
schandalig

Flora68

Jolanda, wat heb jij een krachtige vader. Ik zou aangifte van mishandeling doen tegen de directeur van deze instelling. En ook tegen degene die hem verraden heeft. Heel veel mensen zouden dit moeten doen wegens de misdaden die hun ouders zijn aangegaan. Hopelijk heb je een rechtsbijstand verzekering. Ik wens jou en je vader heel veel sterkte en ik hoop dat hij zijn kracht toch weer terugvindt!

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95 bij Succesboeken

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95 bij succesboeken.nl
DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50 bij Succesboeken
NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol