Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

Houd ons in de lucht om mee te strijden voor de vrijheid

Gouverneur van Florida DeSantis: “Lockdowns waren een enorme fout!”

Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Lockdowns waren enorme fout

Kijk, daar houden we van. Mensen aan de macht die toegeven dat ze fout zaten. Integere mensen die toe durven geven. Dat is volwassen handelen.

DeSantis is onder de Amerikanen een held vanwege zijn optreden tijdens deze plandemie.

Florida heeft verder nooit een mondkapjesplicht gekend en coronamaatregelen werden slechts ter advies afgekondigd.

In het begin vaardigde DeSantis op 1 april 2020 wél een bevel uit om de staat 30 dagen dicht te gooien.

Spijt

Nu, exact een jaar later, komt hij hier op terug en vertelde dat dit een grote vergissing was. (bron) (bron)

De vergissing heeft niet heel veel impact gehad en Florida floreert, de economie draait, de mensen hebben een normaal leven en het gezonde verstand heerst op dit moment in de staat.

Maar hij heeft er wel spijt van.

 

“We wilden de schade beperken. Nu, achteraf gezien, de 15 dagen om de verspreiding te vertragen en de 30… het werkte niet, “ zei DeSantis.

“We hadden die weg niet moeten inslaan.”

Het zij hem vergeven.

[the_ad id=”50129″]

Lockdowns andere staten en landen zijn destructieve blunders

De lockdown in Florida was opmerkelijk minder streng dan de meeste waanzinnige lockdowns die in andere staten werden opgelegd.

Recreatieve activiteiten zoals wandelen, fietsen, golfen en naar het strand gaan zijn nooit verboden geweest. DeSantis lijkt naar eer en geweten te hebben gehandeld. (bron)

Andere maatregelen in het begin werden ook zeer losjes ingevoerd om zo min mogelijk last te bezorgen. Er werd niet kinderachtig gedaan door de politie en geen jacht geopend op mensen die zich niet of half aan de weinige regels hielden. De verantwoording wordt  gegeven aan de mensen zelf. Zo bouw je vertrouwen op met je mensen.

Ook gold er nooit een mondkapjesplicht.

“Onze economie ging door”, zei DeSantis. “Het was heel anders dan wat je zag in sommige van die lockdown-staten.” (bron)

De gouverneur heeft echter nu spijt dat hij het bevel heeft uitgevaardigd en is ervan overtuigd dat staten die zijn doorgegaan met lockdowns, een destructieve blunder voortzetten. (bron)

Nadat de 30 dagen van de initiële lockdown in Florida waren verstreken begon DeSantis met een gefaseerde heropening. Hij kreeg in elke fase felle kritiek van de gevestigde media en zelfs zijn eigen kiezers die in het lockdown-verhaal geloofden. De enorme druk op DeSantis moet enorm geweest zijn.

Toch heeft hij zijn rug recht gehouden en vorig jaar 25 september was Florida weer volledig geopend.

Toen “gevallen” begonnen te stijgen als onderdeel van de wintergolf, legde hij geen nieuwe beperkingen op maar gebruikte zijn verstand. Voorstanders van lockdown voorspelden kommer en kwel. DeSantis bleef rationeel redeneren.

En daar heeft de staat Florida ontzettend veel geluk mee gehad. Men leeft daar normaal dankzij een weldenkende gouverneur. Mensen zijn hun levenswerk niet kwijtgeraakt. Mensen zijn hun baan niet kwijtgeraakt en de staat floreert.

[the_ad_group id=”5956″]

DeSantis hield voet bij stuk

De volharding van de gouverneur was geen sprong in het diepe. Hij liet zich oprecht laten informeren door échte wetenschappers en hied zijn koppie erbij.

Binnen 2 weken na de opening van Florida kwamen wetenschappers van Stanford, Harvard en Oxford naar buiten met de Great Barrington Declaration waarin lockdowns werden afgewezen als een destructieve en nutteloze verzachtende maatregel. De media negeren ze volledig.

De verklaring is sindsdien wel ondertekend door 13.985 medische en volksgezondheidswetenschappers.  Zij roepen andere staten en landen in de wereld op EXACT HETZELFDE TE DOEN ALS FLORIDA. (bron)

Media en “experts”-kliek

Ondanks vreselijke voorspellingen door foute mensen zoals Fauci en de media over Florida is DeSantis succesvol geweest en heeft voet bij stuk gehouden.

Op 1 april 2021 stond Florida op de 27e plaats van alle staten in sterfgevallen per hoofd van de bevolking. “Sterfgevallen door het coronavirus”, wordt vermeld maar in hoeverre we corona nog serieus moeten nemen…

Terwijl Florida open bleef en dezelfde griepgevallen had, minder zelfs, dan de strikte lockdown-staten is de economie van de staat booming in vergelijking met de kreupele economieën in Californië en New York.

Hoewel het minder meetbaar is, is het menselijk leed als gevolg van de lockdown-gerelateerde toename van zelfmoorden, geestelijke gezondheidsproblemen, uitgestelde medische behandelingen en sterfgevallen door opioïden onmiskenbaar immens.

“Het is een enorme, grote fout geweest in termen van beleid”, zei DeSantis.

“Het enige wat ik hoefde te doen was de cijfers en feiten volgen en gewoon bereid zijn om verder te gaan en de media-terreur te bevechten”, voegde hij eraan toe.

“Terwijl mensen me sloopten, zei ik dat ik liever had dat ze dat deden dan dat iemand zijn baan zou verliezen. Ik heb liever dat ze me in elkaar slaan dan dat kinderen van school worden uitgesloten. Ik ben absoluut bereid om alle verantwoordelijkheden te nemen omdat we het juiste doen.”

Tijdens tientallen ontmoetingen met Floridianen uit alle lagen van de bevolking, bleef er één trend bestaan: Mensen bedankten DeSantis voor zijn werk en zijn beleid. Bedrijfseigenaren prezen hem omdat hij ze niet had gesloten.(bron)

Chris Allen, de eigenaar van Java Jitters, opende tijdens de pandemie een coffeeshop in Orange Park Mall.

“We hadden dat niet kunnen doen als Ron DeSantis er niet was geweest”, vertelde Allen aan The Epoch Times nadat hij de gouverneur persoonlijk had bedankt tijdens een ontmoeting op de Clay County Fair. (bron)

Dit is leiderschap.

LEES OOK:

 

 


Deel onze artikelen en doorbreek de censuur
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
6 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
6
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x