NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol

Groene energie: Een FOSSIELE industrie

Sinds de club van Rome in de jaren 70 waarschuwde voor “door mensen veroorzaakte klimaatopwarming”, zijn er grote investeringen gedaan in zonne-, wind- en biobrandstof-energie.
Dat alles met de bedoeling om de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen. De discussie over de invloed van de mens op klimaatverandering even terzijde.

Maar over de effectiviteit van maatregelen die de economie moeten “vergroenen”: Leidt vergroening daadwerkelijk tot minder broeikasgassen-emissies?

Hoe Groen is die groene energie nou?

In Michael Moore’s laatste documentaire laat Moore zien dat Groene energie afhankelijk is van fossiele brandstof.

Enorme hoeveelheden (zware) metalen, fossiele brandstoffen, geld en omgekapte bossen worden gebruikt om zonnepanelen en windturbines aan te leggen waarbij de schone energieopbrengst altijd lager blijft dan de broeikasgassen-uitstoot die nodig was om de groene energiecentrales aan te leggen.

Bijvoorbeeld om 1kg pure silica te smelten, voor de aanleg van zonnepanelen, is 18kg steenkool nodig. En inspanningen om de economie te vergroenen leiden juist tot meer CO2-uitstoot.

Maar bovenal is het één van de grootste oplichtingen in de moderne geschiedenis, waar grote bedrijven, politici en milieuorganisaties zichzelf mee verrijken.

Michael Moore: Planet of the Humans:

Interessant? Like en deel dit geluid! Reageer en hou het netjes en respectvol.

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
2 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments

Laatste nieuws

NederlandsEnglishFrançaisDeutschEspañol
2
0
Laat jouw mening horen maar houdt het netjes!x
()
x