HELP HET PLATFORM MEE GROEIEN

nl Nederlands

Hongaren staan in de rij bij Gun-Shop

Burgers in Hongarije voelen zich genoodzaakt een beroep op ZICHZELF te doen.

De verkoop van vuurwapens is explosief gestegen sinds de wereldwijde corona-uitbraak ook de grenzen van Hongarije overstak.

Andere, lichtere, wapens zijn ook erg in zwang, zoals gaspistolen waar geen vergunning voor nodig is. Deze wapens zijn minder gevaarlijk maar op korte afstand zeker dodelijk.

 

Ook Tsjechen zijn niet van plan als lafaards de geschiedenis in te gaan. Zij bewapenen zich volop, met het oog op een niet geheel ondenkbare aanstaande wetteloosheid in Europa.

Evenals veel Amerikanen die vrezen dat de overheid in de nabije toekomst de orde niet meer zal kunnen of willen handhaven.

Hongaren van allerlei rangen en standen zijn wapens aan het hamsteren. Rubberen kogel pistolen en kruisbogen zijn favoriet.

‘De verkoop van wapens is verdriedubbeld.’, laat een Tsjechische wapenfabrikant weten.

‘En er worden vijf keer meer lichtere wapens verkocht dan normaal gesproken’, zegt Gabor Vass een Hongaarse wapenhandelaar vanuit zijn winkel in Boedapest. ‘Als we meer rubberen kogels op voorraad zouden hebben, dan konden wij 15 keer meer wapens verkopen. Maar helaas zijn die uitverkocht.’

Net als in de andere Visegrád-landen blijft het aantal Wuhangriep-besmettingen in Hongarije laag. Er zijn tot nu toe 226 mensen geïnfecteerd geraakt en tien mensen zouden zijn overleden aan het virus, tóch vond premier Viktor Orbán het nodig om reeds op 11 maart de noodtoestand af te kondigen voor 9.700.000 Hongaren.

Veel Hongaren zijn ongerust dat er straks bij gebrek aan essentiële goederen een totale anomie zal uitbreken.

Hongaar Peter Rostas (33) zegt: ‘Ik ben niet van plan iemand te doden, maar het is geruststellend  om een vuurwapen in huis te hebben. Ik wil, straks als ik mijn gezin moet verdedigen, niet voor lul staan met alleen maar een bezemsteel in me hand.’

Bron:
https://www.todayonline.com/world/hungarians-queue-guns-fear-disorder-coronavirus-spreads

 

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x