Nederlands NL English EN Français FR Deutsch DE Italiano IT Español ES

Henk Otten betaalt vlug €50.000 terug aan FvD

Henk Otten die een rechtszaak aanspande tegen Thierry Baudet en nog twee mensen van FVD wegens smaad, kreeg zelf ook een dagvaarding in zijn handen gedrukt.

Hij moet voorkomen voor onder andere diefstal. Hij zou 30.000 euro uit de partijkas overgeboekt hebben naar de bankrekening van zijn minnares. Ook zou hij ondermeer 5.000 euro cash in zijn zak gestoken hebben.

Otten ontkende dit altijd ten stelligste. Maar daags voor de aanvang de rechtszitting afgelopen week, stortte hij €50.000 TERUG op de rekening van FVD.

Het zou gaan om dubbel aan zichzelf uitgekeerde salarissen in 2018 en 2019. Maar FVD-leden willen liever de zetels terug die Otten ingepikt heeft.

Door de Brexit die op 31 januari zal plaatsvinden, laten de Britten drie zetels in het Europarlement achter. Volgens de verkiezingsuitslag zouden VVD, PVV en FVD recht hebben op die vrijkomende zetels.

FvD heeft op dit moment drie zetels in het Europarlement. Eén van de, dankzij de Brexit, vrijgekomen zetels gaat automatisch naar de nummer vier op de lijst van FVD: Dorien Rookmaker.

Maar…

Dorien Rookmaker is inmiddels overgestapt naar GO (Groep Otten, ook wel fractie-Otten genoemd). Hij behield zijn zetel in de Eerste Kamer, die hij bemachtigd had door de zege van FVD in de Provinciale Staten Verkiezingen in 2019.

Hij nam twee andere FVD’ers mee: Dorien Rookmaker en Jeroen de Vries. De zetel in Brussel gaat nu dus niet naar FvD maar naar de partij van Henk Otten. Het gaat namelijk om de naam op de kieslijst en niet om de partij.

Mevrouw Rookmaker zegt blij te zijn naar Brussel te kunnen: “Het is goed om daar ogen en oren te hebben. Ik ga mij daar ook verzetten tégen een Nexit.”

FVD reageert boos:“Dit is bijzonder onkies en ondemocratisch! Mensen hebben op FVD gestemd en niet op Dorien Rookmaker persoonlijk.”

Thierry Baudet heeft nog wel een troef achter de hand. Hij heeft bijna 165.000 voorkeursstemmen behaald en als lijstduwer komt de zetel hem eerder toe dan Dorien Rookmaker. Maar als Baudet ervoor kiest om als Europarlementariër naar Brussel te vertrekken, moet hij zijn zetel in de Tweede Kamer opgeven. Je mag als Europarlementariër namelijk niet  tegelijkertijd Kamerlid zijn.

Maar Baudet wil niet naar Brussel.

De Kiesraad zal in februari de kandidaten voor de drie extra Nederlandse zetels benaderen. Dit mag pas als de Brexit officieel is.

Als Dorien Rookmaker naar Brussel vertrekt, moet zij haar zetel in de Eerste Kamer opgeven. Deze plek kan dan weer opgevuld worden met de eerstvolgende van de FVD lijst: Theo Hiddema. Maar hij wil graag in de Tweede Kamer werkzaam blijven.

De volgende kandidaat is Hugo Berkhout, maar hij woont én werkt op Cyprus. Daarna komt de Limburgse tandarts Otto Hermans in beeld.

Het is te hopen dat Otto Hermans bereid is de zetel in de Eerste Kamer in te nemen, want anders gaat die lege stoel naar Robert Baljeu. En uitgerekend Robert Baljeu stapte over naar Groep Otten.

Het einde van deze stoelendans is nog niet in zicht.

Bronnen:
https://www.trouw.nl/politiek/door-brexit-zijn-baudet-en-otten-verwikkeld-in-een-ingewikkelde-stoelendans~bdab88e8

https://www.reddit.com/r/Forum_Democratie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

Houd het netjes. Persoonlijke aanvallen, onderling schelden en grove schuttingtaal worden verwijderd. Het draagt niets bij aan de discussie en het verpest de sfeer..

Reageer

  Subscribe  
Abonneren op

CSTV Video´s

Meer dan 300 video´s op ons Youtubekanaal

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

Geniet thuis van heerlijk water met de Amfa4000.

Met de bekende Amfa4000 heeft u geen last meer van kalkaanslag in uw badkamer

Zo smaakt uw water lekkerder en gaan huishoudelijke apparaten langer mee en dat voor slechts een eenmalige investering van € 149,-. in plaats van €299

“De compacte waterontharder gaat om uw waterleiding en het magnetisch veld en voorkomt dat calcium en magnesium kristalliseren.”

We hebben het geprobeerd. Of het duurzamer is voor de apparaten is nog te vroeg om te zeggen. Kalkaanslag hadden we al weinig last van maar nu helemaal niet meer..

En het drinkwater smaakt inderdaad veel zuiverder. Common sense.

Via deze aanbieding €130 euro korting en u steunt CSTV
  • Tot wel 85% minder kalkaanslag
  • 1 Amfa4000 is geschikt voor het hele huis
  • Krachtig systeem 0.117 Tesla = 1170 Gauss
  • Geschikt voor elk type woning
  • Zelf binnen 5 minuten installeren
  • Gratis bezorgd
  • Geen service- en onderhoudskosten
  • Voor 23:59 uur besteld, is morgen in huis.