Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Het vaccinatiepaspoort komt er aan!

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Wat gebeurt er als COVID-19-vaccinatie een verplichte vereiste wordt voor reizigers?

Als vaccinatie een vereiste wordt voor EU-burgers om naar andere EU-landen te reizen en voor onderdanen van derde landen om naar het Schengengebied te reizen, dan zullen er verschillende dingen gebeuren.

Ten eerste, als de EU reizigers verplicht zijn zich te laten vaccineren, zelfs als reizigers die niet zijn gevaccineerd een maas in de eis vinden en erin slagen het EU-grondgebied binnen te komen, kunnen reisverzekeraars weigeren hen te dekken.

Vertegenwoordigers van verschillende reisverzekeraars hebben afgelopen december voor SchengenVisaInfo.com bevestigd dat als de EU vaccinatie verplicht stelt voor reizigers om in aanmerking te komen voor toegang tot haar grondgebied, zij hun beleid zullen bijwerken in overeenstemming met de EU-regelgeving, wat betekent dat ze dekking zouden weigeren aan die reizigers die het vaccin niet hebben ingenomen.

Ten tweede zullen reizigers uit derdewereldlanden, die tot dusverre geen vaccins hebben kunnen bemachtigen, en wier bevolking de vaccins zal krijgen, misschien aan het einde van het jaar of volgend jaar, praktisch de toegang tot Europa worden ontzegd.

Zo staat in het artikel op de website van Schengen Visa Info.

Het hele script lag allang klaar. Dit is wat de uitvoerders lezen.

Over de aantoonbare risico´s en de overledenen na het inspuiten van het vaccin wordt met geen woord gerept. Het is veilig en that´s it.

Nog een paar opvallende zinnen:

“Groepen anti-vaxxers, aangewakkerd door het vele nepnieuws en complottheorieën die al maanden aan de gang zijn, hebben ook het idee van “vaccinatiepaspoorten” verworpen.

“Een onderzoek uitgevoerd door het Institute of Global Health Innovation (IGHI) van het Imperial College London en YouGov over de bereidheid van mensen om te worden gevaccineerd, uitgevoerd in 15 landen, toonde aan dat slechts ongeveer 51 procent van de deelnemers bereid was om zich in 2021 te laten vaccineren.”

“Bovendien, aangezien de meeste landen ter wereld van plan zijn de vaccinatie voor hun hele bevolking pas ergens in 2022 te voltooien, betekent dit dat de reis en toerismesector niet zal beginnen met zijn terugkeer naar pre-pandemische niveaus totdat iedereen is gevaccineerd.”

“Een onderzoek uitgevoerd door het Institute of Global Health Innovation (IGHI) van het Imperial College London en YouGov over de bereidheid van mensen om te worden gevaccineerd, uitgevoerd in 15 landen, toonde aan dat slechts ongeveer 51 procent van de deelnemers bereid was om zich in 2021 te laten vaccineren.” Dit zijn cijfers voor hen. Die waarschijnlijk dichter bij de waarheid liggen dan de polls van de media

De helft zegt nog steeds: “Weg met je vaccin!”

En die groep wordt alleen maar groter.  Want waarom een vaccin nemen voor een griepvirus met een 99,98% overlevingskans? En 99,99% als je jonger bent dan 70 jaar. Kwestie van afwegen en dan is het een simpele keuze. De griep is ineens weg. Verder gaan we werken dit op te losse en kan de rest van het land gewoon weer doordraaien.

Al het theater is niets nieuws. De ziekenhuizen zijn niet vol. Ga er heen. Griepseizoenen zorgden altijd al voor problemen en improvisatie. De media is een schande.

Lees hier het korte maar veelzeggende artikel:

Het legt zoveel bloot voor een goed verstaander. En artsen moeten zich nu echt eens achter de oren gaan krabben of ze niet gezamenlijk in opstand moeten komen. Deze week een uitgebreid artikel waarin duidelijk wordt hoe DeepState ook in de medische wereld verweven zit. Het is een geschreven script dat  men afloopt richting wereldwijde vaccinatie. Het moet gebeuren. Zonder, en anders mét dwang. En wie weigert? die wordt uitgesloten en één generatie verder is alles vergeten. Daarom komen ze ook voor uw kids. Voor hun hoofdjes vooral. Deze mensen deinzen niet terug.

Bron:
https://www.schengenvisainfo.com/news/covid-19-vaccine-set-to-become-worlds-most-powerful-passport-in-2021/

Dit is het stuk.

Andere wereldlanden, waaronder Israël, de Verenigde Arabische Emiraten en Bahrein, zijn begonnen met het vaccineren van hun burgers, terwijl andere binnenkort vaccins zullen uitrollen.

Met miljoenen vaccins die al zijn gekocht en overeenkomsten over de aankoop ervan, is de wereld tegen 2023 immuun voor COVID-19, en tegen die tijd hopen velen dat het leven terugkeert naar hoe het was vóór de pandemie-uitbraak.

Binnen minder dan een jaar heeft de pandemie de economieën van de meeste wereldlanden geschokt en veel industrieën op de knieën gebracht, waaronder de reis- en toeristenindustrie, die voor veel landen een krachtige bijdrage aan hun economie heeft geleverd.

Deze industrieën kunnen niet wachten tot de hele wereld immuun is voor COVID-19 om opnieuw op te starten, aangezien de economische verliezen die landen in de wereld hebben geleden, verwoestend zijn.

Daarom werken veel landen al aan ‘vaccinatiepaspoorten’ om reizen en toerisme weer op gang te helpen.

Aantal EU-landen dat “vaccinatiepaspoorten” aanbiedt en vraagt

In april 2020 had SchengenVisaInfo.com gemeld dat zodra een vaccin eindelijk effectief was, reizigers kon worden gevraagd om te bewijzen dat ze tegen COVID-19 zijn ingeënt om in aanmerking te komen voor de Europese Unie en de lidstaten van de Schengenruimte.

Een EU-functionaris had destijds voor SchengenVisaInfo.com bevestigd dat bewijs van vaccinatie ook vereist zou zijn voor Schengenvisumaanvragen en visumvrije toegang.

Nu, tien maanden later, is Denemarken het meest recente land dat zijn plannen aankondigde voor de herinvoering van een document dat bewijst dat de houder is ingeënt tegen COVID-19.

Het Ministerie van Volksgezondheid en Ouderen van Denemarken heeft begin januari aangekondigd dat het werkt aan een “vaccinpaspoort” voor Deense reizigers , dat binnenkort beschikbaar zal zijn voor alle Deense burgers die zich laten vaccineren. Het document zal hen dienen als een “vaccinatiepaspoort” om te reizen naar de landen waar vaccinatie verplicht wordt voor binnenkomst.

“Het ministerie van Volksgezondheid en Ouderen werkt aan een COVID-19-vaccinpaspoort, dat naar verwachting begin 2021 klaar zal zijn”, zei het ministerie ter bevestiging van de plannen.

De Griekse premier Kyriakos Mitsotakis heeft zelfs een brief gestuurd naar de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, waarin hij de Commissie aanspoort een vaccinatiecertificaat tegen het Coronavirus in te voeren om het reizen tussen het blok te vergemakkelijken.

Aan de andere kant had Cyprus begin december 2020 gewaarschuwd dat de grensautoriteiten tegen maart 2021 iedereen zouden toelaten die kan aantonen dat hij / zij is ingeënt , naast de reguliere inreisvereisten (paspoorten, visa, enzovoort.).

Andere landen, zoals IJsland en Hongarije, passen al de eis van de zogenaamde “immuniteitspaspoorten” toe, wat in wezen een bewijs is dat de reiziger eerder is besmet met COVID-19 (maar niet langer), en nu antilichamen hebben.

Terwijl Hongarije momenteel bijna niemand toestaat om zijn grondgebied binnen te komen, zijn degenen uit andere EU-landen die kunnen aantonen dat ze het virus al hebben gehad, sinds begin september vrij om binnen te komen.

Reis- en toeristische organisaties tegen ‘COVID-19-vaccinatiepaspoorten’

Ondanks dat velen het idee van “vaccinatiepaspoorten” verwelkomen om reizen en toerisme nieuw leven in te blazen, met name in Europa, verzetten velen zich tegen het idee en benadrukken ze dat het de heropening van de wereld voor reizen zal vertragen.

Reisexperts van de World Travel & Tourism Council (WTTC), een forum voor de reis- en toerisme-industrie, zijn van mening dat het veel tijd zal kosten om de meerderheid van de wereldbevolking te vaccineren, met name die in minder geavanceerde landen of in andere landen. 

Volgens de president en CEO van WTTC Gloria Guevara heeft tot dusver slechts een zeer klein deel van de wereldbevolking het vaccin ingenomen; Daarom vindt ze dat degenen die dat niet hebben gedaan, mogen reizen met negatieve resultaten van COVID-19-tests.

“Bovendien moeten de meest kwetsbare groepen prioriteit krijgen, een algemene vaccinatievereiste zou simpelweg discrimineren tegen niet-kwetsbare groepen, zoals generatie X, Z en millennials, die zouden moeten kunnen reizen met een bewijs van een negatieve COVID-test “, zegt ze. 

De introductie van “vaccinatiepaspoorten” is om een ​​heel andere reden door een andere groep tegengewerkt.

Anna Beduschi, een academicus van de Universiteit van Exeter, benadrukt dat een dergelijke vereiste de fundamentele rechten van Europeanen in gevaar zou brengen door mensen in categorieën op te splitsen op basis van hun gezondheidstoestand.

“Vaccinatiepaspoorten kunnen een nieuw onderscheid creëren tussen individuen op basis van hun gezondheidsstatus, dat vervolgens kan worden gebruikt om de mate van vrijheden en rechten die ze genieten te bepalen “, meent Beduschi, erop wijzend dat “vaccinatiepaspoorten” essentiële vragen stellen voor de bescherming. van gegevens-privacy en mensenrechten.

Groepen anti-vaxxers, aangewakkerd door het vele nepnieuws en complottheorieën die al maanden aan de gang zijn, hebben ook het idee van “vaccinatiepaspoorten” verworpen.

Een onderzoek uitgevoerd door het Institute of Global Health Innovation (IGHI) van het Imperial College London en YouGov over de bereidheid van mensen om te worden gevaccineerd, uitgevoerd in 15 landen, toonde aan dat slechts ongeveer 51 procent van de deelnemers bereid was om zich in 2021 te laten vaccineren.

Franse burgers waren het minst bereid om het vaccin te nemen, waarbij slechts 35 procent van de Franse respondenten beweerde dat ze het vaccin zouden nemen zodra ze het aangeboden krijgen.

Wat gebeurt er als COVID-19-vaccinatie een verplichte vereiste wordt voor reizigers?

Als vaccinatie een vereiste wordt voor EU-burgers om naar andere EU-landen te reizen en voor onderdanen van derde landen om naar het Schengengebied te reizen, dan zullen er verschillende dingen gebeuren.

Ten eerste, als de EU reizigers verplicht zijn zich te laten vaccineren, zelfs als reizigers die niet zijn gevaccineerd een maas in de eis vinden en erin slagen het EU-grondgebied binnen te komen, kunnen reisverzekeraars weigeren hen te dekken.

Vertegenwoordigers van verschillende reisverzekeraars hebben afgelopen december voor SchengenVisaInfo.com bevestigd dat als de EU vaccinatie verplicht stelt voor reizigers om in aanmerking te komen voor toegang tot haar grondgebied, zij hun beleid zullen bijwerken in overeenstemming met de EU-regelgeving, wat betekent dat ze dekking zouden weigeren aan die reizigers die het vaccin niet hebben ingenomen.

Ten tweede zullen reizigers uit derdewereldlanden, die tot dusverre geen vaccins hebben kunnen bemachtigen, en wier bevolking de vaccins zal krijgen, misschien aan het einde van het jaar of volgend jaar, praktisch de toegang tot Europa worden ontzegd.

Bovendien, aangezien de meeste landen ter wereld van plan zijn de vaccinatie voor hun hele bevolking pas ergens in 2022 te voltooien, betekent dit dat de reis- en toerismesector niet zal beginnen met zijn geleidelijke terugkeer naar pre-pandemische niveaus totdat iedereen is gevaccineerd, wat nogal een tijd kan duren.


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x