Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Henk Otten betaalt vlug €50.000 terug aan FvD

Verspreid de vrijheid!

Henk Otten die een rechtszaak aanspande tegen Thierry Baudet en nog twee mensen van FVD wegens smaad, kreeg zelf ook een dagvaarding in zijn handen gedrukt.

Hij moet voorkomen voor onder andere diefstal. Hij zou 30.000 euro uit de partijkas overgeboekt hebben naar de bankrekening van zijn minnares. Ook zou hij ondermeer 5.000 euro cash in zijn zak gestoken hebben.

Otten ontkende dit altijd ten stelligste. Maar daags voor de aanvang de rechtszitting afgelopen week, stortte hij €50.000 TERUG op de rekening van FVD.

Het zou gaan om dubbel aan zichzelf uitgekeerde salarissen in 2018 en 2019. Maar FVD-leden willen liever de zetels terug die Otten ingepikt heeft.

Door de Brexit die op 31 januari zal plaatsvinden, laten de Britten drie zetels in het Europarlement achter. Volgens de verkiezingsuitslag zouden VVD, PVV en FVD recht hebben op die vrijkomende zetels.

FvD heeft op dit moment drie zetels in het Europarlement. Eén van de, dankzij de Brexit, vrijgekomen zetels gaat automatisch naar de nummer vier op de lijst van FVD: Dorien Rookmaker.

Maar…

Dorien Rookmaker is inmiddels overgestapt naar GO (Groep Otten, ook wel fractie-Otten genoemd). Hij behield zijn zetel in de Eerste Kamer, die hij bemachtigd had door de zege van FVD in de Provinciale Staten Verkiezingen in 2019.

Hij nam twee andere FVD’ers mee: Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries. De zetel in Brussel gaat nu dus niet naar FvD maar naar de partij van Henk Otten. Het gaat namelijk om de naam op de kieslijst en niet om de partij.

Mevrouw Rookmaker zegt blij te zijn naar Brussel te kunnen: “Het is goed om daar ogen en oren te hebben. Ik ga mij daar ook verzetten tégen een Nexit.”

FVD reageert boos:“Dit is bijzonder onkies en ondemocratisch! Mensen hebben op FVD gestemd en niet op Dorien Rookmaker persoonlijk.”

Thierry Baudet heeft nog wel een troef achter de hand. Hij heeft bijna 165.000 voorkeursstemmen behaald en als lijstduwer komt de zetel hem eerder toe dan Dorien Rookmaker. Maar als Baudet ervoor kiest om als Europarlementariër naar Brussel te vertrekken, moet hij zijn zetel in de Tweede Kamer opgeven. Je mag als Europarlementariër namelijk niet  tegelijkertijd Kamerlid zijn.

Maar Baudet wil niet naar Brussel.

De Kiesraad zal in februari de kandidaten voor de drie extra Nederlandse zetels benaderen. Dit mag pas als de Brexit officieel is.

Als Dorien Rookmaker naar Brussel vertrekt, moet zij haar zetel in de Eerste Kamer opgeven. Deze plek kan dan weer opgevuld worden met de eerstvolgende van de FVD lijst: Theo Hiddema. Maar hij wil graag in de Tweede Kamer werkzaam blijven.

De volgende kandidaat is Hugo Berkhout, maar hij woont én werkt op Cyprus. Daarna komt de Limburgse tandarts Otto Hermans in beeld.

Het is te hopen dat Otto Hermans bereid is de zetel in de Eerste Kamer in te nemen, want anders gaat die lege stoel naar Robert Baljeu. En uitgerekend Robert Baljeu stapte over naar Groep Otten.

Het einde van deze stoelendans is nog niet in zicht.

Bronnen:
https://www.trouw.nl/politiek/door-brexit-zijn-baudet-en-otten-verwikkeld-in-een-ingewikkelde-stoelendans~bdab88e8

https://www.reddit.com/r/Forum_Democratie


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x