nl Nederlands

Hongarije, Tsjechië, Polen en Slowakije in de bres voor Griekenland

De situatie aan de grens tussen Turkije en Griekenland wordt steeds erger.

De Griekse authoriteiten hebben vanochtend met traangas en granaten weer duizenden migranten weg moeten jagen om te voorkomen dat ze het land binnenkwamen. (bron)

In totaal zeggen de Grieken 27.832 pogingen om de grens over te steken te hebben voorkomen. Er zijn 220 mensen gearresteerd.

Ook lijkt het erop dat Turkije deze aanval op de Griekse grenzen alleen maar aanwakkert. Er wordt fakenews verspreidt en gezegd dat er doden zijn gevallen door Grieks vuur. Ook zouden de Turken zelf met traangas spuiten.

Een woordvoerder van de Griekse regering Tweette:

De EU is vandaag eindelijk bij elkaar gekomen om de crisis te bespreken.

“Onze eerste prioriteit is om zeker te stellen dat de orde wordt hersteld aan de Griekse grenzen. Het zijn namelijk ook Europese grenzen.” aldus globalist Ursula von der Leyen.

Het lijkt ondenkbaar dat laffe West-Europese landen fysiek gaan meehelpen om deze aanval op Europa te lijf te gaan. Men zal dan moeten strijden tegen de kansparels van de globalisten. Of ze nou Allahu Akbar roepend Molotovcocktails gooien naar de Griekse politie en kerken verwoesten doet er niet zoveel toe. (bron)

Voorlopig doet de EU de zaak af door 700 miljoen euro naar Griekenland te sturen. (bron)

Verder waarschuwde de EU Turkije “om niet nog meer migranten aan te moedigen richting de EU-grenzen te reizen.” 

Turkse officials antwoordden hierop dat ze ze niet tegen kunnen houden als ze dat wel doen.

Wij staan wel klaar om te helpen!

De vier landen waar het gezonde verstand gelukkig nog niet is verdwenen, zijn bij elkaar gekomen tijdens een conferentie en hebben wel toegezegd Griekenland effectief en fysiek te hulp te schieten om hun grenzen te beschermen.

Dit zijn Polen, Slowakije, Tsjechië en Hongarije. 

De Tsjechische Premier Andrej Babis zei vandaag dat er nu gehandeld moet worden en dat Europa de grenzen moet verdedigen.

“Wij staan klaar om te helpen!” aldus Babis. (bron)

Ook de Premier van Polen Mateusz Morawiecki gaf aan dat het land klaar is om Poolse hulptroepen in te zetten bij de grenzen van Griekenland. “Het stijgende aantal migranten is een bedreiging voor onze veiligheid. En niet alleen van die van Griekenland.”

Volgens Victor Orbán zijn er al 130.000 migranten de grens overgestoken in de Balkan. (bron)

“Het zal niet genoeg zijn om alleen de Grieks-Turkse grens te verdedigen.” zei Orbán vandaag tijdens de conferentie. “Zij moeten gestopt worden gestopt worden. Zo zuidelijk mogelijk.”

“En in het uiterste geval zullen we ook de buitengrenzen van Europa verdedigen.” (bron)

Een andere Europese leider met visie, Sebastian Kurz van Oostenrijk, vindt ook dat Griekenland heel snel effectief geholpen moet worden. “De migranten worden gebruikt door Erdogan als een politieke voetbal. Als instrumenten om druk uit te oefenen op de Europese Unie.”

“Wij zijn bereid om de met Oostenrijkse politie de landen aan de buitengrenzen te controleren. Een situatie zoals in 2015 mag niet meer voorkomen. Deze illegalen mogen Europa niet bereiken.”

 

 

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
6 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Paul picavet
Paul picavet
4 maanden geleden

Als europa nu Griekenland en de andere landen niet fysiek steunt kunnen zij beter het doek over eurooa laten vallen. De burgers willen actie tegen de migratie. De burgers zijn de verkwisting van hun taxgeld aan illegale migratie meer dan moe, wij willen niet dat ons geld aan illegaliteit besteed wordt, aan Turks politieke speletjes. De burgers hebben genoeg van het Brusselse europa. Wib willen nu ernstig genomen worden, nuet doir vergaderen en woorden. Maar met dadan.

Frits bos
Frits bos
Reply to  Paul picavet
4 maanden geleden

Het is nu tijd om in te grijpen dmv het inzetten van ordetroepen uit Europa. Wat een verwerpelijke graaischurken daar in Brussel. Moet eerst heel Europa in brand staan voordat jullie eventjes jullie eigen belang aan de kant gaan schuiven. Zien jullie niet dat het Europese volk in al haar diversiteit grijze haren van spijt heeft, van de eu van de euro van de migratie van Brussel van het stikstofbeleid etcetcetc. Nu opkomen voor Europa anders is het echt te laat..

A. Snow
A. Snow
Reply to  Frits bos
4 maanden geleden

Men kan Eugenfor zo uit Frankrijk halen alwaar men tegen de eigen mensen vecht en naar Griekenland sturen. 12 landen zijn hier lid. Van NL tot Oostblok, KMAR, Gendarmerie, GuardiaCivil, noem het maar op. De opstanden in Frankrijk worden vanzelf weer rustig. Juist Timmermans heeft met EUGENFOR olie op dat vuur gesmeten
Ze slaan zelfs de brandweer. Hop naar Griekenland er mee

R Dannau
4 maanden geleden

we zouden flyers moeten strooien er voor hun niets te vangen is buiten ziek worden door corona en doodgaan en niet meer te luisteren naar Erdogan de leugenaar en dat ze terug huiswaarts moeten gaan en hun echte vijanden moeten bestrijd en of aanwijzen en verzaken aan de islam de godsdienst van oorlog en conflicten een godsdienst die zich aan anderen opdringt is er een van oorlog en daar kan je niet omheen.

Lekke Fietsband
Lekke Fietsband
4 maanden geleden

De Orks staan aan onze zuidgrenzen.
Deze dienen op iedere manier gestopt te worden.

https://indebanvandering.fandom.com/nl/wiki/Orks

dreamteam
dreamteam
4 maanden geleden

Nooit meer oorlog scandeerde de EU, maar de leiders ervan hebben zo’n gezellig feestje in Brussel, dan wel Straatsburg, dat ze zwaar onder invloed van de drank, te beneveld zijn om de realiteit te zien. Ze zijn in de overwinningsroes, want de EU moet groot worden, maar ze waren alle realiteitszin uit het oog verloren, ja ook Turkije (oftewel het Paard van Troje) zou lid worden en zuipschuiten bezien de wereld nou eenmaal met een andere blik! De drank en het vreten zijn nu eenmaal niet bij te slepen bij lieden, die maar eeuwig de overwinning willen blijven vieren, die… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x