Oprecht Onafhankelijk Nieuws & Opinies

cstv doneer
Voor vrijheid door waarheid
Search
Filters
Zoek in de titels
Zoek in de inhoud van artikelen

“Gij zult niet oordelen”

Verspreid de vrijheid!

In een zwak moment waarop Danny mij vroeg of ik af en toe een column wilde schrijven voor Commonsensetv heb ik ja gezegd. Ooit van school afgetrapt met een nul voor Nederlands, welke op mijn rapport verbeterd was in een één omdat een rapport, een cijferlijst is , en een nul geen cijfer is. Zo stond het erbij geschreven.

Het is onnodig om hier te schrijven dat de verhouding tussen mijn lerares Nederlands en mijzelf niet echt kwalitatief hoogstaand was. Dat ik in mijn puberale eigenwijsheid haar verbeterde toen zij een definitie van een woord voor de klas gaf, welke ik tegensprak en verbeterde en de gehele klas hun Kramers woordenboek opensloeg en begon te gillen van het lachen omdat ik haar verbeterd had, met de juiste definitie van het woord, zal ongetwijfeld haar perspectief op mij beïnvloed hebben en daardoor ook haar vertroebelde pedagogische kwaliteiten helderder zichtbaar hebben gemaakt. Sindsdien stond ik op de gang als er Nederlandse les gegeven werd. Hopelijk valt mijn genoten Nederlands onderwijs verleden, of het gebrek eraan, niet al teveel op in mijn kleine bijdrages hier op deze website.

Maar dan gaat er nog een heel ander probleem spelen als je, zoals ik, instemmend op Danny’s vraag geantwoord hebt. Nu zittend voor een leeg computerscherm doemt de vraag op, waar moet ik het in hemelsnaam over hebben? Mijn writers block is al begonnen voor ik goed en wel begonnen ben. Een nog diepere kloof in mijn gevoel ontstaat als ik mij bedenk dat mijn stukjes ineens tussen grootheden als S. de Roon, Chris Collard, Marcel van Tol, Vrij Mens en Danny geplaatst gaan worden, om er maar een paar te noemen, en de niet genoemden daarmee zeker niet te kort wil doen.

Terwijl aan de overkant van de straat de overbuurvrouw zich omdraait om haar deur op slot te doen, ze gaat haar hondjes uitlaten. Staar ik met mijn net ontdekte lege writers block blik uit het raam naar haar. Mijn gedachten zitten ineens bij haar voetbeentjes, ja ik kan er niks aan doen, maar zo denk ik nou eenmaal, dan zie ik haar enkelgewrichten voor me, haar kniegewrichten en tenslotte blijft mijn, nog steeds lege blik, hangen bij haar heupgewrichten. Hoe is het mogelijk dat die voetbeentjes en gewrichten de, naar mijn conservatieve inschatting, minimaal honderd vijftig kilo kunnen dragen, flitst het door mijn hoofd. Twee keer in de week worden er boodschappen bezorgt, twee pakken met zes flessen cola van anderhalve liter, twee kratten bier, dozen chips, ja dozen, en de verder gebruikelijke obesitas verdachte voedingsmiddelen.

Mijmerend over haar geestelijke toestand kom ik tot de conclusie dat zij erg ongelukkig moet zijn, zeker met haar eigen lichaam en met haar sociale welbevinden zal het ook niet goed gaan. Op het, haar hondjes uitlaten na, komt ze eigenlijk nooit naar buiten, de boodschappen worden bezorgd en regelmatig worden door pakketdiensten pakjes gebracht. De enkele keer dat ik haar in haar ogen heb kunnen kijken vertelden die mij dat er een enorm ongelukkig mens liep. Ergens in mij voel ik mee in de diepe droefheid die ze uitstraalt, haar hele houding is er één die schreeuwt van een overgave en berusting in haar ongelukkig zijn. Haar totale innerlijke ongelukkige ledigheid vult ze, volgens mij, met eten, drinken en een verdere zinloosheid van haar bestaan.

De anti-mens (*1) neemt al snel de leiding over van mijn gedachten. De filosoof Jean-Paul Sartre omschreef de anti-mens als volgt, domme vooroordelen, dom streven, ambities en domme impulsen. Sartre heb ik altijd als mijn geestelijke vader gezien en Simone de Beauvoir als mijn geestelijke moeder. Voor mezelf probeer ik altijd, zoveel mogelijk, de anti-mens te vermijden. Vooroordelen, dom streven, ambities en impulsiviteit zijn er al zoveel in onze samenleving. Indien ik de neiging in mijzelf tot één van deze anti-mens gedachtes bespeur roep ik mijzelf innerlijk tot de orde met het Christelijke, ‘Gij zult niet oordelen’.

We hebben ooit de reclame’s van ABN-AMRO mogen aanschouwen die zei; ‘ Het begint met ambities ‘. Met het hiervoor beschrevene kunt u wel aanvoelen dat ik, toen de ABN-AMRO regelmatig deze reclame liet uitzenden, bij mezelf dacht, dat kan niet goed gaan. Toen vervolgens Wouter Bos de banken inclusief hun ambities moest redden (*2) kwam mijn unheimische gevoel uit en werden de onzichtbare machten van het anti-menselijk handelen zichtbaar. Uiteindelijk hebben wij allen de prijs ervoor moeten betalen van de anti-menselijke ambities en handelen van alle banken. Nu in het heden noemt de EU de klimaat maatregelen, ‘klimaat-ambities’ (*3) u kan het al aan voelen komen, welke de-humaniserende agenda erachter zit en wie er uiteindelijk voor deze ‘klimaat-ambities’ zullen gaan bloeden.

De totale innerlijke ongelukkig makende leegheid die mijn overbuurvrouw vult met overmatig eten en drinken proberen andere mensen dan weer te vullen met ambities van macht en financiële aard. Zo ook de veel gebruikte namen, u kent ze vast wel, van de mensen die feitelijk diep van binnen ongelukkig zijn en van de westerse wereld een sociologische proeftuin hebben gemaakt om een functionerende democratie om te vormen en een technocratie in te voeren die verdacht veel weg heeft van een communistisch dictatoriaal systeem. Dit alles om de, voor hun niet te stillen honger naar geld, macht en ambities waar te maken. Met hun onderliggende zoektocht naar geluk en het vermoeden dat ze daarmee dan wél gelukkig zullen worden.

Laten we niet jaloers zijn op, en ons ook niet de wet laten opleggen door de mensen die aan financiële obesitas lijden en welke in een onmenselijke situatie verzeilt geraakt zijn door hun geboorte of ambities, de Schwab’s, Gates, Soros, Rockefeller’s en Bloomberg’s, etc. Bij deze mensen komt het adagium van de psychologen en psychiaters weer uit, “niets is meer besmettelijk dan geestelijke ziektes”. Dit soort mensen, ver verwijdert van de menselijke maatschappij, proberen hun lege ongelukkige leven te vullen met hun status verhogende samenkomsten in Davos en met Bilderberg clubjes. Gehandicapt met een gebrekkig inzicht in menselijke gevoelens en behoeftes, wil men zonder zich te generen beslissingen nemen (*4) die diep ingrijpen in het algemeen menselijk bestaan, het is een onbetamelijke streven en getuigt van hoogmoed.

Het tegendeel is te verkiezen, deze empathie-loze mensen zijn niet in staat liefde, geluk en ware warme vriendschap te voelen. Deze diepe innerlijke rijkdom hebben wij, als we willen, wel. Wij, die wel gevoel en oog hebben voor andere mensen hun menselijkheid en hun menselijke behoeftes zijn veruit in de meerderheid, de smeerlappen zullen niet winnen, nooit.

 

 

Carla

  —— o-o-o-o——

(*1) ISBN 9061319013 Tweede druk 1987 HET AFSCHEID Simone de Beauvoir Blz. 217

( Sartre ) Ja. Ik geloof dat in feite een ieder in zichzelf, in zijn lichaam, in zijn persoon, in zijn bewustzijn mogelijkheden heeft om zo niet een genie, dan toch in ieder geval een werkelijk mens te zijn, een mens met menselijke kwaliteiten; maar de meeste mensen willen dat niet, ze blijven stilstaan, ze blijven stilstaan op een middelmatig niveau en ze zijn uiteindelijk bijna altijd zelf verantwoordelijk voor het niveau waarop ze blijven steken. In theorie vind ik dus dat ieder mens gelijk de gelijke is van ieder ander mens en dat er vriendschappelijke verhoudingen zouden kunnen bestaan. Maar in werkelijkheid wordt die gelijkheid door de mensen tenietgedaan uit naam van domme vooroordelen, dom streven, ambities en domme opwellingen; dan heb je te maken met mensen die gelijk zouden zijn als ze hun houding een beetje wilden veranderen, maar die in feite, zoals ze zijn, <<tegenmensen>> zijn, mensen die mens zijn geworden in vrijwel onmenselijk situaties.

( Beauvoir ) Degenen die u smeerlappen noemt, in het bijzonder.

 

(*2) https://www.invest-nl.nl/actueel/interview-wouter-bos-fd

(*3) https://ec.europa.eu/clima/policies/eu-climate-action/2030_ctp_nl

(*4) https://off-guardian.org/2020/11/12/own-nothing-and-be-happy-the-great-resets-vision-of-the-future/

 

Disclaimer; het is mij bekend dat er mensen zijn met een verstoord endocrineaal systeem, welke, volledig buiten hun schuld (geen overmatig eten en drinken) obesitas ontwikkelen. Met de grootste nadruk wil ik erop wijzen dat ik deze mensen niet bedoel en het ook zeker niet mijn bedoeling is, om de mensen die dit overkomt te kwetsen, met mijn voorgaande column.

https://nederlandseobesitasstichting.nl/Oorzaken-van-obesitas


Verspreid de vrijheid!

Deel dit artikel!

Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
25 Reacties
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
nl Dutch
X
25
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x