NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Helft van de Windturbines in Texas bevroren.

Texas windturbines (Spencer Platt / Getty)
Spencer Platt / Getty
Zoals een eerder bericht van Danny over de problemen in Duitsland met de ´´geweldige´´groene energie, nu ook in Texas.
Volgens de staatsautoriteiten bevroor bijna de helft van de windturbines in de staat Texas tijdens het recente winterweer, waardoor de stroomvoorziening van de staat werd aangetast.

De  Austin American-Statesman  meldde  zondag:

Volgens de netbeheerders in Texas is bijna de helft van de geïnstalleerde opwekkingscapaciteit voor windenergie offline geweest vanwege bevroren windturbines in West-Texas.

Windmolenparken in het hele land genereren in totaal 25.100 megawatt aan energie. Maar ongewoon vochtige winterse omstandigheden in West-Texas, veroorzaakt door de ijskoude regen van het weekend  en historisch lage temperaturen,  hebben veel van die windturbines tot stilstand gebracht.

Vanaf zondagochtend omvatten die ijskoude turbines 12.000 megawatt van de geïnstalleerde windopwekkingscapaciteit van Texas, hoewel die turbines in West-Texas deze tijd van het jaar doorgaans niet volledig draaien.

De uitlaat merkte op dat het vermogensverlies grotendeels werd gecompenseerd door het feit dat de resterende turbines snel draaiden vanwege sterke winterstormwinden.

Miljoenen elektriciteitsklanten in heel Texas leden onder stroomuitval, deels als gevolg van de problemen met de turbines, zoals de  Washington Post  meldde :

Miljoenen huishoudens in Texas hebben voor het eerst in tien jaar te maken met stroomuitval, omdat een ongekende bevriezing in de Noordpool chaos veroorzaakte op de Amerikaanse energiemarkten.

De grootste steden van Houston tot San Antonio zaten zonder stroom voor periodes van maximaal een uur per keer, omdat de voorraden in de op een na grootste staat van de VS enorm fluctueerden.

De krachtcrisis wordt nog verergerd door een gebrek aan windopwekking om de belasting te helpen verlichten met een output die meer dan halverwege is tot 4,2 gigawatt ten opzichte van eerder. Windturbines kunnen bij bitter koud weer bevriezen, waardoor de efficiëntie afneemt en de wieken uiteindelijk kunnen stoppen met draaien.

De problemen in Texas weerspiegelen de moeilijkheden met hernieuwbare energie die Californië ondervond tijdens een hittegolf in september, toen er rollende  black-outs waren  omdat er geen wind was, terwijl bewolkte lucht betekende dat er weinig zonne-energie was.

Wind levert 23% van de energie in Texas en groeit snel in de staat. Texas is ook de  grootste  producent van windenergie in het land.

LEES OOK:

“ACHTUNG BABY!” Duurzaam Duitsland gered door niet duurzame energiebronnen

Beoordeel dit artikel alstublieft. Het helpt mee om door de censuur heen te komen.

5 2 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
4 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

We hebben uw hulp hard nodig

Ondersteun je immuunsysteem!

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
4
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x