Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Hoe bescherm jij je hart?

Verspreid de vrijheid!

Schrijfster, emotie-expert en zelfliefde-specialist Chantalle Kamycki was te gast bij Radio Gletsjer en bracht haar ‘Heart Defenders’ mee. Deze Hart Beschermers hebben we eigenlijk allemaal, omdat we allemaal trauma oplopen. Trauma kan veroorzaakt worden door grote, dramatische gebeurtenissen, maar ook door kleine dingen.

Chantalle: ’Je wordt vol overgave als baby’tje geboren en je kunt niet relativeren. Je weet alleen hoe je ouders op jou reageren en je betrekt alles op jezelf. Er komt pijn binnen en van daaruit maak je overtuigingen, een karakter en een pantser. Alles wat niet verwerkt kan worden, sla je op in je cellen als ‘de waarheid’. En het leven heeft de neiging om ons liefdevol naar die waarheid te sturen en door middel van reflecteren te laten zien dat het een onwaarheid is.’

En zo komen we op verschillende coping mechanisms, oftewel de ‘Heart Defenders’; methoden om als het ware om die onwaarheid heen te dansen. Dit zijn zes houdingen/maskers/levensinstellingen om onszelf veilig te voelen, maar die veiligheid is dus gebaseerd op een verkeerde aanname. Het is soms pas na jaren en jaren en verschillende relaties dat we onze persoonlijke onwaarheden op het spoor komen.

De Heart Defenders zijn: Critic, Hesitator, Avoider, Martyr, Pleaser en Steamroller. Op de site van Chantalle kun je een test doen om te kijken welk ‘masker’ jij opzet als onware overtuigingen naar je worden teruggespiegeld.

Verder ging het gesprek over seksualiteit, pornografie, de Wet van Aantrekking, wat Geluk is en waar het vandaan komt, de inzichten die Chantalle kreeg van plantmedicijnen als Ayahuasca en Bufo, en Brainspotting.


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
2
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x