HELP HET PLATFORM MEE GROEIEN

nl Nederlands

Groene energie: Een FOSSIELE industrie

Sinds de club van Rome in de jaren 70 waarschuwde voor “door mensen veroorzaakte klimaatopwarming”, zijn er grote investeringen gedaan in zonne-, wind- en biobrandstof-energie.
Dat alles met de bedoeling om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De discussie over de invloed van de mens op klimaatverandering even terzijde.

Maar over de effectiviteit van maatregelen die de economie moeten “vergroenen”: Leidt vergroening daadwerkelijk tot minder broeikasgassen-emissies?

Hoe Groen is die groene energie nou?

In Michael Moore’s laatste documentaire laat Moore zien dat Groene energie afhankelijk is van fossiele brandstof.

Enorme hoeveelheden (zware) metalen, fossiele brandstoffen, geld en omgekapte bossen worden gebruikt om zonnepanelen en windturbines aan te leggen waarbij de schone energieopbrengst altijd lager blijft dan de broeikasgassen-uitstoot die nodig was om de groene energiecentrales aan te leggen.

Bijvoorbeeld om 1kg pure silica te smelten, voor de aanleg van zonnepanelen, is 18kg steenkool nodig. En inspanningen om de economie te vergroenen leiden juist tot meer CO2-uitstoot.

Maar bovenal is het één van de grootste oplichtingen in de moderne geschiedenis, waar grote bedrijven, politici en milieuorganisaties zichzelf mee verrijken.

Michael Moore: Planet of the Humans:

0 0 vote
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
2 Reacties
meest gestemd
nieuwste oudste
Inline Feedbacks
View all comments
Pascal D.

Gedeeld! Goed onder<wwerp maar ben niet anders gewend van CSTV!

Alex i

I actually teared up at the end of this documentary, watching these poor orang utangs climb up in a dead tree, surrounded by a devastated forest… And the one who was rescued, who didn’t even understand why his habitat was destroyed, trying to find his way covered in mud and leftovers which was once his home… Wandering around in a desolate state of mind… Trying to grab hold of something, what once was there but now was torn away, gone, due to human greed and power hungry motivations. I really hate humanity for these atrocities, I really hate this planet… Lees verder »

Doe normaal…en  DRAAG HET UIT!

THIERRY BAUDET'S NIEUWE BOEK

POLITIEK VAN HET GEZOND VERSTAND

Van: Thierry Baudet

24,95

succesboeken.nl

Laatste nieuws

EURODYNAMYCA

Van: Jean Wanningen

19.95

succesboeken.nl

Gerelateerde berichten

DE BILDERBERGS CONFERENTIES

Van: G.Aalders

22,50

succesboeken.nl

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x