Gidi Markuszower over pedofiele officier Vincent Leenders

De bijdrage van Gidi Markuszower (PVV) over de pedofiele Officier van justitie Vincent Leenders

Gidi start zijn betoog met: “Gadverdamme, voorzitter. Wat een smerigheid. Wat een vunzigheid. Wat een onrecht. Wat nou, een rechtstaat?”

De Officier van Justitie Vincent Leenders had samen met 10 anderen seks tegen betaling met kind van 16.

10 van hen zijn veroordeeld. Nummer 11 is Hoofdofficier van Justitie en pedofiel Vincent Leenders. Deze gaat vrijuit.

Volgens de Hoge Raad kon de zaak niet worden behandeld door officieren van hetzelfde parket als de verdachte in Amsterdam om “te zorgen voor een onpartijdige vervolging en berechting van de verdachte.”

Maar:

“Het openbaar ministerie heeft echter geen andere officieren van justitie ingezet, maar er voor gekozen de officieren uit Amsterdam de zaak in Den Haag te laten behandelen, als plaatsvervangend officieren in Den Haag.”

“Het OM is niet ontvankelijk geworden in de strafvervolging. Uit de wet vloeit voort dat de verdachte dan niet meer mag worden vervolgd voor deze feiten. Anders dan het openbaar ministerie heeft betoogd, is geen sprake van een situatie waarin deze fout nog herstelbaar is. Daarom komt de strafzaak tegen de verdachte met deze beslissing van de rechtbank tot een einde. Het openbaar ministerie kan tegen die beslissing in hoger beroep gaan.”

Iets korter: Hij kan niet voor hetzelfde geval 2x worden aangeklaagd en kan dus weer de straat op om andere jongetjes aan te pakken om zijn seksuele behoeften te bevredigen.

Bron: https://rechtennieuws.nl/60862/rechtbank-verdachte-officier-van-justitie-wordt-niet-vervolgd-voor-seks-hebben-met-minderjarige/

5 3 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
1 Reactie
oudste
nieuwste meest gestemd
Inline Feedbacks
Zie alle comments
nl Dutch
X
1
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x