Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

Het NonSenseTV Nieuwsoverzicht

Verspreid de vrijheid!

Een overzicht van de laatste belangrijke nieuwsberichten.

 

De functie van het R getal wordt aangepast.

Om een beter beeld te krijgen wordt aan het R getal een nummer toegevoegd dat staat voor het aantal dagen waarin iemand een ander besmet. Nu bestaat het R getal uit 1 nummer om aan te geven hoeveel andere personen een besmet persoon besmet. Een R getal van 1,5 bijvoorbeeld betekent dat elk besmet persoon 1 en een half ander persoon besmet. Maar door de toevoeging van de besmettingstijd wordt het R getal een stuk nauwkeuriger om het verloop van de besmettingen vast te stellen, volgens het RIVM.

hugo de jonge is erg verheugd over de toevoeging en vindt het desgevraagd een enorme verbetering om het virus te verslaan.

Een R getal van 1,5 – 2 bijvoorbeeld, betekent dat een besmet persoon binnen 2 dagen 1,5 anderen besmet. De toevoeging van het R getal kan maximaal 365 dagen zijn. Als iemand die besmet is binnen één jaar niet iemand anders heeft besmet, wordt de persoon geacht niet langer besmet te zijn.

Op de vraag wat er dan in een schrikkeljaar gebeurt had de jonge geen antwoord.

 

Er is een nieuwe variant van het virus ontdekt.

Deze nieuwe variant baart de experts heel veel zorgen. De nieuwe variant verspreidt zich namelijk razendsnel.

Een expert verklaart: Het heeft met deze variant helemaal geen zin meer om met het vernieuwde R getal te werken, zo snel verspreid dit nieuwe virus zich. Een betere manier om een inzicht te krijgen in de verspreidingssnelheid is om het uit te drukken in kilometers per uur. Volgens de experts verspreid dit virus zich met een snelheid van 85,4 kilometer per uur.

Het goede nieuws is dat niemand ziek wordt van de nieuwe variant.

Er is nog geen naam bekend gemaakt voor de nieuwe variant maar er gaan geruchten dat het de rutte-variant gaat heten.

 

Vogelgriep.

Er is een virus uitgebroken onder koolmeesjes en musjes. Het virus blijkt enorm besmettelijk en gevaarlijk te zijn en experts verwachten dat het virus gemakkelijk kan worden overgedragen op mensen. Het OMT en het RIVM hebben geadviseerd om alle koolmeesjes en musjes preventief te ruimen.

hugo de jonge vindt deze stap niet ver genoeg gaan en pleit ervoor om alle vogels te ruimen. “Dat kunnen we er nu niet ook nog eens bijhebben, we zitten al midden in een verschrikkelijke pandemie”, aldus hugo

 

Niet besmette personen kunnen al anderen besmetten.

In een restaurant in Appelscha zijn alle gasten besmet geraakt toen er een onbesmet persoon binnen kwam en een zogenaamde ‘superspreader’ bleek te zijn. Toen eenmaal alle gasten besmet waren raakte het onbesmette persoon zelf ook besmet. Het is niet duidelijk wie het onbesmette persoon besmet heeft.

De GGD stelt een onderzoek in.

 

Schrikbarende stijging van het CO2 niveau.

In de buurt van Tenerife is een schrikbarende stijging van het CO2 niveau gemeten. Het gehalte van dit uiterst gevaarlijke gas is maar liefst 20 % gestegen van 400 naar 480.

Of dit verband kon houden met de vulkaanuitbarsting op La Palma konden experts nog niet beamen.

Wellicht is de grote toestroom van toeristen op de populaire vakantie eilanden de oorzaak, verklaarde een andere expert. Demissionair minister hugo de jonge reageerde daarop: “Dat kan natuurlijk niet, dat een groep toeristen daar, in een kwetsbaar gebied, een beetje de hele tijd CO2 gaat zitten uitademen. Dat kan natuurlijk echt niet!”

grapperhaus noemde het asociaal. “Dat moet je niet willen. Dat doe je gewoon niet!”

Het NonSenseTV vroeg om uit te leggen wat de waarden 400 en 480 precies betekenen en hoe gevaarlijk dat is. Experts waren aanvankelijk wat aarzelend om dit aan het grote publiek uit te leggen maar na enig aandringen blijkt 400 het aantal partikels per 1.000.000 te zijn. Oftewel 0,04% van de lucht. De stijging met 20 % houdt dus in dat het CO2 gehalte in de lucht nu maar liefst 0,048% bedraagt. Levensgevaarlijk is dat volgens experts omdat door dit CO2 gehalte het bomen en plantenleven op aarde wordt bedreigt.

 

Enorme bevolkingsdaling voorspelt.

Vanwege het gebrek aan O2 in de lucht voorspellen wetenschappers voor de komende jaren een enorme daling van de bevolking. Het dreigende tekort aan zuurstof kan ademhalingsproblemen opleveren en de zorg kan hierdoor zwaar overbelast worden.

mark rutte heeft aangekondigd om maatregelen te nemen. Het ziet er naar uit dat zonder QR code er niet meer in en uitgeademd mag worden om dit probleem met de hamer de kop in te slaan.

 

Energietransitie.

Om de klimaatdoelstellingen te halen heeft d666 een wetsvoorstel ingediend om alle elekticiteits centrales te vervangen voor houtgestookte centrales. De Veluwe zou de nieuwe bron zijn van grondstoffen. Jetten merkte op dat er door de houtkap op de Veluwe tenminste geen aarbevingen gaan onstaan.

Toch stuitte dit voorstel aanvankelijk op veel weerstand.  Onder wandelaars op de Veluwe, maar vooral ook bij de eigenaar van de frietkraam op de Veluwe. “Mensen komen hier massaal naartoe om hier lekker friet te eten terwijl ze naar de bomen kijken. Als die bomen hier niet meer zouden staan, dan kijken ze naar een kale vlakte en iedereen weet dat die kale vlakte weldra volgebouwd gaat worden met huizen en kantoren”.

Rob Jetten heeft deze bezwaren ter harte genomen en heeft een contract gesloten met de Braziliaanse en Peruaanse overheid om het Amazone woud te gaan kappen en dat hout op te stoken in onze centrales. “In het  Amazone woud komen immers nauwelijks wandelaars en er staat al helemaal geen frietkraam”. Zo liet Jetten weten.

 

Zuurstof blijkt zeer schadelijk voor de gezondheid en het milieu.

Niet alleen CO2 en stikstof zijn een bedreiging voor ons leefklimaat en onze gezondheid. Experts hebben ontdekt dat zuurstof vrijwel net zo schadelijk is. hugo de jonge heeft aangegeven zich te beraden op maatregelen.

Voorlopig wordt door het RIVM geadviseerd om ramen en deuren altijd gesloten te houden.

 

Quarantaine is de beste manier om het virus te verslaan.

Uit onderzoek blijkt dat dat als iedereen 100 % volledig in quarantaine verblijft gedurende minimaal zes maanden, dat het virus verslagen is. Het is dan wel van belang dat iedereen zich dan 24 uur per dag aan de eenzame opsluitingsregels houdt. hugo de jong vind het een interessante studie en gaat zich erop beraden.

 

De waarheid.

CDA, VVD en D66 hebben een nieuw wetsvoorstel aangenomen dat er op moet toezien dat de waarheid wordt bestreden. “De waarheid is een begrip uit het oude normaal en past niet meer in deze tijd” aldus mark rutte. De wet wordt gefaseerd ingevoerd. Eerst voor ministers en staatssecretarissen, daarna voor kamerleden en uiteindelijk voor de hele samenleving. Het verkondigen van de waarheid is schadelijk voor het beleid en de samenleving. Ook is een bedreiging voor de zwakkeren omdat op grond van de waarheid mensen minder geneigd zijn zich aan de regels te houden.

Ook de zorg moet worden beschermd tegen de waarheid.

Ook op Europees niveau wordt er momenteel met man en macht aan wetgeving, maatregelen en sancties gewerkt om de waarheid te bestrijden.

 

De 2e Wereldoorlog.

Liliane ploumen pleit er in de 2e kamer voor dat de tweede wereldoorlog wordt afgeschaft. Het is haar al jaren een doorn in het oog dat er in kamerdebatten steeds maar wordt gerefereerd aan de 2e wereldoorlog. “Door het afschaffen hiervan zullen de discussies in de kamer een stuk soepeler verlopen”, aldus ploumen.

Wilders heeft hierop gereageerd met een tweet waarin hij schreef dat ploumen alleen maar ploumen in haar eigen gat wilde stoppen.

 

Aanpassing Lijst A.

Om verwarring en discussies te voorkomen heeft de WHO besloten dat uitsluitend covid-19 nog op de lijst van A ziektes wordt vermeld.

Alle andere en eerdere ziektes op de A lijst zijn vanaf 1 oktober ofwel verboden ofwel in categortie B of C geplaatst.

Volgens Thedros was deze maatregel hard nodig om nog maar eens te onderstrepen dat deze ziekte covid, ook heel gevaarlijk is. Of had kunnen zijn.

 

Na al deze serieuze nieuwsberichten is er nu even tijd en ruimte voor onstpanning met wat cartoons en spreuken:

 

 

 

 

 

 


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
39 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
39
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x