Hongarije zet bescherming Schengen grenzen voort

De situatie rond de Hongaarse grenzen is in termen van illegale immigratie vergelijkbaar met die van 2015.

Een Hongaarse delegatie heeft een 2-daagse informele meeting van Binnenlandse ministers en de ministers van Justitie van de Europese Unie bijgewoond.

Eerder hebben de Hongaren duidelijk gemaakt dat het hun hoofddoel blijft om de Hongaarse grenzen en de Schengen grenzen te blijven beschermen. (bron)

“Het allergrootste gedeelte zijn energieke jonge mannen. Dit geeft aan dat er een aanhoudend gevaar is voor terroristische aanslagen.” vertelde Németh eerder tijdens een eerdere meeting. Hij is de leider van het antimigratie-migratie kabinet Fidesz. (bron)

Vertegenwoordigers van etnische Hongaren in Vojvodina, presenteerden toen ook hun ervaringen. Ze meldden dat de situatie op die van 2015 lijkt en dat er een gevoel van gevaar en angst leeft onder de bevolking. (bron)

“Zij verwachten van de Hongaarse regering dat we de noodtoestand over de massa-immigratie in stand houden.” aldus Fidesz.

“De technische en legale grensafsluiting moet in stand blijven om de grenzen ondoordringbaar te maken om migranten te blijven weren uit het land.” 

Tijdens deze informele meeting bleek dat die plannen niet zijn gewijzigd. Illegale immigratie is een grote bedreiging voor Europa.De constante migratie-druk legitimeert het om de Hongaarse grenzen verder te beschermen.Hongarije ziet de grenscontrole als een nationale plicht en blijft de verplichte herhuisvestingsquota afwijzen.

Bron:
https://hungarytoday.hu/ministry-hungary-protect-schengen-borders/

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
8 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
8
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x