Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Het nivelleren feest

Beste lezer,

Eigenlijk kent de Nederlandse politiek na het invoeren van de euro en gekoppeld aan de EU sinds die tijd alleen nog maar list en bedrog onder de pro Europese Unie partijen, het kabinet Rutte II was hier een kenmerkend voorbeeld van.

Er was een enorme machtsstrijd gaande tussen PvdA op links en VVD op rechts, zodoende gebeurde het, dat de kiezer op links zich als bijvoorbeeld Groen Links stemmer hun stem gaven aan het voor hun enige alternatief, en dat was dus de PvdA, op recht gebeurde exact hetzelfde, daar trok de VVD de nodige stemmen weg bij het CDA en de PVV.
Als de vele kiezers toen geweten hadden wat daar de gevolgen van waren, dan had deze coalitie waarschijnlijk nooit tot stand gekomen, want het was gewoon kiezersbedrog, waar velen met open ogen ingetuind waren, ons land bevond zich in een recessie en iets wat we eigenlijk wel een beetje normaal zijn gaan vinden, maar wat je gerust aan de EU gerelateerd kunt noemen, want de EU brengt ons geen weelde, dat merken juist onze zwakkeren van onze samenleving en de gepensioneerden, waarvan hun pensioen nu al voor zo’n acht jaar niet meer geïndexeerd zijn.
De PvdA haalde door dit euvel 38 zetels in een nek aan nek race met de VVD die er zelfs 41 zetels uitsleepten.
Hierdoor ontstond de unieke situatie, dat beide partijen tezamen een ruime kamer meerderheid behaalden van 79 zetels, dus D’66 die in de eerdere twee kabinetten Paars meedeed, was overbodig geworden en ondanks dat ook deze partij twee zetels had gewonnen, bleven zij aan de kant staan.
Het verschil met de eerdere Paarse kabinetten en Rutte II was wel dat er enorm fors bezuinigd moest worden en waarbij ook de nodige mensen hun baan kwijt raakten, daar bovenop had de PvdA als bedenker van veel onheil het idee bedacht, om daar bovenop ook nog eens de modale inkomens te gaan nivelleren.
In die tijd hield ik nog wel eens van een buitenissigheid en kreeg een uiterst irritant melodietje in mijn kop, dat ik maar niet kwijt kon raken, de tekst die ik hierop schreef, had ik pakweg in een uurtje uitgedacht, ik had in het verleden een periode als zanger in een rock/wave band gezongen en toevallig was één van mijn collega’s druk doende met een rockband als toetsenist!
Hij had een eenvoudige thuisstudio, waar we in één dagdeel tijd ons carnavaleske idee over dit kabinet als protestsong uitwerkten.
Ik heb uiteraard niet echt de stem om carnavalsnummers te zingen, maar eigenlijk vonden we beiden dit idee toch wel heel redelijk geslaagd.
In dit dolkomische liedje wordt met Spekkie Big uiteraard hans Spekman bedoeld, omdat hij met zijn soeptruien de bedenker was van het nivelleren, door een tikfout werd deze creatieve uitspatting helaas niet erg veel op YouTube bezocht, want wie kijkt er nu bij nivilleren in plaats van nivelleren, wat in die tijd erg actueel was.
Maar om u als lezer weer even in de sfeer te brengen van deze tijd, heb ik hier even het linkje achter gelaten, zodat ook u dit Farce Majeure gelijkende melodietje eens kunt beluisteren, en echt het is een eigen bedenksel, welke als dit in een professionele studio zou zijn opgenomen, mogelijk veel carnavalvierders zou hebben verblijd.
https://www.youtube.com/watch?v=8r3R_evg7LE
Uiteraard kreeg nadat Rutte II de rit volledig had uitgezeten, de PvdA een enorm pak slaag, want een dergelijk verraad naar de kiezers toe wordt uiteraard meestal in negatieve zin beloond, de PvdA verloor dan ook met de verkiezingen van 2017 van de 38 zetels er 29 en werd daarmee gedecimeerd tot een partij van nog maar 9 zetels.
De VVD wist door een slimme zet van Rutte het verlies nog behoorlijk binnen de perken te houden, door zijn éénmalige ferme uitspraak naar Erdogan toe, wist hij het kaas van Geert Wilders zijn brood te stelen en verloor daardoor maar 8 zetels en won daarmee de verkiezingsstrijd van de PVV.
Maar als we anno nu kijken, waarbij er het nodige naar boven is gekomen met het Wildersproces, dan blijkt wel, welk een gemene rat Rutte wel niet is, dat begon al toen Rutte I viel, daar was Geert Wilders in het geheel niet debet aan, dat kwam door staatssecretaris van buitenlandse zaken Ben Knapen (CDA), voor en tijdens Rutte II en zelfs in de brief aan informateur Tjeenk Willink voor de vorming van Rutte III, werden leugens gebruikt om de PVV klein te houden en de bevolking trapte daar telkens in.
Dat ik nu naar de hedendaagse situatie ben teruggekeerd, is omdat ik van mening ben dat wat mij betreft nu de onderste steen van Mark Rutte naar boven komt, deze horrorclown behoort net zoals breedbekkikker Ivo Opstelten, nooit meer terug te komen binnen de Nederlandse politiek, zij hebben de Staat der Nederlanden enorme schade berokkend.
Hetgeen me ook mateloos verbaast, is dat de PvdA weer virtueel de tweede partij van Nederland is in de peilingen, deze partij heeft niets voor ons betekend, ook niet nu als oppositiepartij, Lodewijk Asscher bakte er als wethouder in Amsterdam al niets van, hoe kan zo’n partij in vredesnaam nu weer virtueel op 19 zetels staan, zijn de kiezers dan zo kort van geheugen, dat ze weer gaan kiezen voor een clown?
Chris Collard.

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x