Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Vacature top bankier / politicus. Crimineel of prostituee?

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Het ¨soort¨ dat Uw financiën controleert en beheert. Tis maar dat U het weet.

2014

video

Zalms deelname aan de jaarlijkse cabaretavond. Zijn optreden als prostituee en MT02 Familiebedrijvenbordeelhoudster Priscilla Zalm, ‘de zus van Gerrit’, haalde de internationale pers. Volgens Priscilla waren in haar branche genoeg parallellen te trekken met de bankensector. ‘Women on top? Dat is ook óns motto.’

 

2017

VVD, CDA, D66 zullen nu proberen om een regering te vormen met de ChristenUnie. Later deze week moeten de onderhandelingen beginnen. Tjeenk Willink heeft de vier partijen echter laten weten dat hij die onderhandelingen niet meer zelf wil leiden.

Het is oud-minister Gerrit Zalm, ook een VVD’er (liberaal dus) die de klus moet klaren. Daar zouden de vier partijen het over eens zijn geworden.

Zalm is een econoom en was vier keer minister van Financiën in Nederland. Tien jaar geleden maakte hij de overstap naar het bedrijfsleven en ging hij onder andere aan de slag bij ABN AMRO. Daar begeleidde hij de fusie tussen ABN AMRO en Fortis. Vorig jaar (2016) stopte de 65-jarige Zalm als bankier.

2021

Zalm en Vogelzang weg bij Danske Bank na witwaskwestie ABN AMRO

Topman Chris Vogelzang en commissaris Gerrit Zalm vertrekken bij Danske Bank. Dit nadat bekend werd dat er een strafrechtelijk onderzoek loopt naar voormalige bestuurders van ABN AMRO. De bank schoot tekort bij het tegengaan van witwassen.

Zalm en Vogelzang weg bij Danske Bank na witwaskwestie ABN AMRO

Inmiddels zijn er door het OM drie mensen aangemerkt als verdachte. Waarschijnlijk gaat het ook om oud-topmannen Chris Vogelzang, Gerrit Zalm en Kees van Dijkhuizen, maar dit is niet door justitie bevestigd. ABN AMRO werd er van verdacht onvoldoende te hebben gedaan om witwassen te voorkomen.

Dat gebeurde op een dusdanige wijze dat de bank ook schuldwitwassen wordt verweten. Dit houdt in dat de bank redelijkerwijs ook echt een vermoeden moet hebben gehad dat bepaalde geldstromen niet deugden, maar vervolgens niets of te weinig heeft gedaan om dit te bestrijden. Dit is een ernstiger verwijt.

Kenners gingen er al langer vanuit dat er waarschijnlijk nog een flinke boete zou volgen. Dat verantwoordelijke bestuurders waarschijnlijk niet ook buiten schot zouden blijven bij het onderzoek van het OM, komt niet als een verrassing.

 

2016

IMF-baas Lagarde veroordeeld in Franse fraudezaak

IMF-voorzitter Christine Lagarde is veroordeeld voor nalatigheid in een langslepende fraudezaak. Volgens de Franse rechtbank heeft ze de belastingbetaler benadeeld in haar tijd als minister van Financiën in Frankrijk. De uitspraak kan grote gevolgen hebben voor haar positie als topvrouw van het IMF.

Christine Lagarde to Davos leaders: I warned about the dangers of inequality in 2013 and nobody listened | World Economic Forum

Hoewel ze schuldig is bevonden, krijgt ze geen straf opgelegd. Lagarde werd berecht door de Cour de Justice de la Republique, een speciale rechtbank die zich alleen bezighoudt met mogelijke misstanden van (ex)ministers. Er is geen beroep mogelijk in deze zaak, het is een definitieve uitspraak.

Waar ging de rechtszaak over?

La Garde is veroordeeld in een zaak die gaat over zakenman Bernard Tapie. Hij was eigenaar van Adidas, maar verkocht zijn bedrijf. Bij die verkoop, uitgevoerd door de Franse bank Crédit Lyonnais, zou hij enorm benadeeld zijn.

Dat leidde tot jaren van rechtszaken en uiteindelijk tot een schikking: er werd een schadevergoeding van ruim 400 miljoen euro toegekend.

Die schikking zou allemaal doorgestoken kaart zijn geweest: de bemiddelaar in de zaak was namelijk een goede vriend van Tapie. Ook de rechterhand van de huidige IMF-topvrouw zou in het complot hebben gezeten. Lagarde wordt verweten dat zij niet in beroep is gegaan tegen die schadevergoeding van honderden miljoenen, tegen advies van experts in.

De rechters vinden dat Lagarde meer had moeten doen om de schadevergoeding ongedaan te krijgen.

‘IMF zit met een heel groot probleem’

Lagarde werd begin dit jaar nog herkozen als voorzitter van de internationale organisatie die onder meer economische crises moet bestrijden. Door de uitspraak van de rechter kan ook die positie in het gedrang komen, zegt RTL Z-correspondent Stefan de Vries. “Het lijkt me heel sterk dat het IMF vast zal houden aan La Garde. Het is duidelijk dat de organisatie nu met een heel groot probleem zit.”

Het is al de tweede Franse bestuurder van het IMF die in een kwaad daglicht komt te staan. La Garde is de opvolgster van Dominique Strauss Kahn​, die in 2011 het IMF moest verlaten na het grote schandaal met een kamermeisje in New York.

2019

Christine Lagarde benoemd tot president van de Europese Centrale Bank

De Europese Raad heeft vandaag Christine Lagarde benoemd tot president van de Europese Centrale Bank voor een termijn van 8 jaar, die niet kan worden verlengd.

Lagarde, die Mario Draghi opvolgt, treedt aan op 1 november 2019.

De Europese Raad gaf op 2 juli 2019 aan dat Christine Lagarde de geschikte kandidaat was voor het ambt van president van de Europese Centrale Bank. De Raad (Economische en Financiële Zaken) bracht op 9 juli 2019 een formele aanbeveling in die zin uit. Het Europees Parlement en de Europese Centrale Bank brachten respectievelijk op 17 september 2019 en 25 juli 2019 hun advies uit aan de Europese Raad.

Dus laat Uzelf niet ontmoedigen wanneer U bij het overtreden van een van de vele corona beperkende maatregelingen een strafblad oploopt of erger nog, Uw baan kwijt raakt.

Advies is hier, houd de openstaande vacatures van o.a. ABN Amro of andere financiële instellingen in de gaten. Kans is groot dat men iemand nodig heeft met een strafblad i.p.v. een goed C.v.

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Hide picture