nl Nederlands

HALSEMA laat Amsterdammers EEUWIG betalen voor Moslims

Femke Halsema laat de ‘heel kwetsbare gezinnen’ op kosten van de Amsterdamse belastingbetaler tijdens de corona crisis in vakantieparken verblijven.

In de vakantiebungalows gelegen in een mooie groene omgeving zouden de gezinnen even bij kunnen komen van de corona stress.

“We hopen dit vaker te kunnen herhalen voor gezinnen die in nood zijn, de parken zijn vanzelfsprekend corona proof'”, aldus Burgemeester Halsema

Allochtonen krijgen wel vaker streepjes voor maar de corona crisis biedt uitgelezen kansen hen nog eens extra te bevoordelen.

Voor nabestaanden van islamitische Amsterdammers die een graf in het buitenland hadden gekocht, maar daar vanwege de reisbeperkingen niet begraven kunnen worden, komt nu FINANCIËLE STEUN beschikbaar voor een uitvaart in Nederland.

Dat schrijft burgemeester Femke Halsema in een brief aan de gemeenteraad.

“Bij enkele SPECIFIEKE BEVOLKINGSGROEPEN waaronder de moslimgemeenschap, speelt een groot probleem”,aldus de burgemeester.

“Veel oudere Amsterdammers met een islamitische achtergrond hebben lang gespaard om grafrechten te kopen in het buitenland, zoals Marokko of Turkije.”
“Maar bij overlijden kunnen hun nabestaanden daar nu geen gebruik van maken omdat het vliegverkeer grotendeels is stilgelegd door de uitbraak van corona.”

“Dit veroorzaakt veel EXTRA LEED!”, schrijft Halsema

GroenLinks wil nu de nabestaanden die de kosten voor een noodgedwongen islamitische uitvaart in Nederland niet zomaar kunnen ophoesten financieel gaan ondersteunen, om het leed te verzachten.

Daarom wordt tussen het Amsterdamse stadhuis en de moslimgemeenschap overleg gevoerd over de komst van een begraafplaats met ‘EEUWIGE GRAFRUST’, waardoor de noodzaak van moslims om in het buitenland begraven te worden, verdwijnt.

In Almere is zo’n begraafplaats, maar Amsterdamse moslims willen NIET in Almere begraven worden maar in de regio Amsterdam.

Een gemiddeld graf, dus het graf van Zoete Lieve Gerritje wordt binnen 10 à 20 jaar geruimd, of uw nabestaanden moeten de grafrechten verlengen, dit gebeurt telkens voor 10 jaar, mits er elke 10 jaar rond de 1.900 euro wordt afgerekend.

R.I.P. tegen betaling maar…Amsterdamse moslims mogen binnenkort eeuwig rusten in de Hollandse klei op uw kosten.

Bronnen:
https://www.parool.nl/amsterdam/steun-voor-moslims-als-begrafenis-in-buitenland-niet-door-kan-gaan
https://www.at5.nl/artikelen/201522/autos-mogelijk-geweerd-in-bepaalde-straten-vanwege-ccoronacrisis
https://www.uitvaart.nl/juridisch/begraven/eigen-graf-particulier-graf-of-familiegraf/grafrechten-verlengen/48584

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Abonneren op
guest
1 Reactie
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Wim van Ingen
Wim van Ingen
1 maand geleden

De gastarbeiders werden plotseling allochtonen en gingen niet meer naar huis. Behalve als ze dood waren, want dan waren ze liever weer in Marokko. Dat heb ik nooit begrepen, want Marokko is een land waar ik dood nog niet wil liggen. Maar zij wel. Halsema en haar aanhang maken zich zorgen over deze lieden en vermoedelijk ook over de bewoners van de Bijlmer. Ik ben geboortig Amsterdammer en ben daar voor het laatst geweest in 1987 en heb toen vastgesteld dat alles beter is dan dat Amsterdam. 33 jaar later is de stad reddeloos verloren en wordt geregeerd door lieden… Lees verder »

Laatste nieuws

Gerelateerde berichten

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x