CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

Het OM wil 29 Syrië-gangers terughalen en berechten

Waar het OM eerder dit jaar nog maar 10 verzoeken deed om Syriërs terug te halen en hier in Nederland te berechten, is deze lijst inmiddels uitgegroeid naar 29 verzoeken tot repatriëring.

Letterlijk betekent dat: “Terugkeer naar VADERLAND”. 
Wrang om ons mooie Nederland het vaderland te moeten noemen van deze terroristen, die ons het liefst zouden willen uitroeien.

Vorig jaar waren er nog maar 10 verzoeken. Toen stonden er alleen ISIS vrouwen op deze lijst, die verdacht werden van terroristische misdrijven.

Nu dus inmiddels 29 waaronder ook mannen. Deze mannen verblijven momenteel in kampen of gevangenissen is Noord-Syrië.

Het kabinet zou de Syriërs niet terug willen halen maar juist hun Nederlandse nationaliteit willen afpakken en in Irak laten berechten.

De 29 mannen en vrouwen die het OM terug wil halen, worden allemaal verdacht van terrorisme en staan op de internationale opsporingslijsten.

In totaal verblijven 55 Nederlandse volwassenen en 90 kinderen in Syrische kampen en gevangenissen, volgens de AIVD.

Een woordvoerder van het OM:

„Ons beleid is dat wij iedereen hier willen berechten” 

„Dat kan pas als mensen binnen het bereik komen van de Nederlandse justitie en dat is pas zo als ze uit die kampen zijn. Daarom hebben wij dit verzoek bij het ministerie neergelegd.”

D66 is voorstander van het terughalen van deze terroristen naar Nederland. Het kabinet zou een veiligheidsrisico nemen als ze dit niet doen. Door deze Syrië-gangers niet terug te halen, zouden ze in het huidige oorlogsgeweld uit beeld kunnen verdwijnen.

Het kabinet schudt “nee” maar moet “ja”, zo lijkt het. Of het kabinet voelt zich gedwongen. Zelfstandig belangrijke beslissingen durven nemen en daadkracht zijn nou niet Rutte zijn sterkste punten. Daarbij moet alles wat hij doet in lijn liggen met de EU.

Door veel pers wordt nou beweerd dat Donald Trump de landen in Europa sinds 18 oktober dwingt om de Syrië-gangers terug te nemen. Dit naar aanleiding van een Tweet van Donald Trump afgelopen week waarin hij aangeeft dat enkele Europese landen al hebben toegezegd Syriërs terug te nemen en te berechten in eigen land. Welke landen dat zijn wordt niet vermeld.

De pers spreekt van een “plotselinge grote druk van Donald Trump op de Europese landen.” Dat komt politiek gezien op een goed moment voor de Trump-hatende pers die de publieke opinie in Europa over Trump graag negatief zien. De complexe situatie met Turkije en Syrië die nu is ontstaan is een mooi moment voor de pers, maar dit speelt toch echt al wat langer.

Al in februari dit jaar stelde Trump zelf de landen voor een keuze. Of men neemt ze terug of ze worden daar vrijgelaten. De verontwaardiging is dus gespeeld. Nota bene vaak door dezelfde bronnen die dit in februari ook al melden.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1096980408401625088

Afgelopen 18 oktober kwam hij met het nieuws dat enkele Europese landen zouden hebben toegezegd de Syrië-gangers terug te nemen.

https://twitter.com/realdonaldtrump/status/1185219643432230913

Dat Donald Trump ze niet alle 800 zelf meeneemt klinkt logisch. Wat zou een ander land doen in zo´n situatie?

Zie ook:
Donald Trump: “De Islam haat ons!”
Trump vermindert immigratie met 65%

 

Bronnen:
Twitter
https://www.nrc.nl/nieuws/2019/10/23/om-wil-drie-keer-zoveel-isers-ophalen-a3977875
https://www.trouw.nl/nieuws/trump-wil-dat-europa-800-is-strijders-overneemt-anders-laat-hij-ze-vrij~b03202977/

https://www.stripes.com/news/europe/trump-touts-turkey-cease-fire-even-as-it-appears-shaky-1.603634

 

 

 

 

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x