CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Honderden Australiërs moeten hiv-test ondergaan door AIDS-bloed op coronatestapparatuur

243 voormalige bewoners van een QUARANTAINE VOORZIENING in de staat Victoria zijn wellicht besmet geraakt met via het bloed overdraagbare ziekten, zoals hiv.

De plaatselijke autoriteiten hebben toegegeven dat ze DEZELFDE bloedtestapparatuur gebruikten voor verschillende patiënten bij hun coronatests.

De personen in kwestie moeten zich nu op hiv laten testen.

Het gezondheidsagentschap Safer Care Victoria verklaarde gisteren dat het contact opgenomen heeft met 243 patiënten die voor 20 augustus een bloedglucosetest hebben ondergaan:

Er bestaat een risico dat er, door de ‘blunder’ met de apparatuur, via het bloed kruisbesmetting is opgetreden van onder meer het hiv-virus.

De bewuste testapparaten die deze zomer gebruikt werden voor de coronatests, zijn eigenlijk ontworpen voor gebruik bij 1 persoon.

‘En toch werden ze gebruikt voor meerdere patiënten’, vertelt Safer Care.

‘De naalden werden tussendoor wel verwisseld, maar er kunnen microscopische hoeveelheden bloed aan de apparaten zelf blijven hangen.’

Het agentschap voegt er nog aan toe dat de personen op die manier onmogelijk besmet zijn geraakt met het coronavirus, aangezien dat niet via het bloed wordt doorgegeven.

Wél is er een risico voor andere virussen als hiv, hepatitis B en hepatitis C.

‘Op dit moment kunnen we de vele vragen over hoe dit is kunnen gebeuren, niet beantwoorden. We zullen een grondige evaluatie uitvoeren over hoe en waarom dit apparaat in gebruik is genomen’, aldus Safer Care Victoria.

bron

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
5 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
5
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x