Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Honderdduizenden SENIOREN krijgen GEEN ZORG MEER vanwege LOCKDOWN

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Één derde van de ouderen die normaliter hulp krijgen van de thuiszorg of wijkverpleegkundige krijgt geen zorg meer, aldus directeur van Patiënten Federatie Nederland Dianda Veldman.

Dit leidt tot veel verdrietige situaties.

De 70-jarige Huub Dulfer:

“Ik voel me in de steek gelaten, ik ben verdrietig. Dan denk ik bij me eigen: verdikkie dat heb ik toch niet verdiend? Ik heb 46 jaar lang m´n eigen kapot gewerkt.”

“Mijn vrouw probeerde me te helpen maar dat ging niet goed. We zijn bijna uitgegleden.”

“Ik wil alleen maar twee keer in de week douchen. Maar de thuiszorg zegt dat het niet mogelijk is, wegens corona drukte.”

Ik heb van de week weer gebeld maar, ze komen niet!”

Jos de Blok van thuiszorginstantie Buurtzorg laat weten:

“We hebben 8% afgeschaald. Waar we bij sommige mensen normaal gesproken 3 à 4 keer in de week langsgaan komen we nu nog maar 2 keer in de week.”

“Sommige dingen moet men nu maar ZELF oplossen, want het is belangrijk dat het aantal contacten zo beperkt mogelijk is vanwege corona.”, is een veelvuldig gehoord excuus.

“De ene thuiszorg instantie gaat er anders mee om dan de andere. De één zegt: dat douchen moet je maar zelf doen of dat moet de mantelzorger maar doen. En elders gaat men wel gewoon door. Dus het kán wel!”, aldus Dianda Veldman.

Maar in het Zuiden van het land zit rond de HELFT van de senioren ZONDER THUISZORG!

Dit zou komen door een tekort aan mondkapjes en het hoge aantal afgehaakte thuiszorgsters die uit angst voor corona liever thuisblijven en dus massaal de ziektewet ingedoken zijn Er zou een GENERIEKE MAATREGEL genomen moeten worden om vast te stellen wat NODIG is VOOR IEDEREEN.

“Het is blijkbaar nodig hier richtlijnen voor op te stellen of beter nog: minimale zorg waar mensen recht op hebben zou landelijk afgedwongen moeten worden.”, zegt Veldman van de Patiënten Federatie.

“Veel instellingen nemen niet hun verantwoordelijkheid hierin.”

Ondertussen incasseren zij wel gewoon de vergoedingen van de zorgverzekering, verzekeringsbank of WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning), want dat loopt allemaal wel prima automatisch door.

“600.000 mensen die thuiszorg of wijkverpleging behoren te krijgen daar is veel te weinig aandacht voor! Ook de MANTELZORG is gestopt in 50% van de gevallen omdat dochters, zonen of buren niet meer naar oma, opa of ouders toe durven vanwege corona”, meldt Diana.

Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge

“Er is wereldwijd een schaarste aan mondkapjes. We moeten ons dus houden aan de RIVM richtlijn. Dit betekent zuinig zijn met mondkapjes en er gepast mee omgaan: niet iedereen mag ze ZOMAAR gebruiken.”

Zomaar???

“We hebben 150 miljoen mondkapjes in bestelling staan maar het is een enorme STRUGGLE om die spullen hier te krijgen. Ze moeten eerst nog gemaakt worden en dan nog helemaal op het vliegtuig gezet.”, aldus de minister.

Foto: minister Hugo de Jonge laat zich pamperen tijdens lockdown door thuiskapster.
In zijn eigen woorden: “Het gaat prima zo!”

Maar Jos de Blok, van een van de grootste thuiszorgbureaus in Nederland, zegt dat er heel veel partijen náást het landelijk inkoopcentrum om zijn, die spullen leveren.

Fantastisch zou u denken!

De minister daarentegen ageert tegen het initiatief van Jos de Blok.

De Jonge wil alleen zaken doen met het landelijk inkoopcentrum en zegt dat Jos de Blok VERKEERD bezig is. Jos de Blok van ‘Buurtzorg’ zegt GEPAST om te gaan met de kapjes, maar Hugo is er niet van gediend en noemt Jos ‘onverstandig’.

Ook de hulptroepenalliantie.nl een non-profit organisatie die op alternatieve wijze mondkapjes probeert te regelen kan niet rekenen op goedkeuring van de minister.

Helaas voor spreekpop Hugo voelt Jos de Blok zich niet aangesproken: hij werkt nu samen met 30 andere thuiszorgbureaus om alternatieve kapjes op de kop te tikken.

Want hij wil zijn bejaarde thuiszorg-cliënten niet in de steek laten onder het mom van gebrek aan mondkapjes en door te veel kapsones van minister de Jonge.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x