CommonSenseTV Get real!

Steun het échte nieuws!

Onze Facebook, Twitter en Telegram

GEVAARLIJKE WINTER DOOR PFAS-NORM?

Maandagochtend kwam het nieuws naar buiten. Er zouden te hoge PFAS-waarden in het strooizout zitten.

Het heeft er alle schijn van dat De Telegraaf dit nieuws zonder enig bewijs naar buiten heeft gebracht. Zwiep Vermeulen, aandeelhouder van het bedrijf De Nederlandse Zoutbank stond op als woordvoerder. Ardin Bos, de directeur van de Zoutbank was nergens te bekennen om de media te woord te staan. Ook hij suggereert dat te hoge PFAS-waarden in het zout zitten.

Vermeulen zegt het volgende: “Ik weet niet hoe Bos kan beweren dat er PFAS zou zijn gemeten in het strooizout. Er heeft helemaal geen test plaatsgevonden.”

Actiegroep Grond in Verzet heeft op eigen initiatief drie zoutmonsters verstuurd naar SGS, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Een medewerker aan de telefoon verteld dat ze niet kunnen meten op PFAS, omdat het bedrijf alleen kan testen op zware metalen.

De actiegroep laat het er echter niet bij zitten. Arnold Tuytel, een van de voorzitters van Grond in Verzet verteld dat ze de monsters hebben terug gekregen van SGS. De zoutmonsters zullen naar een ander bureau worden opgestuurd en hopelijk zijn de uitslagen er over drie à vier dagen.

Kunnen we deze winter nog veilig over straat rijden? Het wordt steeds gekker met al die PFAS-regels.

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/gladheidsbestrijding-komt-in-gevaar-door-pfas-in-strooizout-klopt-dit-wel~b008e5d6/

  • Jonathan

 

0 0 Stemmen
Artikelbeoordeling
Subscribe
Abonneren op
guest
Mag uw echte naam zijn of een pseudoniem
Niet verplicht
0 Reacties
Inline Feedbacks
Zie alle comments
CommonSenseTV
Dutch NL English EN French FR German DE Spanish ES
0
Wat is uw reactie hierop?x
()
x
Terug naar boven